Περί ορέξεως Χαλάνδρι

Βγήκαμε ορεξάτοι μα και πεινασμένοι στις γειτονιές του Χαλανδρίου και φύγαμε χορτάτοι και καλοταϊσμένοι αφού περάσαμε μια βόλτα από τα πιο νόστιμα φαγάδικα της πόλης.

Περί ορέξεως Χαλάνδρι

Δεν ξέρουμε αν το έχεις πάρει πρέφα όμως τώρα τελευταία αυξάνονται και πληθαίνουν όσοι επιλέγουν το Χαλάνδρι για να φάνε να πιούνε και νηστικοί να μην κοιμηθούνε. Ο λόγος της γαστρονομικής ανέλιξης του Χαλανδρίου σε μια από τις πιο χοτ γειτονιές της πρωτεύουσας είναι φυσικά η συνύπαρξη πολλών πεντανόστιμων φαγάδικων στα πέριξ του. Αν ψάχνεις πού θα διοργανώσεις το επόμενο τσιμπούσι σου, τότε θα εκτιμήσεις δεόντως τη σένια λίστα που ετοιμάσαμε.

Καβάτζα 26

Χαϊμαντά 26, τηλ.: 21 5530 8057

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Καβάτζα26 (@kavatza26)

Στην Καβάτζα στην Χαϊμαντά, ένα κρυμμένο διαμαντάκι που αξίζει να ανακαλύψεις την επόμενη φορά που θα βρεθείς πεινασμέν@ στους δρόμους του Χαλανδρίου. Το καλό της υπόθεσης είναι πως θα το βρεις μόνιμα καβατζωμένο με νόστιμους μεζέδες, όπως τηγανιά κοτόπουλο με μαυροσήσαμο και κάρυ, φαλάφελ με πιτούλες, πατάτες baby, φέτα τυλιχτή, κοτορολλάκια με λάδι τρούφας και ποικιλίες κρεατικών. Ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 12-15€ το άτομο, μαζί με χύμα κρασί.

Dirty Gourmet

Λεωφ. Πεντέλης 104, τηλ.: 2106890046

Κέρδισε τις καρδιές των σουβλακολάγνων Χαλανδριωτών και μη με το που άνοιξε, χάρη στις ιδιαίτερες προτάσεις του. Εδώ μπορείς να δεις αλλά κυρίως να δοκιμάσεις το σουβλάκι αλλιώς, τρώγοντας πίτα με κεμπάπ πρόβατο στη βέργα, το οποίο τυλίγεται με γιαούρτι και πολίτικη σάλτσα ντομάτας, και πίτα με μπιφτέκι γαλοπούλας με βρώμη, που συνδυάζεται αριστουργηματικά με σως κάρι-μέλι, καρότο και ντομάτα. Εξαιρετικός και ιδιαίτερα δημοφιλής είναι κι ο γύρος μανιταριών, ενώ στα συνοδευτικά Must του καταλόγου είναι οι τρομερές χειροποίητες σως. Δοκίμασε μαγιονέζα τρούφας και τζατζίκι αβοκάντοκαι θα μας ευγνωμονείς για πάντα. Οι τιμές για τα τυλιχτά ξεκινούν από 3,50€.

Μυστικός Κήπος

Καραολή Δημητρίου 21, τηλ.: 21 3037 0929

Ο Μυστικός έχει βρει τη χρυσή τομή μεταξύ παράδοσης και δημιουργικότητας, απογειώνοντας τις ολόφρεσκες πρώτες ύλες του με ευφάνταστες συνταγές. Αν νομίζεις πως υπερβάλλουμε, τότε κόπιασε και δοκίμασε γαύρο μαρινάτο πάνω σε τραγανό ψωμάκι με μους ταραμά, γίγαντες με σκορδαλιά ντομάτας, κοκάκια από πατζάρι γεμιστά με ελληνικό κατσικίσιο ροκφόρ, ρολό κοτόπουλο τυλιγμένο σε μανιτάρια με κρέμα καλαμποκιού και τσιπς παρμεζάνας και θα μας θυμηθείς. Ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 20-25€ το άτομο.

Μπακαλοταβέρνα

Θουκυδίδου 6

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Mpakalotaverna (@mpakalotaverna)

Αγαπημένο μπακαλοταβερνάκι που ξυπνά θύμησες από την παλιά Αθήνα χάρη στη διακόσμηση, που δίνει μια νοσταλγική διάθεση στον χώρο.

Εδώ, σε ένα μενού που αλλάζει τακτικά ανάλογα με το τι βρίσκουν φρέσκο στην αγορά, δοκιμάζουμε μεζεδάκια όπως η μελιτζάνα γιαουρτλού στο πήλινο, η Σφέλλα Μεσσηνίας στο τηγάνι, το μοσχαράκι με χαρουπόμελο, τα σκιουφιχτά με απάκι κοτόπουλο, ο καγιανάς με παστό χοιρινό και τα ρεβύθια με μελιτζάνα. Ο λογαριασμός μαζί με τα συνοδευτικά ουζάκια ή κρασάκια θα κυμανθεί μεταξύ 15-18€ το άτομο.

Alio Pizzeria

Ηρακλείτου 71, Χαλάνδρι, τηλ.:21 0608 6304

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Alio Pizzeria (@aliopizzeria)

Ένα είναι το σύνθημα που όλους μας ενώνει στην Alio και μιλάμε φυσικά για το «slice, slice baby». Εδώ θα δοκιμάζεις εξαιρετική ναπολιτάνικη πίτσα που κάθε μπουκιά της γαργαλά ερεθιστικά τον ουρανίσκο σου. Από τις κλασικές περιπτώσεις πιτσαρίας να τρώει η μάνα και να παίρνει το τελευταίο κομμάτι από το παιδί της, εδώ διαλέγουμε τη μπολονέζ με σιγομαγειρεμένη σάλτσα από μοσχαρίσιο κιμά μπολονέζ, μοτσαρέλα fior di latte, μπέικον και κρέμα ρικότα και η Caesar με ψητό iceberg, μοτσαρέλα fior di late, κοτόπουλο, μπέικον, παρμεζάνα και Caesar dressing. Οι τιμές ξεκινούν από 9,5€.

Βραστό

Ρόδων 3, τηλ.: 21 0681 3776

Το Βραστό έχει έναν πανέμορφο εξωτερικό χώρο, κι ένα μενού που μοσχοβολά ελληνική παράδοση. Τον πρώτο λόγο εδώ έχουν τα μαγειρευτά, από τα οποία εντελώς υποκειμενικά ξεχωρίζουμε το λεμονάτο μοσχαράκι, τα γεμιστά με κιμά, το κριθαρώτο με γαρίδες, το χοιρινό στη γάστρα με σάλτσα μέλι-πορτοκάλι, το σουφλέ με σπανάκι και το μοσχαράκι γιουβέτσι. Με ορεκτικά και κρασί, ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 20€ το άτομο.

Botrini's

Βασ. Γεωργίου Β΄ 24Β, Χαλάνδρι, τηλ: 2106857324

O Εttore Botrini στεγάζει το Michelin εστιατόριό του σε μια υπέροχη μονοκατοικία στο Χαλάνδρι προκαλώντας σε να δοκιμάσεις όλα τα διεγερτικά για τον ουρανίσκο σου πιάτα. Όπως εύκολα καταλαβαίνεις μιλάμε για μια γαστρονομική εμπειρία πολύ υψηλού επιπέδου η οποία προσφέρει δύο εκτεταμένα μενού γευσιγνωσίας που προβάλλουν δημιουργική μεσογειακή κουζίνα με συνεχείς αναφορές στις δύο χώρες που αποτελούν μέρος του DNA του Ελληνοιταλού σεφ. Τα βρίσκεις εδώ https://botrinis.com/menu-botrinis-restaurant-athens/

Λευτέρης

Κώστα Βάρναλη 40, τηλ: 21 0683 5918

Κοψιδολάτρεις ενωμένοι, πάντα κερδισμένοι καταφθάνουν στον Λευτέρη, για να δοκιμάσουν όσα ετοιμάζει ο μερακλής και στο ψήσιμο μάστορας μάγειράς του, Γιάννης.  Ο γύρος είναι σαν να τρως μπριζόλα και οφείλεις να τον δοκιμάσεις, ενώ το μπιφτέκι του Λευτέρη με κιμά γεμιστό με γραβιέρα Νάξου, πράσινη πιπεριά και ντοματίνια είναι σκέτη απόλαυση. Στον κατάλογο θα βρεις επίσης εξαιρετικό μπριζολάκι χοιρινό σε μερίδα, και εξαιρετικά καλαμάκια κοτόπουλο ή χοιρινό, τα οποία μπορείς να βάλεις και σε τυλιχτό. Αν είσαι μύστης και δειπνοσοφιστής τότε πρέπει όπως και δήποτε να δώσεις μια ευκαιρία στο κότσι, αν το πετύχεις στα πιάτα ημέρας. Λογαριασμός στα 15€ κατ’ άτομο, με μπίρα.

Κανένα γλυκάκι παίζει;

La Fete du Chocolat

Λεωφ. Πεντέλης 118, τηλ.:21 1411 7979

Το εκλεπτυσμένο ζαχαροπλαστείο στην Πεντέλης ειδικεύεται στο να φτιάχνει γλυκά – κόλαση με βάση ολόφρεσκες πρώτες ύλες και φρέσκα φρούτα για τις υπογλυκαιμίες σου. Όπως μαρτυρά και το όνομα αν σκαμπάζεις λίγο από φραντσέζικα, η φάση εδώ είναι σοκολατένια γιορτή κι εσύ είσαι καλεσμέν@ να διαλέξεις ό,τι τραβά η ψυχή σου. Σταθερή αξία και η Pavlova που φτιάχνεται μπροστά σου, αλλά και το χειροποίητο παγωτό τους, που τραβιέται χειμώνα – καλοκαίρι.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v