Πέρι ορέξεως Νέα Σμύρνη

Aπό μερακλήδικα μεζέδια στη λαδόκολλα μέχρι ασιατική κουζίνα κι από θρυλικά ντονέρ μέχρι ιταλικά εστιατόρια, από όλα έχει ο φαγητομπαξές της Νέας Σμύρνης.

Πέρι ορέξεως Νέα Σμύρνη

Αν ζεις, συχνάζεις ή κινείσαι στις γειτονιές της είναι πολύ πιθανό να γνωρίζεις ήδη πως η Νέα Σμύρνη είναι γνωστή και πολύ αγαπημένη μεζεδομάνα. Πέραν των μεζεδοπωλείων που θα βρεις μπόλικα στα πέριξ της ωστόσο η Νέα Σμύρνη έχει πολλά ακόμη φαγάδικα που μας αναγκάζουν να κατασκηνώσουμε στην περιοχή κι όταν ανοίξει η κουβέντα για το πού θα φάμε σήμερα να δηλώσουμε αποστομωτικά πως: «περί ορέξεως, Νέα Σμύρνη».

Kenko Japanese Restaurant

Ελευθερίου Βενιζέλου 22, τηλ:  210 9350728

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kenko (@kenko_japanese_restaurant)

Oι λάτρεις της ιαπωνικής κουζίνας πίνουν εδώ και χρόνια sake στο όνομα του Κenko –pun intended- στη Νέα Σμύρνη και πολύ καλά κάνουν αν μας ρωτάς, αφού πρόκειται για ένα από τα καλύτερα ασιατικά εστιατόρια της πρωτεύουσας. Επιβάλλεται να δοκιμάσεις ταρτάρ σολομού με tobiko και juzu-honey dressing, σαλάτα Kenko με ανάμεικτα λαχανικά, αβοκάντο, γαρίδες και dressing φρούτων και Kenko Roll, ήτοι τηγανητό ρολό σολομού, Philadelphia, αυγά χελινοδονόψαρου και γλυκιά σως ή Hawaiian maki με γαρίδα τεμπούρα, αβοκάντο και  mayo, σολομό, τόνο και ikura και teriyaki σως. Ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 25-30€ για ένα πλήρες γεύμα συνοδεία sake.

Μυρτιά

Αϊδινίου 55, τηλ.: 210 9370708

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Μυρτια (@myrtia_)

Πάμε τώρα στην ξακουστή Μυρτιά που φημίζεται για τις γαλατικές κρεατομερίδες της κι έχει γίνει στέκι μερακλήδων εδώ και πολλά χρόνια. Παραδοσιακή ταβέρνα με μια μεγάλη αυλή που ζει μέρες και νύχτες δόξας όταν καλοκαιριάζει η Μυρτιά φημίζεται για τα διαλεχτά κρεατικά της με τα παϊδάκια της να κλέβουν την παράσταση όταν καταφθάνουν σε βουνό στο τραπέζι σου.

Εξαιρετικά είναι και τα μπιφτέκια (γεμιστά και μη), το ψαρονέφρι, το συκώτι και οι μπριζόλες της – αλλά και οι κερασμένοι λουκουμάδες με σοκολάτα ή μέλι στο τέλος, ή ο σιμιγδαλένιος χαλβάς. Συνόδεψε με πεντανόστιμο τζατζικάκι και πατατοσαλάτα και θα μας θυμηθείς. Ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 20€/ άτομο μαζί με χύμα κρασί.

Στου Βαλέσα – Όλα στη Λαδόκολλα

Αγίας Σοφίας 91, τηλ: 21 2106 6868

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by OhFoodItsYouAgain (@ohfooditsyouagain)

Στου Βαλέσα ξεχωρίζουν οι μερακλήδες από τα παιδάκια, αφού αν δεν είσαι μυημένος στην κρεατοφαγία με το χέρι, καλύτερα να προσπεράσεις. Δεν θέλουμε ξενέρωτους στη μεζεδογιορτή μας.

Παραδοσιακό ταβερνάκι με ένα υπέροχο μπαλκονάκι και άνετη αυλίτσα για τις καλοκαιρίες, φέρνει μπόλικα καλούδια στο τραπέζι σου όπως μπιφτεκάκια χοιρινά ή μοσχαρίσια, φιλέτο κοτόπουλο, κοντοσούβλι χοιρινό, αυγά με λουκάνικο και πατάτες τηγανιτές, φέτα με φύλλο κρούστας και μέλι, σαλάτες Βαλέσα με κόκκινη λόλα, καρότο, ντοματίνια, ξινόμηλο και κατίκι Δομοκού, αλλά και χορταστικές ποικιλίες για όσους θέλουν να δοκιμάσουν λίγο από όλα. Έχει και πιάτα ημέρας, όπως φασολάκια με αρακά, γεμιστά, παστίτσιο κ.α. Ο λογαριασμός θα κινηθεί μεταξύ 17-20€ κατ’ άτομο μαζί με κρασάκι.

Gaston

25ης Μαρτίου 15, τηλ: 21 0931 9454

Το «πάμε πλατεία» απέκτησε άλλη χάρη με το Gaston το τελευταίο διάστημα στη Νέα Σμύρνη, αφού στον χώρο του θα συναντήσεις ένα πεντάμορφο all day bar, με εξαιρετικό μενού για όλες τις δύσκολες και πεινασμένες ώρες της ημέρας.

Μην φύγεις αν δεν δοκιμάσεις ριζότο με άγρια μανιτάρια, λάδι τρούφας και φλοίδες παρμεζάνας, ζυμαρικά γκαρκανέλε με σάλτσα ντομάτας, κονφί τοματίνια και μπουράτα με πιπέρι, πληθωρικό burger Gaston’s Choice με τσένταρ, μανιτάρια, καραμελωμένα κρεμμύδια, μαγιονέζα με φλοίδες μαύρου σκόρδου και μοσχαρίσιο μπιφτέκι, αλλά και «κοτοπουλένιο» Naughty Chick με παναρισμένο τραγανό φιλέτο κοτόπουλο, iceberg, ντομάτα και σάλτσα μουσταρδομαγιονέζας. Για ένα πλήρες γεύμα μαζί με συνοδευτικό κοκτεϊλάκι ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 25-30€ το άτομο.

De Michelle

Μητροπολίτου Ευθυβούλη 17, τηλ: 21 0971 3419

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by De Michelle (@demichelle_1939)

Το De Michelle είναι ένα μοντέρνο ελληνικό μεζεδοπωλείο που δεν φοβάται να πάρει γαστρονομικά ρίσκα και πολύ καλά κάνει αν μας ρωτάς, αφού τα πιάτα του κρύβουν λαχταριστές νοστιμιές. Από το μενού του ξεχωρίζουμε τα αραντσίνι (κροκέτες από ριζότο) με κοτόπουλο, λιαστή ντομάτα και φέτα, τα παστουρμαδοπιτάκια, το κριθαρότο μανιταριών με μαύρη τρούφα, τα γεμιστά μανιτάρια, το χοιρινό κότσι και το μιλφέιγ σπανάκι. Ο λογαριασμός στα 15-18€ κατ’ άτομο μαζί με κρασάκι.

La Ricotta

Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 25, τηλ: 21 0934 6070

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by La Ricotta Athens (@laricotta_athens)

Αν θες να ζήσεις μια fine dining ιταλική εμπειρία, τότε πρέπει να βάλεις στο gps σου τη διεύθυνση του La Ricotta στη Νέα Σμύρνη και να πας σούμπιτ@ προς τα εκεί. Με οδηγό την Ναπολιτάνικη πίτσα, τα φρέσκα ζυμαρικά και μια μεγάλη γκάμα ιταλικών κρασιών το La Ricotta βάζει τον ξυλόφουρνό του μπροστά και τιμά τις παραδοσιακές γαστρονομικές αξίες κάθε trattoria-pizzeria που σέβεται τον εαυτό της. Από πίτσες σού προτείνουμε τη 46 με μοτσαρέλα, αυγό, πανσέτα, squacquerone και τη Rustica με μοτσαρέλα, πρόβολα, πατάτες, ιταλικό λουκάνικο. Εξίσου υπέροχα είναι τα Ravioli γεμιστά με σπανάκι και ricotta, βούτυρο και φασκόμηλο, ενώ αν θες  γλυκό στο τέλος, μην ξεχάσεις να πάρεις ένα τιραμισού. Ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 20-25€ κατ’ άτομο μαζί με ποτήρι κρασί.

Döner.Τzh

Βιζυηνού 2, τηλ: 21 0931 0411

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by DöNER.TZH (@doner.tzh)

Ο γύρος-ντονέρ στα κάρβουνα που ετοιμάζεται καθημερινά με συνταγή από την Πόλη σε αυτό το κρυμμένο ντονερτζίδικο είναι από μόνος του λόγος για να έρθεις εδώ, αλλά εμείς είμαστε κιμπάρηδες σαν τις μερίδες του μαγαζιού και θα σου δώκουμε κι άλλους. Γράφε λοιπόν για να μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις ιτσλί κιοφτέ, μαντί, ιμάμ μπαϊλντί, ντολμαδάκια γιαλαντζί, χούμους, αραβική μελιτζανοσαλάτα, φιλετάκια αρνιού και μοσχαριού, σουτζούκ παστουρμά, νεροκρεατόπιτα, ούρφα κεμπάπ και κιοφτέ πιγιάζ. Ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 15€ κατ’ άτομο μαζί με κρασί ή μπυρίτσα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v