Βγήκαμε για καφεδάκι στις ομορφότερες αυλές του Αιγάλεω

Με καφεδάτη διάθεση πιάνουμε θέση στα τραπεζάκια υπέροχων αυλών στο αγαπημένο Αιγάλεω και πίνουμε κι έναν στην υγειά σου.

Βγήκαμε για καφεδάκι στις ομορφότερες αυλές του Αιγάλεω

Το φθινόπωρο είναι εδώ ενωμένο δυνατό κι έφερε μπόλικες βροχές και καταιγίδες δυστυχώς που μας έκαναν να νοσταλγήσουμε ήδη το καλοκαιράκι. Εμείς όμως δεν απογοητευόμαστε αφού μπόρα ήταν και θα περάσει κι ο ήλιος θα ξαναρθεί να ζεστάνει τρυφερά τα μαγουλάκια μας με τις ακτίνες του. Για αυτόν τον λόγο ανοίξαμε την ατζέντα μας και τσεκάραμε τα καφέ με τις ομορφότερες αυλές στα πέριξ του Αιγάλεω μιας και η φάση παραμένει στα δυτικά. Φτιάξαμε και μια πρόχειρη λίστα για χάρη σου, με την ελπίδα όταν έρθει ο λογαριασμός να μην δένεις τα κορδόνια σου, ούτε να κοιτάς το κινητό σου.

Alea in Style

Δαρδανελίων 4, Αιγάλεω, τηλ.: 210 53 10 629

Aπέναντι σχεδόν από το Μπαρουτάδικο θα βρεις την Alea In Style η οποία εδώ και χρόνια μονοπωλεί το ενδιαφέρον όλων των κατοίκων του Αιγάλεω αλλά και των γειτονικών περιοχών χάρη στα σχεδόν ινσταγκραμικά κάλλη της. Η εντυπωσιακή πετρόχτιστη είσοδος σε προδιαθέτει για τον καταπράσινο χώρο της Alea In Style που μοιάζει βγαλμένος από ταξιδιωτικό περιοδικό. Δύσκολα θα πιστέψεις ότι βρίσκεσαι εντός ορίων Αττικής στη θέα του café. Φοίνικες, σιντριβάνια και πέτρινα γεφυράκια μοιάζουν ιδανικά για να ξυπνήσει ο influencer μέσα σου.

Στον κατάλογο του all day bar της καρδιάς μας θα βρεις καφέδες, ροφήματα, χυμούς, smoothies, τσάγια και σπιτικά αναψυκτικά, μαζί με κάθε είδους γλυκό ή αλμυρό σνακ γιατί η λιγούρα δεν νικιέται από μόνη της. Αν το τραβήξεις μέχρι αργά μπορείς να δοκιμάσεις και κάποιο κλασικό ή signature κοκτεϊλάκι και να το ζήσεις αλκοολικά.

9 Plus

Μάκρης 9, τηλ.: 21 0531 6386

Σε έναν από τους πλέον πολυσύχναστους πεζόδρομους στο Αιγάλεω θα βρεις το 9 Plus να έχει απλώσει τα τραπεζάκια του και τις «μασκότ» κούνιες τους. Ο χώρος μέσα θυμίζει γαλλικό bistro, με φινετσάτα έπιπλα κι αποκαλύπτει μια μικρή αυλή, βγαλμένη από παραμύθι, ιδανική για χουζούρι και χαλάρωση όσο λιάζεσαι το πρωί ή απολαμβάνεις τα αστέρια το βράδυ. Εκτός από καφέδες και χυμούς θα βρεις δροσιστικά smoothies, αλλά και τίμια, χορταστικά σνακς, ενώ υπάρχουν εξαιρετικές αλκοολούχες και κοκτεϊλούχες επιλογές για όλα τα γούστα.

Paraiso Terrenal

Μεγ. Αλεξάνδρου και Παναγοπούλου, τηλ.: 21 0598 0011

Mια ανάσα από τη διασταύρωση Ιεράς Οδού και Θηβών στο Αιγάλεω θα βρεις και το Paraiso Terrenal το οποίο έφερε έναν μεξικάνικο αέρα κι ένα λατινικό ταμπεραμέντο στην ευρύτερη περιοχή. Αν βρεθείς στον χώρο για πρώτη φορά είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιαστείς από την τεράστια αυλή και τα πολύχρωμα γκραφίτι, τα οποία δεσπόζουν στους τοίχους του. Στο κέντρο του υπάρχει ένα ανοιχτό μπαρ που όσο βραδιάζει γεμίζει με κόσμο που δοκιμάζει τα κοκτεϊλάκια που του προτείνουν οι mixologists του Paraiso. Τιμώντας τον χαρακτήρα του all day bar εδώ θα δοκιμάσεις specialty coffee blends, ποικιλία ροφημάτων αλλά και έθνικ και brunch τσιμπολογημάτων. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.

Εl Presidente

Πανόρμου 18, Αιγάλεω τηλ.:21 0590 3545

Αφού κάνεις μια βόλτα σαν άνθρωπος στην Αιγάλεαρα μπορείς να κατευθυνθείς προς το μικρό στενάκι της Πανόρμου, σχεδόν δίπλα στο μετρό. Εκεί θα συναντήσεις μια από τις ωραιότερες αυλές της περιοχής. Καταπράσινος, δροσερός κι ολάνθιστος ο χώρος του El Presidente φιλοξενεί μπόλικα τραπεζάκια και stands προκειμένου να απολαύσεις το ποτό σου ή κάποιο από τα signature κοκτέιλ του μαγαζιού. Το προσωπικό είναι εξαιρετικά φιλικό και πρόθυμο να σε εξυπηρετήσει ανά πάσα στιγμή. Αν τώρα θες να ανεβάσεις σε έξτρα λέβελ το χαϊλίκι σου τερματίζοντας τα λάικς στον Instagram λογαριασμό σουδεν έχεις παρά να ανέβεις στην υπερυψωμένη ταράτσα εντός της αυλής κι όλα τα άλλα θα πάρουν τον δρόμο τους. Οι τιμές στα ποτά ξεκινούν από 7€ ενώ στα κοκτέιλ από 8,5€.

Le Grand Patron

Μάρκου Μπότσαρη 20, τηλ.:21 0531 9714

Το Le Grand Patron είναι η νέα hot άφιξη στον πολυσύχναστο δρόμο της Μάρκου Μπότσαρη που έχει συναρπάσει τους επισκέπτες του χάρη στο λατινοαμερικάνικο ταπεραμέντο του και τα σούπερ κουλ vibes που εκπέμπει. Το αγαπάμε ιδιαίτερα αυτό το all day bar γιατί δεν ακολουθεί την πεπατημένη αλλά αντίθετα ποντάρει σε νέες γεύσεις, specialty ποικιλίες καφέ κι ευφάνταστα signature κοκτέιλ. Το κερασάκι στην τούρτα είναι φυσικά η ντελικάτη αυλή του που κάθε μέρα τρεντάρει όλο και περισσότερο στα social media.

Cin Cin pleasure and more

Μάρκου Μπότσαρη 14, Αιγάλεω

Ολόφρεσκη άφιξη σε έναν από τους πιο hyped δρόμους των δυτικών προαστίων, το Cin Cin δεν χρειάστηκε πολλές μέρες για να κερδίσει Αιγαλιώτες και μη. Με έναν ντελικάτο κι αρτιστίκ εσωτερικό χώρο που κλέβει με την πρώτη ματιά τις εντυπώσεις, το Cin Cin σε προσκαλεί σε ένα all day bar που τιμά το όνομά του. Αν είσαι του καφέ, τότε θα βρεθείς εκεί νωρίς και θα μπορέσεις να απολαύσεις κι εξαιρετικό brunch ( συγκλονιστικά τα eggs benedict του καταλόγου με english muffin, avocado, καπνιστός σολομός, ποσέ αυγό και hollandaise sauce). Αν το τραβήξεις μέχρι αργά θα βρεις αρκετές επιλογές για να κοκτεϊλαρεις μέχρι τελικής πτώσεως. Όταν ο καιρός το επιτρέπει η αυλίτσα του γνωρίζει μεγάλες δόξες αφού ολοένα και περισσότεροι θαμώνες ψάχνουν ένα ελεύθερο τραπεζάκι για να καθίσουν εκεί.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v