Τρωγοπίνοντας μεζέδες και ρακές σε Αιγάλεω και Περιστέρι

Ο λαός των δυτικών προαστίων μίλησε κι έβγαλε ετυμηγορία για τα καλύτερα φαγητοστέκια σε Αιγάλεω και Περιστέρι εκεί που πάντα η ρακή ρέει άφθονη.

Τρωγοπίνοντας μεζέδες και ρακές σε Αιγάλεω και Περιστέρι

Φτάσαμε στο τρίτο δεκαήμερο του Νοέμβρη για να χειμωνιάσει λίγο ο καιρός και να βρούμε τις αφορμές που ψάχναμε ώστε να ξεκινήσουμε τα ρακόμελα. Παρόλα αυτά επειδή είμαστε έξω καρδιά άνθρωποι δεν πρόκειται να τα χαλάσουμε σε αυτά, αφού υπάρχει η παντός καιρού και διάθεσης λύση της ρακής και των εκλεκτών μεζέδων που πρέπει να τη συνοδεύουν. Αν μάλιστα κινείσαι προς τα δυτικά προάστια και δη στις γειτονιές του Αιγάλεω και του Περιστερίου, τότε επίτρεψέ μας να σε καλέσουμε στα καλύτερα φαγάδικα των δύο περιοχών με τη ρακή να ρέει άφθονη για πάρτη μας.

Παντοποτείον

Μάρκου Μπότσαρη 25, Αιγάλεωτηλ.:21 3035 9895

Το Παντοποτείον είναι ένας από τους βασικούς λόγους που ο δρόμος της Μάρκου Μπότσαρη στο Αιγάλεω παθαίνει κοσμοσυρροή όλες τις ώρες και τις μέρες της εβδομάδας. Το τιμούν δεόντως οι φοιτητές που γεμίζουν τα τραπεζάκια τόσο εντός (για χειμώνα ταιριάζει γάντι το παταράκι του) όσο εκτός κι επί τα αυτά του Παντοποτείου που συχνά πυκνά διοργανώνει και τσιμπούσια μετά μουσικής.

Αξίζει να δοκιμάσεις τα χοιρινά καραμελωμένα πανσετάκια, τα μίνι σουβλάκια, το χωριάτικο λουκάνικο, τα μπιφτέκια προβατίνας το κοτόπουλο enchiladas το μπουρέκι με προσούτο και μοτσαρέλα και να κάνεις χώρο για τα υπέροχα πιατάκια ημέρας μπαλοτίνα κοτόπουλο με λιαστή ντομάτα, εστραγκόν και πικάντικο πουρέ καρότου. Μαζί με ρακή ή τσιπουράκια ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 15€ το άτομο.

Αχλάδια

Κωνσταντινουπόλεως και Κερασούντος 26, Αιγάλεω, τηλ.: 21 0598 6568

Σύντεκνοι και μη είναι καλοδεχούμενοι στα Αχλάδια η φήμη των οποίων ξεπερνά δικαίως τα αιγαλιώτικα όρια καθώς μιλάμε για ένα από τα καλύτερα κρητικά ταβερνάκια της Αττικής ολάκερης. Εδώ η κουζίνα της λεβεντογέννας Κρήτης μεγαλουργεί, προσφέροντάς μας αφειδώς τους γευστικούς θησαυρούς του λατρεμένου νησιού, μετατρέποντας τα Αχλάδια στον απόλυτο φαγητο-προορισμό.

Ο εσωτερικός χώρος έχει μπόλικες κρητικές πινελιές, ενώ η ευρύχωρη καλοκαιρινή αυλή του, σφύζει από προπόσεις και ρακοπότηρα όταν ο καιρός το επιτρέπει.

Εδώ καλοτρώμε αρνάκι τσιγαριαστό, γαμοπίλαφο, αμπελοντολμάδες, μεσογειακή τηγανιά με απάκι, αλλά και παστουρμαδόπιτα, χοχλιούς μπουρμπουριστούς, τυροζούλι Κρήτης στη σχάρα, φιλέτο μοσχαρίσιο κόντρα με καπνιστό αλάτι και πατάτες Νέας Γης, καρπαθιώτικες μακαρούνες, κρητική καρμπονάρα, ομαθιές (βραστό χοιρινό έντερο γεμισμένο με χοιρινά συκωτάκια ρύζι και κύμινο) και φουκάκι μαλεβιζιώτικο. Μαζί με τις ρακές ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 17-20€ κατ΄ άτομο.

Γύλος

Πετιμεζά 2, Αιγάλεω τηλ.: 21 0591 4657

Όσοι θυμούνται τον Βασίλη Αυλωνίτη που ερμήνευσε τον Σπανοβαγγελοδημήτρη Νικόλαο –λέγε με και Γύλο- στη θρυλική Σωφερίνα, είναι βέβαιο ότι θα δουν το συνοικιακό αυτό μεζεδοπωλείο με άλλο μάτι. Όλοι οι υπόλοιποι καλό είναι να μην το προσπεράσουν καθώς είναι βέβαιο ότι θα αλληθωρίσουν –pun intended- από τις γεύσεις του.

Με όπλο του το καλό φαγητό και την παρεΐστικη ατμόσφαιρα ο Γύλος κερδίζει ολοένα και περισσότερους θαμώνες οι οποίοι λένε τα καλύτερα για την τυροκαυτερή του, τον εξαιρετικό ντάκο με παξιμάδι από χαρούπι, το κότσι σιγομαγειρεμένο στη γάστρα, την παστουρμαδόπιτα, τα μπιφτέκια προβατίνας, τους κολοκυθοκεφτέδες και τον μπακαλιάρο σκορδαλιά. Μαζί με τις συνοδευτικές ρακές ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 15€ το άτομο.

Μαντάμ Πελαζί

Πελασγίας 3, Περιστέρι, τηλ.: 21 0572 3096

Το όνομα της Μαντάμ Πελαζί ακούγεται πολύ τελευταία αν κινείσαι ή συχνάζεις στο Περιστέρι, αφού ολοένα και περισσότεροι επιλέγουν το μαγκιόρικο τούτο μεζετζίδικον για να γλεντοκοπήσουν, καταβροχθίζοντας γευστικότατα μεζεκλίκια. Μην ξεχάσεις να παραγγείλεις σαλάτα τρικολόρε με χειροποίητους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς και σως βινεγκρέτ εσπεριδοειδών μέσα σε τραγανή φωλιά τορτίγιας, πατάτες τηγανητές με αυγό απάκι και τυρί, χειροποίητη τυροπικάντικη, κομμάτια κοτόπουλου σβησμένα με μπύρα, χειροποίητα αφράτα μοσχαρίσια κεφτεδάκια και τις τεράστιες κρεατοποικιλίες. Μαζί με ρακές ο λογαριασμός θα κυμανθεί περί τα 20€ το άτομο.

Πρωτοράκι/ Γιαγιά Κούκου

Πελασγίας 7, Περιστέρι, τηλ.: 2105771109

Δύο ονόματα, ένας ενιαίος χώρος που χωρίζεται σε δύο γλυκύτατες γωνιές, πολλοί πεντανόστιμοι μεζέδες. Στο Πρωτοράκι/ Γιαγιά Κούκου ερχόμαστε τον χειμώνα για το τέλειο cozy περιβάλλον με τις νοσταλγικές ταπετσαρίες και τις φορτωμένες βιβλιοθήκες, και το καλοκαίρι για να πιάσουμε ένα από τα χρωματιστά τραπεζάκια έξω στο πλακόστρωτο. Η φάβα Σαντορίνης με τα καραμελωμένα κρεμμύδια, το κοντοσούβλι κοτόπουλο μαριναρισμένο με κουρκουμά, η τηγανιά μοσχαρίσιο συκώτι με σάλτσα teriyaki, τραγανό κρεμμύδι και καβουρδισμένο σουσάμι και οι παπαρδέλες με κοτόπουλο, κολοκυθάκι, κόκκινο κρασί, μαντζουράνα και γραβιέρα Κρήτης δεν πρέπει να λείψουν από το τραπέζι σου. Μαζί με εκλεκτή ρακή ο λογαριασμός θα κυμανθεί περί τα 15-18€ το άτομο.

Ρακοθεωρίες

Αγίας Λαύρας 9, Αιγάλεω τηλ.: 21 0590 2290

Οι Ρακοθεωρίες ξεκίνησαν το 1961 σαν ένα φοιτητικό καφενείο στην Αγίας Λαύρας και τα τελευταία χρόνια έχουν εξελιχθεί σε ένα ζεστό και φιλόξενο μεζεδοπωλείο.  Εδώ η παγωμένη ρακή θεωρείται must, ενώ στην κάβα του θα βρεις μπόλικα αλκοολούχα συνοδευτικά για τα καλομαγειρεμένα μεζεδάκια του. Εδώ τρώμε τηγανητή φέτα λουσμένη με μέλι και σουσάμι, λουκάνικο Ρεθύμνου με σταμναγκάθι, χοιρινή σεφταλιά, μπουγιουρντί, κριθαρότο με παντζάρι, κολοκυθοκεφτέδες και χοιρινά μπριζολάκια. Στο τέλος ο λογαριασμός θα κυμανθεί μεταξύ 15-17€ ανά άτομο, για ένα γενναίο γεύμα συνοδεία ρακών.

Ρακί Αμάν Μεζέ

Πελασγίας 7, Περιστέρι, τηλ.: 21 0574 4194

Αδερφάκι του πρώτου Ρακί Αμάν Μεζέ που κάνει θραύση στον πεζόδρομο των ρακάδικων του Αιγάλεω- στην Αγίας Λαύρας ντε- αυτό εδώ το περιστεριώτικο φαγητοστέκι αγαπήθηκε αμέσως από τους θαμώνες του. Το Ρακί Αμάν Μεζέ προσφέρει μια τίμια εμπειρία γεύσεων και διασκέδασης με γευστικότατα πιάτα όπως μανιτάρια α λα κρεμ, ντοματοκεφτέδες, χειροποίητο τηγανόψωμο, μελιτζάνα φούρνου, παστουρμαδόπιτα, μπουγιουρντί, μπιφτέκι γεμιστό με τυριά, κοντοσούβλι κοτόπουλο, γιαουρτλού αλλά και τους υπέρ- χορταστικούς ταμπλάδες με τα κρεατικά. Μαζί με τις απαραίτητες ρακές ο λογαριασμός στα 15-17€ κατ΄άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v