Πώς θα φτιάξεις μόνος/η σου σοκολάτα στο σπίτι

Θέλεις να φτιάξεις τη δική σου, χειροποίητη σοκολάτα; Με τις συνταγές που σου βρήκαμε δεν θα δυσκολευτείς καθόλου.

Πώς θα φτιάξεις μόνος/η σου σοκολάτα στο σπίτι

Μπίτερ ή γάλακτος; Όπως και αν προτιμάς την σοκολάτα σου, βρήκαμε τις τέλειες συνταγές για να την φτιάξεις με τα χεράκια σου, και να την κάνεις όσο υγιεινή (και όσο γλυκιά) θέλεις.

Σοκολάτα γάλακτος με βούτυρο κακάο

Υλικά:
75 γρ. ‏βιολογικό βούτυρο κακάο, 75 γρ. ‏ζάχαρη άχνη, 25 γρ. ‏γάλα σε σκόνη, 30 γρ. ‏κακάο σε σκόνη

Εκτέλεση:
Βάζουμε ένα πυρίμαχο σκεύος πάνω από κατσαρολάκι που βράζει (μπεν μαρί) και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο κακάο. Μόλις λιώσει εντελώς το βούτυρο προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε με το γάλα σε σκόνη και το κακάο κι ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα σε καλούπια σοκολάτας και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.

Η συνταγή είναι από εδώ 

Σοκολάτα γάλακτος χωρίς ζάχαρη

Υλικά:
1 φλ. βούτυρο κακάο σε κομματάκια, 1/3 φλ. σκόνη κακάο, 2-4 κ.σ. γλυκαντικό (μέλι, σιρόπι αγαύης, ζάχαρη καρύδας κτλ), 2/3 φλ. γάλα σε σκόνη, 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1/5 βανιλλίνης

Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε νερό ως τη μέση και προσαρμόζουμε ένα μπόλ (μπεν μαρί) στο οποίο βάζουμε το βούτυρο του κακάο να λιώσει σε μέτρια φωτιά. Μόλις λιώσει το κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη 5 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία. Στη συνέχεια για τη σοκολάτα γάλακτος, ρίχνουμε μέσα τη σκόνη κακάο, τη σκόνη γάλακτος, το μέλι και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε σε φόρμες (όχι χάρτινες) και αφήνουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες.

Η συνταγή είναι από εδώ 

Bitter σοκολάτα 70% με μάζα/ πάστα κακάο

Υλικά:
120 γρ. μάζα/πάστα κακάο (τις βρίσκουμε σε μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα και online), 60 γρ. ζάχαρη καρύδας ή καστανή ζάχαρη, 20 γρ. βούτυρο κακάο, σποράκια από μισή βανίλια

Εκτέλεση:
Λιώνουμε σε μπεν μαρί το βούτυρο κακάο και τη πάστα /μάζα σοκολάτας. Επειδή θέλουμε το γάλα μας και τη ζάχαρη όσο το δυνατόν περισσότερο σε μορφή πούδρας είτε θα τα περάσουμε από το μπλέντερ είτε από μύλο καφέ είτε σε γουδί. Μόλις γίνουν πούδρα τα ρίχνουμε στο λιωμένο μας μείγμα και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα σιλικόνης και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.

Η συνταγή είναι από εδώ 

Σοκολάτα υγείας με λάδι καρύδας

Υλικά:
1/2 φλ. λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο, 1 φλ. σκόνη κακάο, 4 κ.σ. μέλι, 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας, 1 πρέζα θαλασσινό αλάτι

Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα κατσαρολάκι για 1-2 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το κακάο, το μέλι, τη βανίλια και το θαλασσινό αλάτι. Ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι να λιώσει όλο το κακάο και να διαλυθεί εντελώς το μέλι. Ρίχνουμε το μείγμα σε καλούπι σιλικόνης, ή σε ένα μικρό ταψί, και αφήνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον μισή ώρα.

Η συνταγή είναι από εδώ 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v