Έλα να νιώσεις πώς είναι η ζωή στη Μάρκου Μπότσαρη

Μια από τις δημοφιλείς πιάτσες εκεί στα δυτικά των Αθηνών, η Μάρκου Μπότσαρη μας δίνει πάντα αφορμές για να βγούμε στα μαγαζάκια της.

Έλα να νιώσεις πώς είναι η ζωή στη Μάρκου Μπότσαρη

Όσα χρόνια κι αν περάσουν η Μάρκου Μπότσαρη παραμένει ένας πολύ καλός λόγος για να βρεθείς στο αγαπημένο μας Αιγάλεω, αφού κατά μήκος της ξεφυτρώνουν υπέροχα μαγαζάκια για όλα τα γούστα και όλες τις ώρες της μέρας αλλά και της νύχτας. Σαν βρεθείς εκεί ΠΣΚ θα πρέπει να έχεις κάνει τάμα για να βρεις ελεύθερο τραπεζάκι στα πέριξ της, για αυτό φρόντισε να έχεις κάνει έγκαιρα τα κουμάντα σου για να μην βρεθείς προ εκπλήξεως. Άλλωστε μιλάμε για μια από τις πιο χοτ πιάτσες των δυτικών προαστίων κι αν δεν μας πιστεύεις έλα να σου δείξουμε πώς είναι η ζωή στη Μάρκου Μπότσαρη.

Καφεδάκι ή μπραντς;

Qahwa

Μάρκου Μπότσαρη 1, τηλ: 210 5695933

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by -QAHWA- (@qahwa_greece)

Ένα café το οποίο αναγέννησε τη Μάρκου Μπότσαρη κι έγινε από τα πλέον δημοφιλή hot spots των δυτικών προαστίων. Στην Qahwa είναι coffee specialists με τη βούλα όπως μαρτυρούν και τα βραβεία που έχει πάρει το team του μαγαζιού κι είναι τιμή τους και καμάρι τους. Καθημερινά σερβίρονται σπάνιες ποικιλίες καφέ από τους ειδικούς πίσω από τον πάγκο, ενώ ο κατάλογος της Qawha έχει εμπλουτιστεί με brunch, smoothies και λοιπά γλυκόπιοτα αφεψήματα που αξίζει δοκιμάσεις. Οι καφέδες ξεκινούν από 3,40€.

The Claxons

Mάρκου Μπότσαρη 23, τηλ: 21 0598 8600

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by The Claxons Official (@the_claxons)

Το Claxons με το χαρακτηριστικό ποδήλατο στην είσοδο ήταν ο έτερος βασικός λόγος της εμπορικής άνθισης της Μάρκου Μπότσαρη. Εξαιρετικά χαρμάνια specialty coffee, ποικιλία ζεστών και κρύων ροφημάτων, smoothies, φυσικών χυμών και λαχταριστές brunch επιλογές συνεχίζουν να κρατούν πολύ ψηλά τον ποιοτικό πήχη της Claxons που βλέπει τα ελεύθερα τραπεζάκια της να εξαφανίζονται μέχρι να πεις φρέντο εσπρέσο. Όσο βραδιάζει τόσο προβληματιζόμαστε για το ποιο ευφάνταστο κοκτεϊλάκι να πιούμε στην υγειά σου. Οι καφέδες ξεκινούν από 3,30€.

Le Grand Patron

Μάρκου Μπότσαρη 20, τηλ.:21 0531 9714

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Le Grand Patron (@le.grand.patron)

Το Le Grand Patron είναι ένα από τα ομορφότερα all day bars των δυτικών προαστίων κι είναι κάτι παραπάνω από λογικό να έχει συναρπάσει τους επισκέπτες του χάρη στο λατινοαμερικάνικο ταπεραμέντο του και τα σούπερ κουλ vibes που εκπέμπει. Το αγαπάμε ιδιαίτερα αυτό το all day bar γιατί δεν ακολουθεί την πεπατημένη αλλά αντίθετα ποντάρει σε νέες γεύσεις, specialty ποικιλίες καφέ και γλυκόπιοτες κοκτεϊλάρες.

Τρώμε κάτι και συνεχίζουμε;

Παντοποτείον

Μάρκου Μπότσαρη 25, τηλ.:21 3035 9895

Πολλά τα φοιτητοστέκια στο Αιγάλεω –αφού το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής εδράζεται στην περιοχή- όμως το Παντοποτείον έχει τη δική του ιδιαίτερη παρεΐστικη χάρη για αυτό και δύσκολα θα βρεις τραπεζάκι αδειανό στα μέρη του. Εξαιρετικός μεζεδοκαφενές που ανοίγει από το πρωί και μόλις μεσημεριάσει σερβίρει υπέροχα πιατάκια. Εδώ επιβάλλεται να δοκιμάσεις τα χοιρινά καραμελωμένα πανσετάκια, τα μίνι σουβλάκια, το χωριάτικο λουκάνικο, τα μπιφτέκια προβατίνας, το σαγανάκι μαστέλο, το μπουρέκι με προσούτο και μοτσαρέλα και να κάνεις χώρο για τα υπέροχα πιατάκια ημέρας. Ο λογαριασμός στα 15€ το άτομο μαζί με ούζο ή κρασί.

Jazz Burger

Μάρκου Μπότσαρη 30, τηλ.: 21 6700 5823

@in2life_gr Στο Αιγάλεω ξέρουν από μπέργκερ... #burger #μπεργκεραδικο🍔 #αιγαλεω #φαγητο #ελληνικοτικτοκ #τιτρωμε #εστιατορια #fyp #μπεςφοργιου #greektiktok ♬ NOTHING - Westover

Οι μπεργκερολάγνοι σπεύδουν στο Jazz Burger και πολύ καλά κάνουν αν μας ρωτάς αφού εκεί θα συναντήσουν ζουμερές και value for money μπιφτεκάρες, σε συγκλονιστικά αφράτα ψωμάκια, που αγκαλιάζουν εμπνευσμένες γεμίσεις.

Aν μας έβαζες με το ζόρι να διαλέξουμε κάποιες από τις μπεργκεράρες του καταλόγου τότε θα σου μιλούσαμε για το B.B King Burger XXL (με μοσχαρίσιο μπιφτέκι 160 γρ, διπλό cheddar, coleslaw, ντομάτα, πανσέτα χοιρινή 160 γρ, αυγό τηγανητό, μπέικον και σως μουστάρδας) το Acid Burger (με μπιφτέκι μοσχαρίσιο 220 γρ, κατσικίσιο τυρί, καραμελωμένο κρεμμύδι με σιρόπι από βαλσάμικο, μπέικον και truffle mayo)  και το Swing Burger, με (φρέσκο μοσχαρίσιο μπιφτέκι, τσένταρ, κέτσαπ, μουστάρδα, JB mayo, φρέσκια ντομάτα, onion rings και sweet chili sauce). Οι τιμές τους ξεκινούν από 4,80€.

Cin Cin pleasure and more

Μάρκου Μπότσαρη 14, Αιγάλεω

Αν είσαι του καφέ, τότε θα βρεθείς στο Cin Cin νωρίς και θα μπορέσεις να απολαύσεις κι εξαιρετικό μπραντς ( συγκλονιστικά τα eggs benedict του καταλόγου με english muffin, αβοκάντο, καπνιστός σολομός, ποσέ αυγό και σως χολαντέζ). Aν πάλι θες να το τραβήξεις μέχρι αργά, τότε στην κάβα και την μπάρα του θα βρεις μπόλικες αλκοολούχες κι άμα λάχει κοκτεϊλούχες απαντήσεις για να χαρίσεις στα ξενύχτια σου. Σαν να μην έφτανε αυτό η κουζίνα του ετοιμάζει το καλύτερο ίσως μπαροφαγητό της περιοχής αφού στον κατάλογό του θα βρεις εκλεκτές κοπές κρέατος, γευστικότατες μακαρονάδες (με την καρμπονάρα, και τη σπαγγέτι με σολομό να κερδάνε στις λεπτομέρειες) και super healthy σαλάτες. Για μενού μαζί με ποτό υπολόγισε περί τα 25-30€ το άτομο.

Κερνάς ποτό;

Barμπας

Μάρκου Μπότσαρη 21, τηλ: 21 0590 5919

Στο Barμπας όποιος πηγαίνει περνάει πολύ καλά κι αυτό βγαίνει προς τα έξω για αυτόν τον λόγο και στην πρώτη ευκαιρία ξαναγυρνάει. Cozy και πολύ ζεστό μπαράκι που επενδύει στις καλές μουσικές και στην παρεΐστικη διάθεση, ενώ το καλοκαίρι ο εξωτερικός του χώρος διαμορφώνεται με ειδικό γκαζονοτάπητα και ψιλό χαλικάκι μπαίνοντας σε μουντ διακοπών. Τα ποτά ξεκινούν από 7€.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v