Τα καλύτερα ταβερνάκια σε Λαγονήσι, Ανάβυσσο και Παλαιά Φώκαια

Βούτηξες στις παραλίες της Αττικής ακτογραμμής και σε έπιασε μια πείνα; Σημείωσε τα αγαπημένα μας ταβερνάκια για σούπερ φαγητό.

Τα καλύτερα ταβερνάκια σε Λαγονήσι, Ανάβυσσο και Παλαιά Φώκαια

Πήγες για μπανάκι σε προς Λαγονήσι και Ανάβυσσο μεριά; Πολύ καλά έκανες. Ο καιρός είναι τέλειος, οι θάλασσες προς τα εκεί ωραιότατες, και τα ταβερνάκια τα κοντινά εξίσου ωραία.

Πιάσε θέση στα καλύτερα, για φαγητό μετά τις βουτιές.

Κυρά Πόπη

40,5 χμ. Λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου, Ανάβυσσος, τηλ.: 2291026388

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by kyra popi (@kyrapopilagonisi)


Με συνταγές δημιουργικές και με πηγαία μαεστρία στο ψήσιμο των ψαριών, αυτή η μοντέρνα ταβέρνα κατάφερε  πολύ γρήγορα να γίνει προορισμός προσελκύοντας νέους φίλους από κάθε γωνιά της Αττικής. Στο μενού ξεχωρίζουν η αχινοσαλάτα, η αμυγδαλοσκορδαλιά, το carpaccio μπαρμπούνι με φρέσκα ντοματίνια και μυρωδικά, η μους λευκού ταραμά, ο γαύρος μαριναρισμένος με σκόρδο και μαϊντανό, η γαριδοσαλάτα με καρότο, και οι χταποδοκεφτέδες. Στο τέλος έχει και κερασμένο γλυκό του κουταλιού από τα χεράκια της κυρά Πόπης, ενώ ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 25€ το άτομο μαζί με ουζάκι ή κρασάκι.

Διαμαντής

45ο χλμ. Λεωφόρος Αναβύσσου, Ανάβυσσος, τηλ: 2291 026404

Παραδοσιακή ταβέρνα από εκείνες που χαίρεσαι να ανακαλύπτεις, ο Διαμαντής έχει μια όμορφη αυλή με όμορφη θέα θάλασσα, στην οποία τα τραπέζια γεμίζουν με κάθε λογής καλοφτιαγμένα πιάτα, από τον απλό πλην νοστιμότατο κατάλογο. Τι τρώμε εδώ; Φέτα σε κρούστα με μέλι και σουσάμι, χωριάτικο λουκάνικο, τζατζίκι, κολοκυθάκια τηγανιτά, φρέσκα χόρτα και πατάτες τηγανιτές, αρνίσια και πρόβεια παϊδάκια καλοψημένα, χοιρινή μπριζόλα με πατάτες τηγανιτές και ζουμερά μπιφτέκια από μοσχαρίσιο κιμά. Λογαριασμός στα 15-20€ το άτομο, με δικό τους κρασί.

Μοσχοκάρυδο

Λεωφ. Καλυβίων 66, Λαγονήσι, τηλ: 2291 071414

Ψάχνεις σπιτικό φαγάκι; Τότε πιάσε ένα από τα λιγοστά τραπέζια που βγάζει το Μοσχοκάρυδο, το οποίο… μοσχοβολά μαμαδίσια κουζίνα και ετοιμάζει κάθε μέρα λαχταριστά μαγειρευτά με ολόφρεσκα υλικά. Στον κατάλογο θα βρεις επιλογές όπως γίγαντες φούρνου, παστίτσιο, γεμιστά με ρύζι, μοσχαράκι γιουβέτσι, μοσχαράκι ραγού με μελιτζάνα κολοκύθι και πατάτες, αλλά και χοιρινό στο φούρνο με σάλτσα μουστάρδας και πατατούλες, κοτόπουλο ψητό με πατάτες, μυδοπίλαφο και φιλέτο γλώσσας λεμονάτο. Μαζί με ορεκτικά, σαλάτα και κρασάκι, ο λογαριασμός στα 15€ το άτομο για ένα παραδοσιακό γεύμα.

Μπαρμπαγιώργης

Κολοκοτρώνη και Ομήρου 4, Λαγονήσι, τηλ: 2291 022134

Σταθερή αξία για τους ντόπιους αλλά και τους λουόμενους των γύρω περιοχών, ο Μπαρμπαγιώργης σερβίρει στον άνετο χώρο του εκλεκτά πιάτα κρεατικών και θαλασσινών για μετά τις βουτιές μας. Αν αγαπάς τη θάλασσα, σημείωσε να παραγγείλεις μαριδάκια, γαύρο, σαρδέλα και μπαρμπουνάκι τηγανιτό, τα οποία συνοδεύεις με ωραία σαλάτα Μπαρμπαγιώρη με μαρούλι, ρόκα και λιαστή ντομάτα, αλλά και τηγανιτές πιπεριές, φέτα ψητή και χειροποίητη τυρόπιτα. Στα κρεατικά, ξεχωρίζουν το ψαρονέφρι και η χοιρινή μπριζόλα. Λογαριασμός στα 20€ με ουζάκι.

Τα Πεύκα

Δημ. Ευέλπιδος Κούτσια 9, Παλαιά Φώκαια, τηλ: 2291 037438

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Christos Valtadoros (@jazzismus)

Δροσερό, οικογενειακό και με πολύ καλό φαγητό, αυτό το εξοχικό κέντρο στην Παλαιά Φώκαια μέσα στα πεύκα, είναι ό,τι πρέπει για ομαδικές εξορμήσεις μάσας, μετά από μπάνιο στις κοντινές παραλίες. Οι μερίδες είναι γενναίες και περιλαμβάνουν εξαιρετικά κρεατικά όπως παϊδάκια, μπιφτέκια, κατσικάκι και χοιρινές μπριζόλες, και κλασικά ορεκτικά, όπως τζατζίκι, κολοκυθάκια τηγανιτά και φρεσκοκομμένες πατάτες. Στον κατάλογο θα βρεις και κάποιες επιλογές θαλασσινών, ενώ ο λογαριασμός με κερασμένους λουκουμάδες στα 15-18€, με χύμα κρασί.

Το Λιμάνι

Αγίας Ειρήνης 1, Παλαιά Φώκαια, τηλ: 2291 041052

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Food in Greece!❤️ (@greekfood__)

Ακριβώς πάνω στο λιμάνι της Παλαιάς Φώκαιας, η ομώνυμη ταβέρνα βρίσκεται σε όμορφο σημείο απολαμβάνοντας πανοραμική θέα στο γαλάζιο και στα καράβια και σερβίρει τίμιες γεύσεις θάλασσας σε ικανοποιητική ποικιλία. Εδώ θα δοκιμάσεις οπωσδήποτε κριθαρότο με μελάνι σουπιάς, γαριδάκι τηγανητό, καλαμαράκια αφράτα, κολοκυθάκια τηγανιτά με το απαραίτητο τζατζικάκι αν δε φιλάς, απαλή φάβα, φρέσκα χόρτα, χταποδάκι ψημένο, ωραιότατη γαριδομακαρονάδα αν πεινάς πολύ, μύδια αχνιστά με σκορδάκι, γαύρο μαρινάτο και γούνα ή λακέρδα αν είσαι μερακλής. Μαζί με ουζάκι ή κρασί δικό τους, ο λογαριασμός στα 20-25€/ άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v