Αυτά τα ταβερνάκια στην Καλλιθέα πρέπει να τα τιμήσεις

Μεσογειακή αλλά και ρωσική κουζίνα, ψαράκι, μαγειρευτά και ένα σωρό νοστιμιές σε αγαπημένα ταβερνάκια της Καλλιθέας.

Αυτά τα ταβερνάκια στην Καλλιθέα πρέπει να τα τιμήσεις

Η Καλλιθέα δεν απολαμβάνει τη φήμη που τις αξίζει στη μάσα, σε σχέση με άλλες γαστρομάνες της Αθήνας, βλέπε Χαλάνδρι, Κουκάκι, Μεταξουργείο κ.α.

Κακώς, αφού στα στενά της και στις γειτονιές της, θα βρεις νόστιμα διαμάντια, από ψαροταβέρνες μέχρι ρωσικά εστιατόρια, τα οποία σερβίρουν λαχταριστά πιάτα για κάθε γούστο.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε μερικά από τα αγαπημένα μας spot.

Βαλεντίνα

Λυκούργου 235, τηλ: 210 9431871

Μπορεί να υστερεί σε design και διακόσμηση, αλλά σερβίρει ίσως τα καλύτερα πιάτα ρωσικής κουζίνας και μας υπενθυμίζει τις ποντιακές καταβολές των περισσότερων κατοίκων της Καλλιθέας. Στη ρωσική ταβέρνα της Βαλεντίνας, με ατμόσφαιρα οικογενειακή σαν στο σπίτι σου, θα δοκιμάσεις οπωσδήποτε χοιρινό σασλίκ, εξαιρετικό στρογγανόφ, φοβερή μπορς και πλοφ (πικάντικο πιλάφι), κρέπες με τυρί, μαντί αλλά και βαρένικι, τα λαχταριστά ρωσικά ζυμαρικά. Λογαριασμός στα 20€ το άτομο, με κρασί.

Η Γιαγιά-Ελισάβετ

Ναυάρχου Βότση 2, τηλ: 21 0941 0227

Ψαροταβερνάκι με ιστορία δεκαετιών, η Ελισσάβετ σερβίρει νοστιμότατους μεζέδες θάλασσας δια χειρός… γιαγιάς, η οποία με μαεστρία τηγανίζει και ψήνει ένα σωρό ψαράκια και μαλάκια. Εδώ θα τσακίσεις γευστικότατα καλαμαράκια, σαρδέλες, τηγανιτό γαύρο, γεμιστό θράψαλο και χταποδάκι στη σχάρα – πρώτα βρασμένο, μετά ψημένο για να μαλακώσει. Για να ανοίξει η όρεξη, θα παίξεις μπάλα με χειροποίητη τυροκαυτερή και ωραίες σαλάτες. Ο λογαριασμός με κερασμένο γλυκό στο τέλος δεν ξεπερνά τα 20€/ άτομο με κρασί.

Βασιλικός & Δυόσμος

Ξενοφώντος 179, τηλ: 21 1182 9933

Κάτι ανάμεσα σε μοντέρνο εστιατόριο και παραδοσιακή ταβέρνα, ο Βασιλικός βρίσκεται πολύ κοντά στο ΚΠΙΣΝ, και σερβίρει ωραιότατα πιάτα με κρέας, αλλά και ζυμαρικά σε μεγάλη ποικιλία. Από τον κατάλογο ξεχωρίζουν το μοσχαρίσιο μπιφτέκι σε μερίδα με σαλάτα coleslaw και πατάτες, ο σιγομαγειρεμένος για οκτάωρο μοσχαρίσιος σιδηρόδρομος με πουρέ πατάτας και γλάσο από οξύμελο, το καρμποναράκι με σκιουφιχτά, τραγανό απάκι, μανιτάρια και γραβιέρα Κρήτης, και η τεράστια σταβλίσια μπριζόλα σε μερίδα με πατάτες baby και χειροποίητη σάλτσα. Από ορεκτικά δοκίμασε τα βομβίδια, με αρνίσιο κεμπάπ, πικάντικη σάλτσα και κρεμμυδάκι. Λογαριασμός στα 20€ με κρασί.

Ελιές

Ξενοφώντος 155, τηλ: 21 0943 1698

Σε μια ήσυχη γειτονιά της Καλλιθέας, τέσσερις φίλοι άνοιξαν μια μοντέρνα ταβέρνα η οποία σερβίρει αυθεντικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής και μεσογειακής γαστρονομίας. Στο όμορφο εσωτερικό του θα δοκιμάσεις μεταξύ άλλων μαστέλο Χίου σαγανάκι, παραδοσιακό λουκάνικο Τζουμαγιάς από τις Σέρρες, σπιτικούς κολοκυθοκεφτέδες, μπουρεκάκια με παστουρμά και κασέρι, μπριζολάκια χοιρινά στην σχάρα με μαρμελάδα ντομάτας, φιλεταρισμένο μπούτι κοτόπουλο με καπνιστή πάπρικα, μοσχαρίσιο συκώτι με μελωμένα κρεμμύδια και στριφτάδια με πέστο από σπανάκι και φέτα. Ο λογαριασμός στα 15-18€ το άτομο, με κρασί.

Πεζούλας

Πεισίστρατου 11, τηλ.: 210 9422684

Κουβαλάει στις πλάτες του μισό και βάλε αιώνα πεντανόστιμης ψαροφαγίας και συνεχίζει ακάθεκτος να σερβίρει λαχταριστά πιάτα θάλασσας σε ένα όμορφο χώρο κοντά στο ΚΠΙΣΝ. Σταθερές αξίες εδώ, πέρα από το φρέσκο ψάρι, είναι η καραβιδόψιχα, οι ψητές γαρίδες Πλαταμώνα, το χταποδάκι με μαυρομάτικα φασόλια, τα τηγανιτά καλαμαράκια και η χορταστική κακκαβιά. Αν θες μπεργκεράκι, σερβίρει και λαχταριστό με τόνο, αμέ. Ειδική μνεία αξίζει και στις σαλάτες του –δοκίμασε οπωσδήποτε εκείνη «του Παναγιώτη» με ρόκα, βαλσάμικο, τοματίνια, παξιμαδάκια και κοπανιστή Μυκόνου. Λογαριασμός στα 25-30€ το άτομο, χωρίς φρέσκο ψάρι. 

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v