5 καταπληκτικά ταβερνάκια και εστιατόρια στην Κόρινθο

Ολόφρεσκο ψαράκι, ζουμερή γουρουνοπούλα, σπιτικά μαγειρευτά, καλές τιμές. Τι λες, πάμε μια μονοήμερη για φαγητό στην Κόρινθο;

5 καταπληκτικά ταβερνάκια και εστιατόρια στην Κόρινθο

 

Το λέγαμε και πρόσφατα, η Κόρινθος είναι η πιο παραγνωρισμένη από τις μονοήμερες που μπορείς να κάνεις από την Αθήνα: Έχει αρχαία, κάστρο, παραλίες, φανταστικές βόλτες και τέλειο φαγητό, τι άλλο να ζητήσει κανείς; Σε αυτό το τελευταίο –το φαγητό ντε– που είναι από μόνο του λόγος αρκετός να οργανώσεις μια κυριακάτικη μονοήμερη στην κορινθιακή γη θα επικεντρωθούμε εδώ.

Για τα υπόλοιπα… κλικ εδώ - Η Κόρινθος είναι η πιο παραγνωρισμένη μονοήμερη

Η Ταβέρνα της Αλεξάνδρας
Περιάνδρου 12, τηλ.: 2741085220

Αγαπημένο ταβερνάκι των ντόπιων, στρώνει τα τραπέζια του με παραδοσιακά καρό τραπεζομάντηλα, τα απλώνει έξω στο πλακόστρωτο και μέσα κάτω από ασπρόμαυρες φωτογραφίες της παλιάς Κορίνθου, και τα φορτώνει με χειροποίητες, μαμαδίσιες νοστιμιές που δεν αφήνουν κανέναν παραπονεμένο. Το μενού αλλάζει ανάλογα την ημέρα, με τα εποχικά υλικά και τις διαθέσεις της μαγείρισσας, αν όμως τα πετύχεις να δοκιμάσεις οπωσδήποτε τα γεμιστά, το γεμιστό καλαμάρι, το γιουβέτσι και το ιμάμ. Και οι κρεατοφάγοι μας, όμως, εδώ παραπονεμένοι δε μένουν: Πολύ δυνατό το κοντοσούβλι, τα παϊδάκια και τα μοσχαρίσια μπιφτέκια τους. Με κρασί ή μπύρες, ο λογαριασμός δύσκολα ξεπερνά τα 15-17€ το άτομο.

Soul Kitchen
Κολοκοτρώνη 3, τηλ.: 2741020374

Ένα φανταστικό wine bar restaurant στην καρδιά της Κορίνθου, απλώνει τραπεζάκια έξω στο πλακόστρωτο, έχει κι έναν πανέμορφο εσωτερικό χώρο για όταν πιάσουν οι πρώτες ψύχρες. Σερβίρει μικρά αριστουργήματα δημιουργικής κουζίνας, σαν το μοσχαράκι τουρνεντό με ποικιλία μανιταριών ραγού, σάλτσα μαυροδάφνης και προσούτο crudo, το ριζότο κολοκύθας με μούρα, ή το κοτόπουλο γεμιστό με λιαστή ντομάτα, γραβιέρα, πιπεριές και σάλτσα μουστάρδα, που σερβίρεται με πουρέ καρότου. Έχει επίσης φοβερά και τρομερά κρέατα, σαν τη μοσχαρίσια ταλιάτα, την γιγάντια T-bone και το burger με κιμά από black angus. Με κρασί, λογαριασμός στα 25-30€ το άτομο.

Ταβέρνα Μπέκος
Σολομός, τηλ.: 2741031000

Σου το έχουμε ξανασυστήσει ως την ιδανική στάση για φαγητό στην επιστροφή από τον Ακροκόρινθο. Βρίσκεται λίγο έξω από το κέντρο της Κορίνθου, στα πόδια του κάστρου, αξίζει όμως φουλ την παράκαμψη γιατί εδώ οι κρεατολάγνοι μας θα βρουν τον παράδεισό τους: Ζουμερή προβατίνα στα κάρβουνα, μαστόρικα ψημένη γουρουνοπούλα και θεϊκά παϊδάκια, χειροποίητο τυροπιτάρι, και ολόφρεσκες σαλάτες με λαχανικά από το δικό τους μποστάνι συναποτελούν το μενού. Απολαμβάνονται, δε, όλα σε μια πανέμορφη, πλακόστρωτη αυλή, κάτω από τις μουριές. Με κρασάκι, θα υπολογίσεις περί τα 17€ το άτομο.

Ο Φάνης
Γεωργίου Παπανδρέου 87, τηλ.: 2741021225

Νόμιζες τόση ώρα ότι σε φέραμε ως την θάλασσα και θα σε αφήναμε χωρίς ψαροταβερνάκι; Ιεροσυλία θα ήταν. Ο Φάνης, που λες, απλώνει τραπεζάκια στρωμένα με καρό τραπεζομάντηλα σε ένα όμορφο ρετρό χώρο, και σερβίρει ολόφρεσκα ψάρια σε τιμές που κυμαίνονται στα 65€ το κιλό. Φτιάχνει και ένα πεντανόστιμο κριθαρώτο με γαρίδες, και πολλά ορεκτικά που ξεκινούν από τα κλασικά χωριάτικη-πατάτες-ταραμοσαλάτα και φτάνουν σε καρπάτσιο από λαυράκι ή καραβίδα (ειδικά αυτό το δεύτερο να το δοκιμάσεις οπωσδήποτε). Συνοδεύεις με τα απαραίτητα ουζάκια, και υπολογίζεις γύρω στα 35€ το άτομο.

Londou
Αγίου Νικολάου 19, τηλ.: 2741093530

Αν τώρα δε συμβιβάζεσαι με τίποτα λιγότερο από ψαρικά με θέα θάλασσα, δεν το συζητάμε, στο Londou θα πιάσεις τραπέζι. Και θα αγναντεύεις το κύμα τρωγοπίνοντας νοστιμιές όπως οι γαρίδες σαγανάκι με μουστάρδα και γραβιέρα, τα σουτζουκάκια καλαμαριού με πουρέ ρεβύθι, η πατατοσαλάτα με μύδια καπνιστά, το λιαστό χταποδάκι στα κάρβουνα, η γαριδομακαρονάδα, το ψητό καλαμάρι και η πέστροφα μαρινάτη με πουρέ άνηθου. Ναι, αν δεν το κατάλαβες εδώ η θάλασσα συναντά την φαντασία, σε ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα. Οι τιμές είναι καλύτερες απ’ ό,τι ίσως φαντάζεσαι διαβάζοντας τις περιγραφές των πιάτων: στα 30€ περίπου το άτομο με ουζάκι.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Londou Fish Tavern (@londou_fish_tavern)

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v