Τα «αστεράτα» εστιατόρια Michelin της Αθήνας για γκουρμέ εμπειρίες

Το fine dining στα καλύτερα και στα πιο… αθηναϊκά του, μέσα από μια γκουρμέ βόλτα στα πιο εκλεκτά εστιατόρια της πόλης.

Τα «αστεράτα» εστιατόρια Michelin της Αθήνας για γκουρμέ εμπειρίες

Τα αστέρια του οδηγού Michelin λάμπουν δυνατά στην Αθήνα, με οκτώ συνολικά εστιατόρια να έχουν κερδίσει με την κουζίνα τους μια εξέχουσα θέση στον κορυφαίο fine dining κατάλογο παγκοσμίως.

Αν έχεις το μπάτζετ, και θες να αποκτήσεις μια γευστική εμπειρία αξίζει να τα επισκεφτείς και να ταξιδέψεις στον γευστικό κόσμο που ξανοίγουν μπροστά σου.

Delta Restaurant

Λεωφ.Ανδρέα Συγγρού 364, τηλ: 698 665 7553

Μενού εδώ

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Delta Restaurant (@delta_restaurant)

Το εστιατόριο στην κορυφή του ΚΠΙΣΝ πέρσι απέκτησε δύο αστέρια, μαζί και ένα πράσινο αστέρι που δίνεται σε γαστρονομικές προτάσεις που κινούνται στον άξονα της αειφορίας. Διαθέτει μια πανέμορφη σάλα με art χαρακτήρα, υπέροχη θέα, ενώ η κουζίνα του στηρίζεται στις δημιουργικές προτάσεις του Γιώργου Παπαζαχαρία και του Θάνου Φέσκου. Τα πιάτα που βγάζουν είναι αριστουργήματα γεύσης και εμφάνισης, όπως το εκείνο με τη παστή γαρίδα σε εσπεριδοειδή με ρόδι σε ζύμωση και κρέμα από το κεφάλι της. Το μενού περιλαμβάνει 12 στάδια, και κοστίζει 200€, χωρίς κρασί.

Σπονδή

Πύρρωνος 5, Παγκράτι, τηλ. 210 7564021

Μενού εδώ

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Spondi Restaurant (@spondi_restaurant)

 Το πρώτο εστιατόριο που σύστησε την fine dining γαλλική κουζίνα στους Αθηναίους, παραμένει ένας κορυφαίος γαστριμαργικός προορισμός, έχοντας πλέον ένα αστέρι Michelin. Στη θέση του Chef de Cuisine βρίσκεται πλέον ο Κώστας Κούφαλης, ενώ ο Arnaud Bignon ως Executive Chef οραματίζεται την γαλλική κουζίνα μέσα από μοντέρνο πρίσμα. Στον κατάλογο ξεχωρίζουν πιάτα όπως τα σωταρισμένα χτένια με μανιτάρια σέπες κομμένες στο σχήμα των χτενιών και η τριλογία καραβίδας με βουτυράτο ταρτάρ σε μια σαμπαγιόν από ρόκα. Το μενού «Ανακάλυψης» με 12 πιάτα κοστίζει 170€, για παραγγελία α λα καρτ, ο λογαριασμός στα 120-150€, χωρίς κρασί.

Soil

Φερεκύδου 5, Παγκράτι, τηλ: 21 0751 3505

Μενού εδώ

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Soil restaurant (@soilrestaurant.gr)

Σε ένα υπέροχο νεοκλασσικό σπίτι στο Παγκράτι, το εστιατόριο του Τάσου Μαντή κατάφερε άμα την άφιξή του να κερδίσει ένα αστέρι Michelin, αλλά και ένα πράσινο αστέρι για τις πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης στο κτήμα στο Αλεποχώρι. Ο χώρος χωρίζεται σε τρεις σάλες φαγητού και έναν πανέμορφο κήπο, ενώ στο μενού ξεδιπλώνεται η «soil experience» μέσα από πιάτα γήινης γαστρονομίας, όπως η γαρίδα με πορτοκάλι, μύδια και κατιφέ, το χτένι με μοσχολέμονο, γκρέιπφρουτ και αυγά ρέγγας και η παλαμίδα με αγριοράπανο, ψημένα φύλλα λεμονιάς και μάραθο μπρονζέ. Το μενού 15 πιάτων κοστίζει 90€.

The Zillers

Μητροπόλεως 54, κέντρο, τηλ.: 210 3222277

Μενού εδώ

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by The Zillers (@the_zillers)

Το εστιατόριο του ομώνυμου ξενοδοχείου με την υπέροχη θέα στον βράχο της Ακρόπολης μπήκε και αυτό στη λίστα της Michelin αποκτώντας ένα αστέρι πέρσι, έχοντας ως δυνατό χαρτί πέρα από τη θέα τη δημιουργική κουζίνα του ταλαντούχου Παύλου Κυριάκη. Μέσα από δύο σετ μενού, το All Astir και το Going Abroad ο σεφ μας συστήνεται μέσα από πιάτα όπως λαυράκι ταρτάρ με σορμπέ εσπεριδοειδκών και αυγά χρυσής ρέγγας, χτένια με σπανάκι και γαρύφαλλο σε κρούστα αμυγδάλου και αγκινάρα με σελινόριζα, αυγολέμονο και καφέ. Κάθε μενού περιλαμβάνει 10 πιάτα και τιμάται στα 80€ και 95€ το άτομο, χωρίς κρασί.

 

Botrini's

Βασ. Γεωργίου Β΄ 24Β, Χαλάνδρι, τηλ: 2106857324

Μενού εδώ

Στο γευστικό του «σπίτι» στην Αθήνα, σε μια διατηρητέα μονοκατοικία του 1939 με υπέροχο κήπο, ο Έκτορας Μποτρίνι και η ομάδα του ετοιμάζουν δημιουργικά πιάτα μοντέρνας γαστρονομίας, με διεθνείς και κερκυραϊκές αναφορές. Στο βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin μας περιμένουν δύο πληθωρικά μενού, το «Ταξίδι» στα 140€ και ο «Περίπατος» στα 100€, αμφότερα με 10 πιάτα, στα οποία περιλαμβάνονται η ιδιόμορφη Καρμπονάρα του Έκτορα, το αρνάκι γάλακτος με μελιτζάνα και μίσο συκομαΐδας, και η «Αναφορά στον Caravaggio» με κόκκινες γαρίδες, ντομάτες, άγριο σέλινο και φράουλα.

Varoulko

Ακτή Κουμουνδούρου 54, Πειραιάς, τηλ: 21 0522 8400

Μενού εδώ

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Varoulko Seaside (@varoulkoseaside)

Ένα αστέρι Michelin για τον ακούραστο και πάντα δημιουργικό Λευτέρη Λαζάρου και την ομάδα του, οι οποίοι δημιουργούν μαγικά πιάτα με βάση το ψάρι, ανανεώνοντας διαρκώς τις γεύσεις που προτείνουν. Στον κατάλογο βρίσκουμε εκλεκτές γεύσεις όπως Ψαρόσουπα με φρέσκια τομάτα, σφυρίδα και ζωμό από πετρόψαρα, το θρυλικό καλαμάρι με Pesto βασιλικού σε φωλιά πατάτας, με κονφί ντομάτας και παρμεζάνα, και χτένια σοτέ, με κρούστα τσορίθιο, πίκλα Λωτού και νερό ντομάτας. Υπάρχουν και δύο Degustation μενού με 7 και 9 πιάτα στα 110€ και 125€. Ο λογαριασμός για α λα καρτ επιλογές, στα 60€ το άτομο.

Hytra

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφ. Συγγρού 107-109, Νέος Κόσμος, τηλ: 2177071118

Μενού εδώ

Με νέο σεφ τον Γιώργο Φελεμέγκα, το εντυπωσιακό εστιατόριο της Στέγης, με την πανέμορφη ταράτσα και το ένα αστέρι Michelin, επικεντρώνεται σε γευστικές αναμνήσεις από ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις που προκύπτουν από συνταγές με σύγχρονη έμπνευση. Δύο degustation μενού με επιλογές όπως σκουμπρί «Σαβόρο» με ταραμά, γλυκιά πιπεριά, τουρσί μυρωδικών, μπακαλιάρο με αγκινάρα, κάπαρη άγριου σκόρδου σε ζύμωση και γαρίδα με αμύγδαλο προσφέρονται στα 80€ και 100€, ενώ υπάρχει και α λα καρτ μενού, με κόστος που ξεκινά από 80€ το άτομο.

Pelagos

Ξεν. «Four Seasons Astir Palace Hotel Athens», Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, τηλ: 2108901192

Μενού εδώ

Φεύγουμε από το κέντρο και πάμε παραλία, εκεί όπου βρίσκουμε ένα νόστιμο… πέλαγος, το fine dining θαλασσινό εστιατόριο του «Four Seasons», με τον ταλαντούχο σεφ Luca Piscazzi να δουλεύει διαρκώς πάνω σε νέες ιδέες με επίκεντρο το ψάρι - και να κερδίζει ένα αστέρι. Τρία degustation μενού μας περιμένουν εδώ, τα Discovery, Detour και Adventure με 4, 6 και 9 πιάτα, στα 120€, 140€ και 160€ αντίστοιχα. Στις γεύσεις περιλαμβάνονται σεβίτσε μέντας με φιστίκι και κεράσια, ζυμαρικά με χαβιάρι και όστρακα, ρύζι με μπλε καβούρι και δίκταμο και άλλα τέτοια ωραία. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v