Ωραία γκουρμέ εστιατόρια με 50€/ άτομο

Δημιουργική ελληνική και διεθνής κουζίνα, όμορφη ατμόσφαιρα και value for money μενού σε πέντε αθηναϊκά εστιατόρια.
Ωραία γκουρμέ εστιατόρια με 50€/ άτομο

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Γκουρμέ και low budget δε γίνεται, μιας και οι πρώτες ύλες κοστίζουν, το ίδιο και οι «κόποι» των σεφ για να δημιουργήσουν ιδιαίτερα πιάτα.

Όμως με έως και 50€ ανά άτομο (συν κρασί), μπορούμε να δοκιμάσουμε εκλεκτή κουζίνα και να πιάσουν τόπο τα λεφτά μας.

Πού όμως;

Feedέλ


Σε δύο διευθύνσεις – Αθήνα και Γλυφάδα – ο «θείος Λεωνίδας» Κουτσόπουλος ξετυλίγει ένα πληθωρικό ελληνικό μενού με γκουρμέ πινελιές σε στιλ new age μεζεδοπωλείου. Ο κήπος και των δύο είναι όμορφος και ατμοσφαιρικός (της Αθήνας πιο μικρούλης και κρυμμένος), ενώ τα πιάτα είναι στη λογική του «κάτι για τη μέση» και περιλαμβάνουν γεύσεις όπως το κλασικό τζατζίκι αβοκάντο, γίγαντες πανέ σε πάνκο με πούδρα κάππαρης, τηγανιτό μουσακά με κιμά προβατίνας, κρέμα γραβιέρας και μαρμελάδα ντομάτα, καλαμάρι με πέστο βασιλικού, φάβα, τρούφα και λεμμόνι, και μοσχαρίσιο μάγουλο με πουρέ πατάτας, σιμέτζι και καμμένο βούτυρο. Ο λογαριασμός για ένα γεύμα με «λίγο από όλα» και ποτήρι κρασί στα 35-40€/ άτομο.

Βασίλαινας
Βρασίδα 13 , Ιλίσια, τηλ: 2107210501


Μετά από 96 χρόνια στον Πειραιά, το πολυβραβευμένο εστιατόριο μετακόμισε στη γειτονιά του Χίλτον και βγάζει τραπεζάκια στην πλατεία απέναντι κάτω από τα δέντρα για να σερβίρει νεωτεριστικά ελληνικά πιάτα που πατούν με το ένα πόδι στην παράδοση και με το άλλο στη δημιουργικότητα. Λαυράκι καρπάτσιο με εσπεριδοειδή, αφράτη ταραμοσαλάτα με αραβικές πίτες, αυγά με πατάτα Νάξου και φρέσκια καλοκαιρινή τρούφα, καλαμάρι ψητό με φάβα, γλυκόξινη αλμύρα και μελάνι σουπιάς, μελιτζάνα καπνιστή με ντομάτα και τσίλι, γιουβετσάκι γαρίδας με καπνιστή ντομάτα και γαρίδες ψητές με τσέρμουλα και γκρεμολάτα από σταφίδες και κουρκουμά είναι μερικές από τις επιλογές του ιδιαίτερου μενού. Για ένα πλήρες γεύμα, με ποτήρι κρασί, ο λογαριασμός στα 40-50€/άτομο.

2ΜΑΖΙ
Νίκης 48, Πλάκα, τηλ: 2103222839

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by 2Mazi (@2mazirestaurant)



Στις παρυφές της Πλάκας, σε μια όμορφη αυλίτσα, ο σεφ Ηλίας Γώγος ξεδιπλώνει το δημιουργικό του ταλέντο στην προσέγγιση της ελληνικής και διεθνούς κουζίνας. Σε ήρεμη ατμόσφαιρα, μακριά από το θόρυβο της πόλης, απολαμβάνουμε εκλεκτά πιάτα όπως σαλάτα με φακές μπελούγκα, φινόκιο, μικρά καρότα και παντζαρόφυλλα, ριζότο με κολοκυθάκι, σπαράγγια και λεμόνι κονφί, μοσχαρίσιο ταρτάρ με κρόκο αυγού, μπακαλιάρο με πουρέ αγκινάρας και σάλτσα κακαβιάς, τσιπούρα φρικασέ με αλμύρα και μοσχολέμονο, τόνο με αγγούρι γκραντινέ, κρέμα πετιμέζι και αγιορείτικη μελιτζανοσαλάτα, και μοσχαρίσια μάγουλα με αφράτο πουρέ πατάτας και κόκκινη πιπεριά. Το εστιατόριο διαθέτει μενού γευσιγνωσίας πέντε πιάτων με 55€/ άτομο, ενώ αν επιλέξετε από τον κατάλογο, υπολογίστε περί τα 50€ για ένα γεύμα με δύο κυρίως, μια σαλάτα και ένα ορεκτικό – χωρίς κρασί.

IBO
Κολοκοτρώνη 12, Κηφισιά, τηλ: 2106230060

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ibo Restaurant (@ibo_restaurant)


Μοντέρνο, σικάτο και με έντονες γευστικές ανησυχίες, το ΙΒΟ στο κέντρο της Κηφισιάς διαθέτει έναν άνετο και δροσερό κήπο στον οποίο ο σεφ Γιώργος Τσαπαράς ετοιμάζει γευστικούς συνδυασμούς διεθνούς κουζίνας με γκουρμέ πινελιές. Εδώ θα δοκιμάσετε μεταξύ άλλων Gyoza με κοτόπουλο, δυόσμο, μοσχολέμονο και τσορίθο, ταρτάρ τόνου με μάνγκο, αβοκάντο και πόνζου, ριγκατόνι με ραγού, αφρό πατάτας και τρούφα, κοτόπουλο με σιτάρι, τοματίνια και λεμόνι και μαγιάτικο με αμπελοφάσουλα και δυόσμο. Έντονο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα signature cocktails που βγάζει η μπάρα του, με επιλογές που ευνοούν το pairing με τα πιάτα – από 10€. Για ένα πλήρες γεύμα, με ποτήρι κρασί, υπολογίστε περί τα 40-50€ το άτομο.

Nolan
Βουλής 31-33, Αθήνα, τηλ: 210 3243545

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Nolan Restaurant (@nolanrestaurant)



Το fusion εστιατόριο των Σωτήρη Κοντιζά και Κώστα Πισσιώτη παντρεύει μοναδικά γεύσεις Ελλάδας και Ιαπωνίας με βάση ποιοτικές πρώτες ύλες και προσιτές- δεδομένης της γευστικής εμπειρίας- τιμές. Το Nolan Fish Burger με ροφό ή μπακαλιάρο παναρισμένο σε ιαπωνική γαλέτα με σως ταρτάρ, ψωμάκι στο γκριλ και μυρωδικά, τα Soba noodles με μαριναρισμένο σολομό, ταχίνι και τηγανιτό φαγόπυρο και το θράψαλο με σελινόριζα, τα κυδώνια με φυστίκι, το μπαρμπούνι με καπνιστό μπέικον και κουκιά, η αλμυρή κρέμα με βλήτα και γαρίδες, και τα αλμυρίκια με σουτζούκι και παλαμίδα, είναι μερικά από τα πιάτα του πρωτότυπου και γευστικού καταλόγου που ξεχωρίζουν. Ο λογαριασμός στα 45-50€/ άτομο με οικονομικό μπουκάλι κρασί.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v