Περί ορέξεως, Νέα Ιωνία

All day restaurants, ψαροφαγικά στέκια, μερακλήδικα μεζεδοπωλεία και διαλεχτά τσιπουράδικα φτιάχνουν τον γαστρονομικό χάρτη της Νέας Ιωνίας.

Περί ορέξεως, Νέα Ιωνία

Αν βρεθείς πεινασμένος στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Ιωνίας, μην αγχωθείς και μην φρικάρεις. Είναι βέβαιο ότι θα βρεις τον μεζέ τον επιούσιον για να κορέσεις την πείνα σου και να συνεχίσεις καλοταϊσμένος τη ζωούλα σου. Αν τώρα θες να πας κάπου συστημένος και να μην ψάχνεις τι και πώς για άλλη μια φορά, είμαστε οι άνθρωποί σου, αφού σου ετοιμάσαμε την κατάλληλη φαγητολίστα.

Βαρκούλες

Αλαίας 2, τηλ: 21 3035 8767

Στις Βαρκούλες βρίσκεις τις πιο φρέσκιες και ιδιαίτερες θαλασσινές λιχουδιές καθώς και πεντανόστιμα, ευφάνταστα μεζεδάκια που θα συνοδέψουν ευχάριστα το τσιπουράκι σου. Το ντεκόρ παραπέμπει σε κλασικό ψαροφαγείο, όμως το μενού πέρα από τις παραδοσιακές γεύσεις έχει μια γαστρονομική κλίση που αν μας ρωτάς, μας αρέσει ιδιαίτερα. Επιβάλλεται να δοκιμάσεις ψίχα φρέσκου καβουριού, γαύρο μαρινάτο, ταρτάρ ή καρπάτσιο τόνου, παστουρμά θαλασσινών, φρικασέ σολομού, κριθαρότο με γαρίδες, μους λευκού ταραμά με μαύρη αλμυρή καραμέλα, βραχάκια σουπιάς, σαρδέλες παντρεμένες και λαβράκι millefeuill (με γέμιση από χόρτα εποχής, σταφίδα, καρέ ντομάτας, φρέσκο κρεμμύδι, ξερό κρεμμύδι, πούδρα λεμονόχορτου και dressing μοσχολέμονου με άνηθο). Λογαριασμός μαζί με κρασί περί τα 25-30€ κατ’ άτομο.

Αρχονταράκι

Παλαιών Πατρών Γερμανού 7, τηλ: 21 1406 4378

Οι καλοφαγάδες της Νέας Ιωνίας θα σου συστήσουν το Αρχονταράκι κι η γνώμη μας είναι να τους εμπιστευθείς τυφλά αφού το συγκεκριμένο φαγητοστέκι βάζει πολύ ψηλά τον ποιοτικό πήχη στα πιάτα που σερβίρει καθημερινά. Ζεστό, φιλόξενο και μοσχομυρωδάτο το Αρχονταράκι είναι η ιδανική τσιμπολογηματική στάση μες στην ημέρα σου.

Το νιόκι με κοτόπουλο, μπέικον, τα μανιτάρια και μαστίχα Χίου, τα σκουφιχτά με μανιτάρια σε σάλτσα τυριού με λάδι λευκής τρούφας, ο ντάκος με κριθαροκούλουρο, κρέμα τυριού, καπνιστή μελιτζάνα, μαρμελάδα πιπεριάς και vinaigrette ντομάτας, τα  μπριζολάκια με σάλτσα θυμαριού, τα μοσχαρίσια μπιφτεκάκια και το λουκάνικο Καρδίτσας με γραβιέρα δεν πρέπει να λείψουν από το τραπέζι σου. Ο λογαριασμός στα 15-18€ μαζί με τα συνοδευτικά κρασάκια.

Πέπερι

Μεσολογγίου 37 και Αγίου Βασιλείου, τηλ: 2102711223

Το Πέπερι είναι ίσως το πλέον ξακουστό all day café restaurant της Νέας Ιωνίας αφού από καθημερινά από το πρωί περιμένει τους θαμώνες του με brunch-αριστές επιλογές. Cozy, ντελικάτο και με μια ρετρό κλίση στη διακόσμηση, το Πέπερι έχει εξαιρετικό φαγητό που θα ενθουσιάσει και τους πλέον απαιτητικούς ουρανίσκους.

Από το μενού αξίζει να δοκιμάσεις τη σαλάτα με φασόλια, φακές, πλιγούρι και καπνιστή πέστροφα, το τηγανόψωμο με φέτα, ξινομυζήθρα, μαρμελάδα ντομάτας και μπούκοβο, το συκώτι σχάρας με καραμελωμένα αντίβ και κρέμα γλυκοπατάτας με φέτα, το σεβίτσε γαρίδας με τρίχρωμη κινόα, τα ζυμαρικά καλαμαράτα με γαρίδες, γάλα καρύδας, κάρυ και τη μοσχαρίσια κόντρα με φασολάκια, πίκλα κρεμμύδι, custard φέτας και σάλτσα κολοκυθιού. Ο λογαριασμός στα 22-25€ κατ’ άτομο μαζί με ποτήρι κρασί ή μπύρα.

Ρακογυάλι

Πάρσης 5, τηλ: 21 0252 5000

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Το Ρακογυάλι (@to_rakogyali)

Το Ρακογυάλι είναι ίσως το πιο αγαπημένο τσιπουράδικο στα πέριξ της Νέας Ιωνίας και μια επίσκεψη στον χώρο φτάνει και περισσεύει για να καταλάβεις του λόγου το αληθές. Με παραδοσιακή ταβερνίσια διακόσμηση εδώ ξέρεις ότι τη διαφορά την κάνουν τα μερακλήδικα μεζέδια και τα εκλεκτά αποστάγματα που περιφέρονται στα τραπεζάκια του. Οι προπόσεις πέφτουν βροχή ενώ κρεατοφάγοι και ψαροφάγοι φιλιώνουν επάνω στο μενού του καταστήματος που δεν αφήνει κανέναν παραπονεμένο.

Εδώ καλοτρώμε τηγανιτά ψαράκια (γαύρο, αθερίνα, μαρίδα κ.α.), ψητή σαρδέλα, γαρίδες τηγανιτές, κολοκυθάκια ανάλαφρα τηγανισμένα σε στικς, ομελέτα με σουτζούκι, αλλά και πολίτικα κεμπάπ, τυροκροκέτες, σουβλάκι χοιρινό με πατάτες τηγανιτές, πληθωρικές ποικιλίες κρεατικών και χορταστικές γαριδομακαρονάδες. Ο λογαριασμός θα κυμανθεί περί τα 15-17€ κατ’ άτομο ουζακίων συμπεριλαμβανομένων.

Πιάτσα Μεζεδάκι

Ελευθερίου Βενιζέλου 1 & Πάρσης, τηλ.:21 0271 9129

Από το όνομα και μόνο καταλαβαίνεις ότι εδώ παίζει σοβαρή μεζεδοκατάσταση. Το Πιάτσα Μεζεδάκι είναι ένα μοντέρνο φαγοποτείο που ποντάρει στο καλό φαγητό και την παρεΐστικη ατμόσφαιρα ώστε να κερδίσει ολοένα και περισσότερο κόσμο το τελευταίο διάστημα. Το μενού του έχει θαυμαστή ισορροπία στα πιάτα του που θα εκτιμήσουν τόσο οι ψαροφάγοι όσο κι οι κρεατοφάγοι της παρέας. Όσο εμείς γράφουμε εσύ παραγγέλνεις γαριδομακαρονάδα με τριμμένη παρμεζάνα, κοτοσουβλάκι στη βέργα, σουπιά σπανάκι με πατάτες κυδωνάτες, τραγανά τσιπς κολοκυθιού, φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια και χοιρινή τηγανιά. Μαζί με τα συνοδευτικά ουζάκια ο λογαριασμός στα 15-18€ κατ΄ άτομο. 

Πεινώκιο

Aγνώστων Ηρώων 86, τηλ.: 21 1182 2368

Ο Πεινώκιο στην Νέα Ιωνία είναι ένα αγαπημένο φαγητοστέκι που έχει χτίσει το όνομά του τιμώντας την γαστρονομική παράδοση του Πόντου και τις μικρασιάτικες γεύσεις. Εδώ η διακόσμηση είναι σπιτίσια κι όλα τα πιάτα φέρνουν στο νου τη μαμαδίσια κουζίνα που λατρεύεις αφού έχουν δημιουργηθεί με πολύ μεράκι. Συχνά πυκνά διοργανώνονται και λαϊβάκια γιατί καλοταϊσμένο αρκούδι χορεύει μέχρι τελικής πτώσης. Οι μουσακοκεφτέδες κι η τηγανιά γουρουνοπούλας κερδάνε στις λεπτομέρειες τα υπόλοιπα πιάτα του μενού, από τα οποία ξεχωρίζουν η σπιτική φάβα, το κριθαρότο μανιταριών και η καρμπονάρα με νιόκι πατάτας. Ο λογαριασμός στα 17-20€ κατ΄άτομο.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v