Εκκλησιαστικός συντηρητισμός με τους φόρους των "γκέηδων"

Η εκκλησία μπλοκάρει όπως μπορεί τον γάμο και την τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών. Ως πότε θα το θεωρούμε φυσιολογικό;    

Εκκλησιαστικός συντηρητισμός με τους φόρους των γκέηδων

Δεν θα βαφτίζει η ορθόδοξη εκκλησία, λέει, τα παιδιά ομόφυλων ζευγαριών. Και αυτό γιατί μέχρι τώρα θεωρούσε ότι τα βρέφη μεγαλώνουν- έως την βάφτιση- με χριστιανικές αξίες και άρα είναι έτοιμα να δεχθούν το χρίσμα από τον Ιησού. Από τη βάφτιση και πέρα και χριστιανικές να μην είναι οι αξίες του περιβάλλοντός σου (χτύπα ξύλο), καθαρίζει η ορθοδοξία, αφού πλέον το βαπτισθέν τέκνο είναι μέλος του ποιμνίου και άρα άτρωτο στην σαπίλα.

Τώρα όμως με αυτά που γίνονται; Σιγά μην είναι ταϊσμένο το βρέφος με χριστιανικές αξίες. Σιγά να μην το σταύρωναν, σιγά να μην το πήγαν να το διαβάσει ο παπάς οι γκέηδες! Κατά τεκμήριο είναι άθεοι και άρα δεν τους αξίζει αυτή η αποδοχή. Γιατί η μεσαιωνική τελετή του βαπτίσματος αυτό το μόνο θετικό έχει: Αντιστοιχεί σε μια αποδοχή του παιδιού από ένα κοινό που έχει το πολιτισμικό χαρακτηριστικό της πίστης.

Όταν το αφαιρείς για μια μερίδα παιδιών, υποδεικνύεις στο ποίμνιό σου ότι η μερίδα αυτή είναι πιθανότατα ρυπαρή και ως τέτοια θα πρέπει να την αντιμετωπίζει. Φυσικά δικαιούσαι να υποστηρίξεις ότι «με τα παιδιά δεν έχουμε τίποτα- τα αγαπάμε τα παιδιά», αλλά πρακτικά βάζεις το (μεγάλο) λιθαράκι σου στον αποκλεισμό και την περιθωριοποίησή τους- κάνεις δηλαδή ό,τι μπορείς.

Και αυτά αν υπολογίσουμε ότι οι δηλώσεις- τοποθετήσεις του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου είναι πολύ πιο ήπιες από αυτές του συνόλου της ιεραρχίας και των οργάνων της, όπως η Ιερά Σύνοδος. Ιεράρχες κρυπτόμενοι- ή και όχι- πίσω από συλλογικές ανακοινώσεις κατακεραυνώνουν την ισονομία και την ιστοπολιτεία για όλους τους Έλληνες πολίτες.

Αλήθεια, γιατί τους επιτρέπουμε να έχουν λόγο για κάτι τέτοιο; Μα, απλούστατα γιατί η εκκλησία εξακολουθεί να αποτελεί μέρος του ελληνικού κράτους. Ο Έλληνας φορολογούμενος, ακόμη και αυτός που φιλοδοξεί ότι το ευρωπαϊκό κράτος όπου ζει θα του επιτρέψει να αποκτήσει επιτέλους τα ίδια δικαιώματα με όλους τους υπόλοιπους συν-πολίτες του, ακόμη και αυτός επιβαρύνεται από τους φόρους του με τη χρηματοδότηση της ορθόδοξης εκκλησίας!      

Πόση θεσμοποιημένη αδικία πια;

Ας διαχωριστεί η Εκκλησία από το κράτος, ας σταματήσει αυτός ο κοστοβόρος για τους πολίτες προαιώνιος εναγκαλισμός και ας κριθεί ο θεσμός από τους πολίτες για τις θέσεις του- όχι επί κάποιου θρησκευτικού ζητήματος- αλλά επί του ποιος δικαιούται να παντρεύεται ποιον.

Σε ποια δυτικοευρωπαϊκή χώρα να το πεις και να μην ντραπείς;   

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v