3 πανεύκολες συνταγές για κολασμένα τρουφάκια

Με μπισκότα, με μαύρη σοκολάτα και με ινδική καρύδα, αυτές οι συνταγές για τρουφάκια είναι εύκολες και σούπερ λαχταριστές.

3 πανεύκολες συνταγές για κολασμένα τρουφάκια

Κεράσει τρουφάκι; Μικρά, όμως τόσο μα τόσο νόστιμα, τα τρουφάκια κρύβουν σε κάθε τους μπουκιά και μια μίνι σοκολατένια έκρηξη στον ουρανίσκο σου.

Είτε έχεις γενέθλια και θες να τα πας στη δουλειά, είτε καλεσμένους στο σπίτι και θες να βγάλεις κατιτίς για επιδόρπιο, οι παρακάτω συνταγές είναι εύκολες, γρήγορες και πεντανόστιμες.

Τρουφάκια σοκολάτας

Υλικά:

1 πρέζα/ες ανθό αλατιού, 50 γρ. βούτυρο αγελάδος, 450 γρ. σοκολάτα καλής ποιότητας , 50 ml μπράντι ή κονιάκ, 330 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά), λίγο κακάο για επικάλυψη

Εκτέλεση: Βάζουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε ένα μπολ.

Ζεσταίνουμε σε μικρή κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει ο βρασμός.

Περιχύνουμε  αμέσως την κομματιασμένη σοκολάτα με την καυτή κρέμα.

Προσθέτουμε το βούτυρο, τον ανθό αλατιού και το μπράντι.

Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε για 1 λεπτό.

Ανακατεύουμε με μαλακή σπάτουλα από το κέντρο κυκλικά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα καλά.

Αδειάζουμε το μείγμα σε γυάλινο σκεύος και το αφήνουμε να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Αφού έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο και το αφήνουμε για μερικές ώρες ή για μία νύχτα.

Το μείγμα πρέπει να παγώσει και να σταθεροποιηθεί καλά.

Με ένα κουτάλι μικρό ή με το εργαλείο (παριζιέν) που κάνουμε μπαλάκια πατάτας ή πεπονιού, παίρνουμε κομμάτια μείγματος και τα κάνουμε μπαλάκια.

Κυλάμε τα σοκολατένια μπαλάκια πάνω σε κοσκινισμένο κακάο και τα καλύπτουμε πολύ καλά με το κακάο.

Τα τρουφάκια διατηρούνται στο ψυγείο για πολλές ημέρες. Πριν τις σερβίρουμε, τις αφήνουμε για 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.

Συνταγή από εδώ

Τρουφάκια γάλακτος με μπισκότα

Υλικά: 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα, 50 γρ. βούτυρο, 150 γρ. μπισκότα τύπου digestive, 150 γρ. κουβερτούρα

Για την επικάλυψη: κακάο, τρούφα , πολύχρωμη, καρύδα, τριμμένη

Εκτέλεση: Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά αδειάζουμε το ζαχαρούχο, προσθέτουμε το βούτυρο και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.

Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ομογενοποιηθεί με το ζαχαρούχο.

Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε στο κατσαρολάκι τη σοκολάτα ψιλοκομμένη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει.

Στον πολυκόφτη ρίχνουμε 75 γρ. από τα μπισκότα και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη.

Ρίχνουμε τα μπισκότα στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε ξανά με τη σπάτουλα.

Αφήνουμε λίγο στην άκρη για 5 λεπτά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα μπισκότα που τα έχουμε σπάσει στα χέρια.

Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το σκεπάζουμε με μεμβράνη.

Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά το μείγμα για 6-8 ώρες.

Βάζουμε σε διαφορετικά μπολάκια τις διακοσμήσεις που έχουμε επιλέξει.

Φοράμε γάντια μιας χρήσης, βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και αρχίζουμε να πλάθουμε το μείγμα σε μπαλάκια στο μέγεθος ενός καρυδιού περίπου 20 γρ. το ένα.

Κάθε μπαλάκι το βουτάμε στα μπολ με τις διακοσμήσεις που επιθυμούμε.

Αν δεν σερβίρουμε τις τρούφες αμέσως, τις βάζουμε μέσα στο ψυγείο μέχρι να τις χρειαστούμε.

Συνταγή από εδώ

Τρουφάκια με ινδική καρύδα

Υλικά: 1 συσκ. 400 γραµ. ζαχαρούχο γάλα (ή ζαχαρούχο βρασμένο dulce de leche), 450 γρ. ινδική καρύδα, 2 βανίλιες

Για την επικάλυψη: 100 γρ. ινδική καρύδα

Εκτέλεση: Αδειάζουμε πρώτα το ζαχαρούχο σε μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε.

Σταδιακά προσθέτουμε την ινδική καρύδα και ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μίγμα.

Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης και τα πλάθουμε σε μικρές σφαίρες.

Στην συνέχεια, βάζουμε τα τρουφάκια μέσα σε ένα μπολ με ινδοκάρυδο ώστε να πασπαλιστούν ομοιόμορφα.

Ολοκληρώνουμε τη διαδικασία βάζοντας τα στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν.

Συνταγή από εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v