Πού θα φας τυλιχτό με λιγότερα από 3 ευρώ;

Το τυλιχτό έχει πάρει τιμές… γκουρμέ, όμως αν ψάξεις βρίσκεις κι εμείς βρήκαμε μερικά από τα πιο οικονομικά και νόστιμα τυλιχτά του ντουνιά.

Πού θα φας τυλιχτό με λιγότερα από 3 ευρώ;

Όπως θα έχεις καταλάβει το πάλαι ποτέ φτηνό ελληνικό street food, το παραδοσιακό και αγαπημένο σουβλάκι τείνει να γίνει είδος πολυτελείας.

Η τιμή του έχει σχεδόν διπλασιαστεί και πλέον για να φας μερικά πιτόγυρα θα χρειαστεί να δώσεις ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό.

Υπάρχουν όμως μερικά στέκια που αντιστέκονται στην ακρίβεια και μας γεμίζουν ελπίδες, ενώ αποδεικνύουν πως αν ψάξεις, βρίσκεις (και τρως).

Δες παρακάτω πού θα βρεις ωραιότατο τυλιχτό με λιγότερα από 3 ευρώ – σχεδόν – όπως παλιά.

Γυροπιτούλης

Πλ. Παγκόσμιας Ειρήνης και, Ξενοφώντος 15, Κορυδαλλός και Τηλεφάνους 13, Κολωνός

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Gyropitoulis (@gyropitoulis)

Σε δύο σημεία στην πόλη, σε Κορυδαλλό και Λένορμαν, ο Γυροπιτούλης τιμά το όνομά του και ετοιμάζει λαχταριστά τυλιχτά σε καλές τιμές. Το τυλιχτό με καλαμάκι χοιρινό τιμάται στα 2,60€, ενώ αν θες να το ρίξεις έξω, δοκίμασε την φημισμένη του σκεπαστή γίγας, με καλαμάκι χοιρινό ή κοτόπουλο στα 9,80€ και άσε το στομάχι σου να γεμίσει όπως πρέπει για ώρες ολόκληρες.

Μανωλίτσος

Πελασγίας 42, Περιστέρι, τηλ: 21 0575 7332

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @manolitsos_pelte_souvlaki

Αγαπημένο ψητοπωλείο στα δυτικά προάστια, ο Μανωλίτσος βγάζει κάθε λογής σουβλάκια στα κάρβουνα, τα οποία τυλίγονται με μεράκι και αποτελούν εκλεκτό έδεσμα, όπως πρέπει. Τα τυλιχτά εδώ κοστίζουν 2,50€ για να τα πάρεις πακέτο ή να τα τσακίσεις στα όρθια, ενώ ενισχύονται με την χειροποίητη καυτερή σάλτσα «πελτέ» που είναι ξακουστή σε όλον το ντουνιά.

Ya κεμπάπ

Νικ. Πλαστήρα 79, Αιγάλεω, τηλ.:21 0598 2579

Σε ένα off Broadway αιγαλιώτικο σημείο, το Ya κεμπάπ κρατά πολύ ψηλά τον πήχη των σουβλακοπωλείων/ κεμπαπτζίδικων που σέβονται τόσο τον εαυτό τους. Σερβίρει ζουμερότατα κεμπάπ, καλοψημένα καλαμάκια (χοιρινά και κοτόπουλα), τυλιχτά και σε μερίδα συνοδεία εκλεκτών σαλτσών. Οι τιμές για τα τυλιχτά ξεκινούν από 2,80€.

Η Βόλβη

Ευρυπίδου 24-26, Πλατεία Κλαυθμώνος, τηλ.:21 1118 0587

Ορίτζιναλ κι έξτρα παραδοσιακή η Βόλβη φτιάχνει ίσως τα καλύτερα καλαμάκια και σουτζουκάκια του κέντρου. Μικρό αλλά θαυματουργό το τυλιχτό της έχει μόνο ντομάτα, λεπτοκομμένο κρεμμύδι, αλάτι, ρίγανη, μπούκοβο, μουστάρδα και μία γλυκιά σάλτσα πάπρικας και κοστίζει μόλις 2,20€. Αν θες διπλό καλαμάκι μέσα, τότε το κόστος ανέρχεται στα 3,30€.

Γιώργος και Μάνος

Θεμιστοκλέους 39, Εξάρχεια, τηλ: 21 0381 5442

Αγαπημένο στέκι των σουβλακόφιλων του κέντρου, ο Γιώργος και ο Μάνος είναι από τα ψητοπωλεία που θες να κάνεις στέκι και να τρως ξανά και ξανά. Τα κρέατά του είναι εξαιρετικά και ψημένα στην εντέλεια, ενώ τα τυλιχτά έχουν σωστή δόση κρέατος, φρεσκότατο τζατζίκι και πατάτες και κοστίζουν 2,50€. Εξαιρετικό και το τυλιχτό με κοντοσούβλι στα 2,80€.

Λευτέρης ο Πολίτης

Σατωμβριάνδου 20, Ομόνοια, τηλ.:21 0522 5676

Μαγαζάκι μια σταλιά, ο Λευτέρης από το 1951 ξέρει πώς να το κάνει σωστά. Το μπιφτέκι φτιάχνεται από σκέτο μοσχαρίσιο κιμά χωρίς μπαχαρικά και ψήνεται παραδοσιακά σε μαντέμι. Ντομάτα ψιλοκομμένο κρεμμύδι, κόκκινο πιπέρι από την Αριδαία και πάπρικα το συνοδεύουν σε ένα τυλιχτό – κόλαση. Η (απίστευτη) τιμή του στα 2,30€, ενώ το τυλιχτό με σουτζούκι για μερακλήδες στα 2,50€.

Καλαμάκι στα όρθια

Ελαιών 42, Κηφισιά και Λεωφ. Δεκελείας 128, Νέα Φιλαδέλφεια

Ξεκίνησε από τη Νέα Φιλαδέλφεια και επεκτάθηκε στην Κηφισιά και πολύ καλά έκανε. Το ψητοπωλείο των ορθίων (αλλά και των καθιστών, αφού έχει τραπεζάκια για να αράξεις) ετοιμάζει ωραιότατα τεμάχια και τυλιχτά σε εξίσου ωραίες τιμές και ικανοποιητικό μέγεθος. Τα τυλιχτά ξεκινούν από 2€ και περιλαμβάνουν πληθώρα επιλογών για κάθε ουρανίσκο, όπως κεμπάπ, χοιρινό, κοτόπουλο, μπριζολάκι και μπιφτέκι.

Κυριάκης

Μεγ. Αλεξάνδρου 1, Άνοιξη, τηλ: 21 0621 7648

Αν μένεις πολύ βόρεια ξέρεις. Αν δεν μένεις, αξίζει να πας και να μάθεις. Ο Κυριάκης είναι σταθερή αξία για τους κατοίκους της Άνοιξης και των γύρω περιοχών και υπάρχει λόγος. Η προβατίνα του είναι θρύλος, το ίδιο και τα παϊδάκια, όμως και τα τυλιχτά του δεν πάνε πίσω. Συγκεκριμένα ο γύρος χοιρινός είναι από τους κορυφαίους του είδους και κοστίζει 2,80€ για να τον απολαύσεις στον συμπαθητικό χώρο του.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v