Γουρουνοπούλα με για λίγη σιγουριά στο Master Σούβλα στο Αιγάλεω
Bρεθήκαμε στο Master Σούβλα στο Aιγάλεω για χάρη της πολυπαινεμένης γουρουνοπούλας του κι είναι βέβαιο ότι σύντομα θα ανανεώσουμε τους όρκους αγάπης που δώσαμε.

Bρεθήκαμε στο Master Σούβλα στο Aιγάλεω για χάρη της πολυπαινεμένης γουρουνοπούλας του κι είναι βέβαιο ότι σύντομα θα ανανεώσουμε τους όρκους αγάπης που δώσαμε.
Αν η λέξη "κοψίδια" σου φέρνει δάκρυα συγκίνησης στα μάτια και η μυρωδιά της σούβλας ξυπνά παιδικές αναμνήσεις Κυριακής στο χωριό, τότε είσαι στο σωστό μέρος. Βλέπεις, εδώ στο In2life εξαπανέκαθεν υπήρξαμε χώρος συνάντησης κοψιδολάγνων, μυστών και δειπνοσοφιστών που αναζητούν τα καλύτερα κρεατομεζέδια της πιάτσας. Από το κοκορέτσι που γυρίζει αργά πάνω από τα κάρβουνα, μέχρι την τραγανή, αμαρτωλή γουρουνοπούλα με το χρυσό, κριτσανιστό πετσί, τα κοψίδια έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στις σούβλες και στις καρδιές μας. Αυτοί είναι ίσως οι βασικότεροι λόγοι για τους οποίους δεν αφήνουμε ευκαιρία χαμένη όταν επίκειται κάποια κοψιδοσύναξη με γνώστες του είδους.
Στο Αιγάλεω, ένα μαγαζί έχει καταφέρει να συνδυάσει το παραδοσιακό με το μοντέρνο και να απογειώσει την τέχνη της σούβλας: το Master Σούβλα. Εδώ θα βρεις γευστικά απομεινάρια μιας ολόκληρης παράδοσης, δοσμένα με σύγχρονη αισθητική αλλά και αυθεντικό μερακλίδικο χαρακτήρα όπως προστάζει η παράδοση που ακολουθούν πιστά και κατά γράμμα οι ψήστες του. Ο χώρος απλός, λιτός κι αγγίζοντας τα όρια του καλτ, σε μεταφέρει σε παλιά γνώριμα σκηνικά για όσους ανδρώθηκαν στο ευγενές σπορ της γουρουνοπουλοφαγίας τις τιμημένες δεκαετίες των 80s και των 90s. Παρότι μετρά λίγα χρόνια ζωής σε σχέση με τα θρυλικά αιγαλεώτικα ψητοπωλεία (Πελοπόννησος και Ήπειρος) στη συμβολή των λεωφόρων Θηβών και Αθηνών το Master Σούβλα απέκτησε γρήγορα πιστό και φανατικό κοινό που γεμίζουν ανεξαρτήτως μέρας το εσωτερικό και το εξωτερικό του ψητοπωλείου, ενώ το παραγγελιόγραμμα με τα ντελίβερι βαράει κόκκινο.
Η γουρουνοπούλα του (18€ το κιλό) είναι ό,τι πιο κοντά στη θεϊκή απόλαυση. Ζουμερή στο εσωτερικό, τραγανή εξωτερικά, με εκείνο το ροδοκόκκινο χρώμα που υπόσχεται αμαρτία και δικαιώνει κάθε μπουκιά. Το κοκορέτσι (28€ το κιλό), καλοτυλιγμένο και αρωματισμένο όπως πρέπει, είναι βάλσαμο για όσους ξέρουν να εκτιμούν τα εντόσθια. Το κοντοσούβλι χοιρινό (22€ το κιλό)έρχεται με σωστό μαρινάρισμα, τραγανή πέτσα και μελωμένο κρέας που σχεδόν λιώνει στο στόμα. Αν υπάρχει κάποιος στην παρέα λίγο πιο διατροφικός τότε το κοντοσούβλι κοτόπουλο (22€ το κιλό) θα σε κάνει μόνιμο θαμώνα στα πέριξ του Master Σούβλα. Εξαιρετικό το ψήσιμο αλλά και η νοστιμιά του κοτόπουλου (13€ το ολόκληρο) που σουβλογυρνά όσο ετοιμάζεται ένα από τα αδιαμφισβήτητα must του καταλόγου.
Ο λόγος για τη χοιρινή πανσέτα σούβλας, με την χαρακτηριστική λιπαρή νοστιμιά της, σε κάνει να ξεχνάς και δίαιτες και περιορισμούς και να πεις εύκολα χαλάλι για τις έξτρα πέρσοναλ προπονήσεις που ίσως χρειαστεί να κάνεις αν δεν είσαι θιασώτης του γνωστού ρητού: «άντρας, γυναίκα με κοιλίτσα, γλυκιά καραμελίτσα». Είναι σαφές ότι μιλάμε για ένα μερακλήδικο γαστρονομικό σποτ στο Αιγάλεω ωστόσο αν θες να πας στο next level δεν γίνεται να προσπεράσεις το εξοχικό (22€ το κιλό) αλλά και το αρνίσιο κεφαλάκι (4€) που σε προκαλεί και σε προσκαλεί σε ένα αξέχαστο κρεατοφαγικό τσιμπούσι.
Αν δεν έχεις ήδη παραδοθεί άνευ όρων στις γαλατικές μερίδες σούβλας του καταστήματος, τότε μπορείς να παίξεις και σουβλακίσια μπάλα, διαλέγοντας καλαμάκια χοιρινά (2,5€), κοτόπουλο, κεμπάπ και χωριάτικο λουκάνικο σε τεμάχια.
Αυτό που ξεχωρίζει στο Master Σούβλα δεν είναι μόνο η τεχνική τους – που αγγίζει επίπεδα υψηλής γαστρονομίας – αλλά και η συνέπεια στη γεύση, η αφοσίωση στην ποιότητα και η τιμή που αποδίδουν στην παράδοση, αποτελώντας τον οδηγό για τον χαρακτήρα και τα σουβλογυρίσματα που κρατούν μέχρι αργά σχεδόν απέναντι από το γήπεδο ποδοσφαίρου του Αιγάλεω.