Μένουμε tap-ι και ψύχραιμοι πίνοντας μπίρες στο κέντρο

Σε πεζοδρόμους και πολυσύχναστες οδούς του κέντρου, η μπίρα ρέει άφθονη, τα pint πάνε κι έρχονται και η ζωή κυλά όμορφα.

Μένουμε tap-ι και ψύχραιμοι πίνοντας μπίρες στο κέντρο

Νέο έτος, νέοι στόχοι, νέες αφορμές για εξόδους με την παρέα στο κέντρο. Μια από αυτές επιβάλλεται να είναι για κάθε λογής μπίρες και - να’μαστε καλά-  η πόλη προσφέρει πλέον πληθώρα επιλογών για να απολαύσεις εκλεκτό ζύθο.

Από τα στενάκια του Ψυρρή, μέχρι το Μοναστηράκι, κι από εκεί στα πέριξ του Συντάγματος βγαίνουμε παγανιά με ακόρεστη δίψα για βύνη και λυκίσκο και σου προτείνουμε τα καλύτερα μπιρο-στέκια για να μπει καλά το ’24.

Tales of Ales

Μιλτιάδου 19, τηλ: 21 0325 2540

Αγαπημένο σημείο στο κέντρο, στον πεζόδρομο της Μιλτιάδου, το Tales γεμίζει το ψυγείο του με ολόφρεσκες craft μπίρες από ελληνικές και ξένες ζυθοποιίες σε τεράστια ποικιλία που ανανεώνεται διαρκώς, ενώ κάθε εβδομάδα διαθέτει 5-6 νέα βαρέλια για να δοκιμάσεις ολόφρεσκο ζύθο, εγχώριο και ξένο. Αν μπερδευτείς, το τρίο της μπιρο-χαράς που το τρέχει θα αναλάβει να σε κατατοπίσει επαρκώς και με χαμόγελο. Βάλε και την πίτσα που έρχεται ζεστή ζεστή από το γειτονικό Mozzart για να συνοδεύσεις τη μπίρα σου και δεν θέλεις και πολλά για να το κάνεις στέκι σου. Το pint από 5€.

Το καλύτερο; Συμμετέχει στο In2life Club, οπότε μπορείς να γίνεις μέλος και να απολαύσεις τις αγαπημένες σου μπίρες με έκπτωση, από Δευτέρα έως Πέμπτη (17:00-20:00).  

Barley Cargo

Κολοκοτρώνη 6, τηλ.: 210 3230445

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Barley Cargo (@barleycargo)

Μπόλικα taps κι αμέτρητες ετικέτες (500 και βάλε) από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και του κόσμου, όμορφη industrial διακόσμηση, βαρέλια για να… κάτσεις και η ζωή είναι ωραία στο beer bar της πολυσύχναστης Κολοκοτρώνη. Αν πεινάσεις, στο μενού θα βρεις ωραία πιάτα για τσιμπολογήματα, όπως ποικιλία από μίνι μπέργκερ, μπριζολάκια με χειροποίητη σάλτσα, πλατό με κρεατικά, κεφτεδάκια με σάλτσα γιαουρτιού και πατάτες και άλλα τέτοια ωραία. Από 5€ το pint.

Tapfield

Ναυάρχου Αποστόλη 4, Ψυρρή, τηλ: 21 0322 1923

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Tapfield (@tapfield_bar)

Σε ένα πολυσύχναστο στενό στου Ψυρρή, οι φαν του ψαγμένου ζύθου, αλλά και της ροκ/μεταλ μουσικής, έχουν βρει τη γωνιά τους. Σε αυτό το διαμαντάκι, ο ιδιοκτήτης Μίλτος βγάζει όλη του την αγάπη για την χειροποίητη μπίρα και σε υποδέχεται να δοκιμάσεις μερικά από τα 19 βαρέλια που ανανεώνονται διαρκώς, με ξένες και εγχώριες craft επιλογές. Ή και όλα, γιατί όχι; Έχει και τσιμπολόγημα με νόστιμα καλαμάκια, mini burgers, mini τυλιχτά και λοιπά νοστιμότατα ψιψιψόνια, αν γουργουρίσει το στομαχάκι σου. Από 5€ το pint.

Και αυτό θα το βρεις στο In2life Club, οπότε γίνε τώρα μέλος για να απολαμβάνεις έκπτωση στις μπίρες από Τρίτη έως Παρασκευή. 

Nomads

Ερμού 135, τηλ.: 693 666 0260

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by nomads_athens restopub (@nomads_athens)

Με διακόσμηση που παραπέμπει στη Νέα Υόρκη των 60s αλλά κρατά συγχρόνως αναλλοίωτο τον αέρα μιας αγγλικής pub, το Nomads τιμά με επιλογές του καταλόγου του την χειροποίητη μπίρα (ελληνική και ξένη), ενώ σερβίρει εξαιρετικά πιάτα αν πεινάσεις. Σημείωσε στα οπωσδήποτε την tortilla surf & turf, η οποία φτιάχνεται με μοσχαρίσιο stick, γαρίδες σωτέ, pico de gallo, γλυκιά και καυτερή μαγιονέζα, αβοκάντο, κόλιανδρο και λάιμ, τα σιγομαγειρεμένα short ribs, το πληθωρικό cheeseburger και τις παπαρδέλες με προβολόνε και φιλετάκια μόσχου. Στον κάτω όροφο, διοργανώνει συχνά συναυλίες με εγχώριες μπάντες από διαφορετικά είδη μουσικής, αλλά και πάρτι. Τα pints ξεκινούν από 4€.

James Joyce Irish Pub

 Άστιγγος 12, Μοναστηράκι, τηλ: 2103235055

Από τις πιο παλιές pub του κέντρου, η James Joyce στον πεζόδρομο της Άστιγγος διαθέτει αρκετά βαρέλια και ικανοποιητική ποικιλία από ετικέτες μπύρας και ιρλανδέζικου ουίσκι για να περάσεις μια φίνα βραδιά σαν… Ιρλανδός. Το περιβάλλον στο εσωτερικό της είναι αυθεντικό, ενώ στις οθόνες παίζουν ασταμάτητα αθλητικοί αγώνες, και στους πάγκους σερβίρονται από νωρίς το μεσημέρι ως αργά το βράδυ παραδοσιακά ιρλανδέζικα και βρετανικά καλούδια. Μαζί με την μπίρα σου θα δοκιμάσεις πιάτα όπως πίτα ψαριού, ραγού από συκωτάκια κοτόπουλου, πλατό τυριών και αλλαντικών, fish and chips, και Guinness pie από μοσχάρι, η οποία… pie εξαιρετικά με την ομώνυμη μπίρα. Από 5€ το pint.

Beertime

Πλ. Ηρώων 1, Ψυρρή, τηλ: 21 0322 8443

Σε φουλ κεντρικό σημείο, πάνω στην πλατεία Ηρώων στου Ψυρρή, το Beertime θεωρεί πως η ώρα για μπίρα έφτασε και πολύ καλά κάνει. Πιάσε θέση στα τραπεζάκια στο εσωτερικό του ή στα λιγοστά που βγάζει στο πεζοδρόμιο, ρέμβασε την πλατεία και απόλαυσε μαζί με τουρίστες και έλληνες μπιρολάτρες μεγάλη ποικιλία από μπίρες για κάθε γούστο σε μπουκάλι ή βαρέλι. Από μοναστηριακές και «βαριές», μέχρι lager και IPA, εγχώριες και ξένες. Πολύ δυνατό και το μενού με το φαγητό, περιλαμβάνει χορταστικές ποικιλίες με ζυθομεζέδες όπως λουκάνικα και τυροκροκέτες, αλλά και κάποια κυρίως πιάτα, αν πεινάς πολύ. Έχει και happy hour καθημερινά 16.00 με 17.00, με 1+1 μπίρα δώρο από τα βαρέλια του. To pint από 6,40€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v