Ντέλι λιχουδιές για να απογειώσεις το γιορτινό τραπέζι

Θες να φτιάξεις τα πιο εντυπωσιακά πλατό τυριών και αλλαντικών για τις γιορτές; Σου έχουμε δέκα επιλογές που δεν πρέπει να λείψουν από το τραπέζι.

Ντέλι λιχουδιές για να απογειώσεις το γιορτινό τραπέζι

Για τις μαζώξεις στο σπίτι με κρασιά, ή ως υποδοχή πριν το κυρίως γεύμα, τα πλατό τυριών και αλλαντικών είναι το απόλυτο must για κάθε γιορτινή συνάντηση.

Συνοδεύουν τέλεια το κρασί με την αλμυρή τους γεύση και αναλόγως το περιεχόμενό τους μπορούν να απογειώσουν την γευστική εμπειρία στον ουρανίσκο μας.

Αυτές τις γιορτές ξεφεύγουμε από την πεπατημένη, και προτείνουμε μερικά από τα πιο ψαγμένα και εκλεκτά τυριά και αλλαντικά για να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου.

Σαλάμι Αέρος με επικάλυψη Γραβιέρας Νάξου

Αν βαρέθηκες το κλασικό σαλάμι, τότε δοκίμασε αυτήν την ενισχυμένη βερσιόν με πικάντικη γραβιέρα Νάξου να το περιβάλλει.

Χοιρομέρι με Μαύρη Σοκολάτα

Πώς είπατε; Χοιρινό με σοκολάτα; Μα, φυσικά. Μιλάμε για ένα εξαιρετικό έδεσμα που αξίζει να βάλεις σε πλατό για να συνοδεύσεις τα κρασιά σου.

Αρσενικό Νάξου σε μούργα λαδιού

Το αγαπημένο τυρί της Νάξου, ωριμάζει σε μούργα λαδιού μετά την στράγγιση και αποκτά πιο βαθιά γεύση και χαρακτηριστικά αρώματα που το καθιστούν ιδανικό τσιμπολόγημα.

Ζαμπόν Κοτόπουλο

Αν βαρέθηκες το κλασικό ζαμπόν, τότε δοκίμασε αυτήν την πουλερική βερσιόν, από ατόφιο φιλέτο στήθος κοτόπουλου, καπνισμένο σε ξύλο οξιάς.

Χαμόν ιβηρικού χοίρου

Ο ιβηρικός χοίρος αποτελεί μια ενισχυμένη εκδοχή του απλού χοίρου, με σημαντική διαφορά γεύσης, η οποία αναδεικνύεται μοναδικά μέσα από το αυτό το εκλεκτό, φυσικής ωρίμανσης αλλαντικό.

Κασέρι με βασιλομανίταρο και τρούφα

Φτιάχνεται από εκλεκτό αιγοπρόβειο γάλα σε φάρμες των Λευκάρων Κοζάνης και ενισχύεται με δύο ακόμα ντόπια υλικά που το απογειώνουν: βασιλομανίταρο και τρούφα.

Φρέσκο κατσικίσιο τυρί με 4 πιπέρια

Παράγεται από γίδινο γάλα (fromage de chèvre frais), έχει χαμηλά λιπαρά και καλύπτεται με τέσσερα είδη πιπεριών, που του χαρίζουν μια πλούσια και καυτερή επίγευση.

Παστράμι μόσχου

Το δημοφιλές αλλαντικό (και) της Νέας Υόρκης, συνοδεύει αρμονικά, φρέσκα και σκληρά τυριά και κυριαρχεί σε κάθε πλατό αλλαντικών που σέβεται τον εαυτό του.

Σεβρ κροτέν

Θα το ξέρεις από τη Γαλλία, όμως αυτό το αρωματικό και ελαφρά πικάντικο τυρί ωρίμανσης παράγεται και στην Εύβοια, σε περιορισμένες ποσότητες.

 

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v