Το κυνήγι του καλού μεζέ σε Ελευσίνα και Ασπρόπυργο

Σαν γνήσιοι μεζεδοκυνηγοί πήραμε στο κατόπι εκλεκτά ταβερνάκια και φαγάδικα σε Ελευσίνα και Ασπρόπυργο, κρατώντας ζεστή τη θέση σου στο τραπέζι.

Το κυνήγι του καλού μεζέ σε Ελευσίνα και Ασπρόπυργο

Δεν ξέρουμε για σένα αλλά εμείς έχουμε μύτη και τους μυριζόμαστε τους πεντανόστιμους μεζέδες από μακριά. Άλλωστε σα σωστοί μεζεδοκυνηγοί δεν χαλαρώνουμε λεπτό για αυτό κι η όσφρησή μας είναι αρκούντως οξυμένη ειδικά όταν μιλάμε για εκλεκτά ταβερνάκια και λοιπά φαγάδικα που ασκούν απρόσκοπτα την γαστρονομική τέχνη. Αυτές τις μέρες οι μοσχομυρωδιές μάς φέρανε προς Ασπρόπυργο κι Ελευσίνα μεριά και ήδη κάναμε τα κουμάντα μας για να παραγγείλουμε και για σένα αφού για άλλη μια φορά είσαι επίτιμ@ καλεσμέν@ μας.

 Ο Όθωνας

Αγίου Γεωργίου 17, Ασπρόπυργος τηλ.: 21 0557 1447

Ξακουστή χασαποταβέρνα του Ασπροπύργου ο Όθωνας έχει γίνει διάσημος σε όλη την Αττική για το αρνίσιο παϊδάκι του για το οποίο γίνεται μάχη από τους πιστούς θαμώνες του για μια καλοψημένη μερίδα. Η διακόσμηση παραδοσιακή κι απλή αφήνει χώρο στα μοσχοτσικνιστά πιάτα να κλέψουν την παράσταση. Πέρα από τα παϊδάκια του εξαιρετική είναι η προβατίνα του, το ζυγούρι, το λουκάνικο αλλά κι οι ζουμερές μοσχαρίσιες. Στα απαραίτητα παρελκόμενα το τζατζικάκι του για βούτες με το λαδωμένο, ριγανάτο σχαρόψωμο με τον λογαριασμό να μην ξεπερνά τα 20€ κατ’ άτομο συνοδεία κρασιού.

Ταβέρνα Καραγιάννης

Τέρμα Ευαγγελιστρίας, Ασπρόπυργος τηλ.: 2105580305

Άλλη μια ονομαστή ταβέρνα της περιοχής είναι αυτή του Καραγιάννη που συνιστά έναν καλό και πεντανόστιμο λόγο για να επισκεφθείς τον Ασπρόπυργο Ασπρόπυργο μεριά ειδικά αν ανήκεις στην τιμημένη κάστα των κρεατοφάγων. Τα παϊδάκια από αρνί ή πρόβατο, τα σπιτικά μπιφτέκια, το μερακλήδικο κοκορέτσι αλλά και οι χειροποίητες πατάτες είναι από άλλον πλανήτη και δεν πρέπει να λείψουν σε καμία περίπτωση από το τραπέζι σου. Όταν καλοκαιριάζει ο κήπος της ταβέρνας ζει μεγάλες δόξες, ενώ πηγαινοέρχονται οι τεράστιες κρεατοποικιλίες από τις οποίες ξεχωρίζουν το κοντοσούβλι και το λουκανικάκι. Ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 20-25€ κατ’ άτομο με κρασί.

Παράδεισος

Παραλία Ασπροπύργου, τηλ.: 21 0557 3246

Αν υπήρχε μεζεδοπαράδεισος, τότε μάλλον θα έμοιαζε με αυτό το καλτ ταβερνάκι, στο οποίο προκαλούμε τον Γιάννη Οικονομίδη να γυρίσει την επόμενη ταινία του αν τολμά. Ο Παράδεισος βρίσκεται στην παραλία Ασπροπύργου κι έχει όλα εκείνα που ζητάς από ένα ψαροταβερνάκι. Εκλεκτά θαλασσινά μεζεδάκια, έμπειρους ψήστες και τηγανιστές, αλλά και προσιτές τιμές. Πέρα από το ολόφρεσκο ψαράκι που καταφθάνει καθημερινά στον Παράδεισο, στα must του καταλόγου είναι η γαριδομακαρονάδα, τα φέσκα μύδια και κυδώνια, αλλά και το χταποδάκι στα κάρβουνα. Μαζί με ουζάκι ο λογαριασμός στα 20-22€ κατ’ άτομο αν αποφύγεις το μεγάλο φρέσκο ψάρι.

Ρακούν

Νικολαΐδου 66, Ελευσίνα τηλ.: 210 5547910

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ρακουν (@rakoyn.tsipoyradiko)

Αν θες να χαλαρώσεις σε ένα παρεΐστικο τσιπουράδικο τρωγοπίνοντας στην Ελευσίνα, τότε το Ρακούν που βρίσκεται απέναντι από τον αρχαιολογικό χώρο, μοιάζει η ενδεδειγμένη επιλογή. Τα μεζέδια εδώ κάνουν τη διαφορά όπως και τα εκλεκτά αποστάγματα που γεμίζουν τα τραπεζάκια του ζεστού εσωτερικού χώρου αλλά και του πεζόδρομου.

Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις μεταξύ άλλων πατάτες χοντρές με τη φλούδα τους και κρέμα τυριών, ταλαγάνι καπνιστό σχάρας, παστουρμαδοπιτάκια, απάκι με μανιτάρια και ντοματίνια, τηγανιά κοτόπουλο με σχοινόπρασο, μπεκρή μεζέ με γραβιέρα και γιαούρτι πάπρικας και σουβλάκια χειροποίητα με σως γιαούρτι και πάπρικα. Εξαιρετική και η Picanha από αργεντίνικο Black Angus, σιγομαγειρεμένη, καθώς και το χορταστικό μπέργκερ. Μαζί με τα συνοδευτικά τσιπουράκια ο λογαριασμός στα 15-17€ το άτομο.

Αποσπερίτης

Νικολαΐδου 54, Ελευσίνα τηλ: 21 0554 5577

Αν κινείσαι στην Ελευσίνα και θες να δοκιμάσεις παραδοσιακή ελληνική κουζίνα αλλιώς, τότε επίτρεψέ μας να σου συστήσουμε τον αγαπημένο Αποσπερίτη. Αυτό το γλυκύτατο μεζεδοπωλείο επενδύει στην καλή κουζίνα κι οι θαμώνες του το ανταποδίδουν γεμίζοντας συνεχώς τα τραπεζάκια του.

Όσο εμείς γράφουμε εσύ παραγγέλνεις ψαρονέφρι με σάλτσα παρμεζάνας και λάδι λευκής τρούφας, λουκάνικο γεμιστό με φέτα και ντομάτα, κότσι χοιρινό στον φούρνο, μπουκίτσες αρνιού με ντομάτα, πιπεριά, κρεμμύδι, φέτα και μουστάρδα, κριτσινάκια κοτόπουλο με σάλτσα Jack Daniels, μοσχαρίσιο συκώτι, αλλά και γαρίδες σουβλάκι σχάρας, καλαμαράκι τηγανιτό και γαύρο μαρινάτο. Ο λογαριασμός στο τέλος δεν θα ξεπεράσει τα 15- 17€ το άτομο μαζί με μπόλικο κρασάκι.

Στράτος

Κανελλοπούλου &, Μιαούλη 1, Ελευσίνα, τηλ: 21 0556 1107

Ο Στράτος έρχεται στην Ελευσίνα με αέρα νησιώτικο, όπως προτάσσει η ιστορία κάθε αγαπημένης ψαροταβερνίτσας που έχει μια παραπάνω αδυναμία στο φανταχτερό μπλε και στα μαγειρεμένα με μεράκι πιατάκια. Οι ψαρομεζέδες είναι κολασμένοι και σερβίρονται σε value for money τιμές για να τις απολαύσει κάθε πορτοφόλι.

Στον κατάλογο του Στράτου θα βρεις πέρα από φρέσκο ψάρι ημέρας, γαρίδες στη σχάρα, θράψαλο στη σχάρα, μύδια τηγανιτά ή αχνιστά με την σαλτσούλα τους, σαρδέλες ψητές άκρως ζουμερές, πλοκάμι χταπόδι σχάρας, μικρά αφρόψαρα τηγανιτά, κολοκυθάκια τηγανιτά με τζατζικάκι, και φρεσκότατες σαλάτες, όπως χόρτα βραστά και παντζάρια. Ο λογαριασμός θα κυμανθεί περί τα 20€ το άτομο μαζί με τα απαραίτητα ουζάκια.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v