Πάμε μια μονοήμερη για φαγητό γύρω από το Λουτράκι;

Μια ωρίτσα έξω από την Αθήνα, στα πέριξ του Λουτρακίου βρήκαμε ταβερνάκια φοβερά και τρομερά, ό,τι πρέπει για μονοήμερη.

Πάμε μια μονοήμερη για φαγητό γύρω από το Λουτράκι;

Ας μην κρυβόμαστε, καλές οι παραλίες, ωραίες και οι πεζοπορίες και ενδιαφέροντα τα αρχαία, αλλά η μισή χαρά κάθε μονοήμερης είναι το φαγητό. Γι’ αυτό κι εμείς αυτή την φορά θα παρακάμψουμε όλα τα υπόλοιπα και θα πάμε κατευθείαν στο ψητό (ή μαγειρευτό, ή τηγανιτό, ό,τι προτιμάει ο καθένας): Τα ταβερνάκια στα πέριξ του Λουτρακίου που είναι από μόνα τους αφορμή για μονοήμερη.

Πετροκάραβο
Στον χάρτη εδώ 


Φωτό: Ανδρέας Νικολόπουλος | Google Maps 

Πάνω από την παραλία της Στέρνας απλώνει τραπεζάκια με φαντασμαγορική θέα στον Κορινθιακό ένα Πετροκάραβο που ειδικεύεται στα θαλασσινά. Η γαριδομακαρονάδα του είναι ξακουστή στα πέρατα της Αττικής, όπως και το λιαστό χταπόδι που το λένε καραμελένιο και είναι όνομα και πράγμα. Πολύ δυνατά παίζουν και τα τηγάνια –τα καλαμαράκια είναι άχαστα, το ίδιο και οι γαρίδες. Εννοείται ότι θα βρεις και ολόφρεσκο ψάρι του κιλού (στα 50€ οι κουτσομούρες, στα 70€ φαγκριά, τσιπούρες και τα συναφή). Αν μείνεις στα θαλασσινά και τους μεζέδες, χωρίς μεγάλο φρέσκο ψάρι, αλλά με τα ουζάκια σου και τα παρελκόμενα, θα υπολογίσεις γύρω στα 30€ το άτομο.

Σκορπίνα
Στον χάρτη εδώ 

Ακριβώς πάνω από την παραλία του Φλάμπουρου, η Σκορπίνα απλώνει τραπεζάκια σε μια πανέμορφη, υπερυψωμένη αυλή που αγναντεύει την θάλασσα και το ηλιοβασίλεμα, που φαίνεται από εδώ πάνω μαγικό. Είναι φημισμένη για τις καλές τιμές της, πράγμα σπάνιο για ψαροταβερνάκι, αλλά και για τις νοστιμιές της, που περιλαμβάνουν πέρα από τα κλασικά και άψογα εκτελεσμένα καλαμαράκια, γαρίδες, χταποδάκι, προτάσεις όπως πένες με πέστο και καλαμαράκι, και λιγκουίνι με γαρίδες που δεν πρέπει να χάσεις. Από τα ορεκτικά ξεχωρίζουν η παντζαροσαλάτα και η βελουδένια φάβα που έρχεται σε βαζάκι. Για φουλ έξτρα γεύμα με ουζάκι, θα υπολογίσεις περί τα 20-25€ το άτομο.

Αμόνι
Στον χάρτη εδώ 


Φωτό: Nikolaos Filippos Lavrentidis | Google Maps 

Σου το έχουμε ξανασυστήσει αυτό το ξακουστό και κοσμαγάπητο ψαροταβερνάκι πάνω από τη δημοφιλή παραλία του Σοφικού, αλλά ένα φρεσκάρισμα μνήμης δεν έβλαψε ποτέ κανέναν: Εδώ, σε ένα υπέροχο μπαλκονάκι με θέα θάλασσα, θα τσουγκρίσεις τα ουζάκια σου συνοδεία ολόφρεσκων ψαριών (σε καλές τιμές: 48€ το κιλό τα μπαρμπούνια, 55€ οι σαργοί) και θαλασσινών μεζέδων, σαν τις σουπιές με το μελάνι τους ή τα μαστόρικα τηγανισμένα καλαμαράκια. Οι αντιφρονούντες που δεν συμπαθούν τα ψαρικά, θα βρουν και σούπερ σπιτικό μπιφτέκι, και χοιρινές μπριζόλες γίγας. Με μεγάλο φρέσκο ψάρι, θα υπολογίσεις γύρω στα 30€ το άτομο, χωρίς περί τα 20-25€.

Πλάτανος
Στον χάρτη εδώ

Δεν έχει μόνο ψαρικά και θέα θάλασσα η περιοχή, τι νόμιζες; Στις πλαγιές των Γερανίων, που είναι ό,τι πρέπει για λίγο άρωμα φθινοπώρου, και συγκεκριμένα στο χωριό Πίσια, ο Πλάτανος είναι ένα καταπληκτικό, παραδοσιακό ταβερνάκι που θα μιλήσει στην καρδιά κάθε κρεατοφάγου. Στην πλακόστρωτη, καταπράσινη αυλή του θα δοκιμάσεις νοστιμιές σαν τα γαρδουμπάκια, το χοιρινό κοντοσούβλι στον φούρνο, το κοκκινιστό βετούλι, το αρνάκι στα κλήματα, τα ζουμερά παϊδάκια το γκιούλμπασι που είναι και το best seller τους, αλλά και σπιτικές πίτες φτιαγμένες με τυριά του χωριού. Με μπύρες ή κρασιά, ο λογαριασμός δύσκολα θα ξεπεράσει τα 20€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v