Μια casual chic εμπειρία φαγητού με θέα όλη την Αθήνα στο Stanley Hotel


Τις γαστρονομικές προτάσεις επιμελείται ο σεφ Κωνσταντίνος Φιλιππόπουλος

Μια casual chic εμπειρία φαγητού με θέα όλη την Αθήνα στο Stanley Hotel

Το The Stanley, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο ιστορικά ξενοδοχεία της Αθήνας, αποτελεί τοπόσημο της πλατείας Καραϊσκάκη και μετράει έξι δεκαετίες λειτουργίας, σε ένα από τα στρατηγικά σημεία του ιστορικού κέντρου της Αθήνας. Η εντυπωσιακή 360ο θέα καλύπτει από την Ακρόπολη, τον Λυκαβηττό και τον Πειραιά, ως τα νησιά του Αργοσαρωνικού και την Πάρνηθα. Στο rooftop του ξενοδοχείου, που είναι το μεγαλύτερο στην Αθήνα με 1.350 τετραγωνικά μέτρα και μια πανέμορφη θερμαινόμενη πισίνα, λειτουργούν το κομψό μπαρ Cloud 9 και το βραβευμένο εστιατόριο Sweet Basil, τα οποία είναι ανοιχτά όλο το χρόνο.

Τη γαστρονομική πρόταση του ξενοδοχείου επιμελείται ο σεφ Κωνσταντίνος Φιλιππόπουλος, ο οποίος με την εμπειρία του από τις διεθνείς κουζίνες έχει ανανεώσει τη φιλοσοφία φαγητού του ξενοδοχείου, δίνοντας έμφαση στην ελληνική παράδοση και την ποιότητα.

Παρά το μέγεθος του ξενοδοχείου, η λογική στο φαγητό παραπέμπει στις αρχές ενός boutique χώρου φιλοξενίας, αφού ό,τι μπαίνει στο τραπέζι ή στον μπουφέ είναι χειροποίητο. Η κουζίνα βασίζεται σε πιάτα από την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα δοσμένα με σύγχρονη ματιά, όπως το σαγανάκι τυριού με επικάλυψη από νιφάδες καλαμποκιού, μαρμελάδα ντομάτας και «χαβιάρι» από φέτα, το καλαμάρι με γουακαμόλε και πέρλες λεμονιού, το ριζότο σπανακόπιτα, το ριζότο-γεμιστά, το αρνάκι και η Σφυρίδα φρικασέ με ελληνικά χόρτα. 

Στο κομμάτι των επιδορπίων, ξεχωρίζουν η ναμελάκα λευκής σοκολάτας με crumble ελληνικού καφέ, τα φρέσκα φρούτα με γιαούρτ sorbet και cremeux από μέλι και η τάρτα φιστικιού με macha tea και καραμελωμένο φιστίκι.

Η πρόταση φαγητού του The Stanley περιλαμβάνει το Raw bar που εκτός από το sushi περιέχει εμβληματικά πιάτα της ιαπωνικής και περουβιανής κουζίνας όπως τα σεβίτσε, καρπάτσιο, και τιραντίτο.

Η πλούσια συλλογή από ψωμιά και κριτσίνια που φτιάχνονται ειδικά για το ξενοδοχείο σε συνεργασία με γνωστούς φούρνους της Αθήνας περιλαμβάνει ψωμί ζέας, βυζαντινό, ψωμί με ντοματίνι κονφί και θυμάρι, pain au lait (γαλλικό ψωμί με γάλα), κουλούρια Θεσσαλονίκης, τυρόψωμο με κουρκουμά και ψωμί με παντζάρι. 

Λίγα λόγια για τον σεφ

Ο Κωνσταντίνος Φιλιππόπουλος μετά τις σπουδές του στη σχολή μαγειρικής Le monde εμπλούτισε την 20ετή εμπειρία πλέον εμπειρία με σημαντικές συνεργασίες σε εστιατόρια όπως το «Βαρούλκο» με τον Λευτέρη Λαζάρου, ξενοδοχεία και πανεπιστήμια στην Μεγάλη Βρετανία, εστιατόρια ενός και δύο αστεριών μισελέν στο Λονδίνο, και στη συνέχεια επιστρέφοντας στην Ελλάδα, το Hilton Athens και το Nice n’ Easy στο Four Seasons Athens. Παράλληλα, εμπλούτισε τις γνώσεις του με ένα εκπαιδευτικό ταξίδι στο Τόκιο όπου ειδικεύτηκε στο σούσι και στις διάφορες Γιαπωνέζικες φυλές-φάρμες βοειδών (Wagyu) και ολοκλήρωσε το πτυχίο του πάνω στο φαγητό και στη θεραπεία-πρόληψη χρόνιων παθήσεων μέσω της διατροφής, στο Πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο.

Λίγα λόγια για το ξενοδοχείο

Το ξενοδοχείο The Stanley άνοιξε τον Μάιο του 1964. Όλα αυτά τα χρόνια το ξενοδοχείο έχει αλλάξει και έχει προσαρμοστεί στις ανάγκες του σύγχρονου ταξιδιώτη. Σήμερα, μετά από τρεις επιτυχημένες ανακαινίσεις τα συνολικά 376 Standard, Superior και Family δωμάτια και σουίτες με θέα Ακρόπολη, και το νέο γυμναστήριο και η σάουνα, αλλά και το άκρως εντυπωσιακό rooftop αντιπροσωπεύουν το νέο πρότυπο της λειτουργίας του, καθιστώντας το στα καλύτερα 4* ξενοδοχεία τις Αθήνας. Επιπλέον, διαθέτει συνολικά 8 μοντέρνες και πλήρως εξοπλισμένες αίθουσες συνεδριάσεων με ηλιακό φως και χωρητικότητα από 10 έως 150 άτομα, για τις εταιρικές σας εκδηλώσεις.

 

ΙΝFO

The Stanley

Οδυσσέως 1, Πλ. Καραϊσκάκη, Αθήνα

Τηλ.: 211 9900900

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v