Για φαγητό και ποτό στο Νέο Ψυχικό

Μοντέρνα κουζίνα, εκλεπτυσμένες έθνικ γεύσεις, κυριλέ κόσμος, αλλά και φοβερό πιτόγυρο. Το Νέο Ψυχικό έχει όσα χρειάζεται για να φας και να πιείς καλά – με τα καλά σου ή και όχι.

Για φαγητό και ποτό στο Νέο Ψυχικό

Από προσεγμένες all day διευθύνσεις μέχρι ατμοσφαιρικά μπαρ και γκουρμέ σουσάδικα, το Νέο Ψυχικό είναι μια ενδιαφέρουσα περίπτωση «πιάτσας», η οποία διέπεται από τους δικούς της σικ κανόνες και έχει το δικό της, πιστό κοινό.

Βολτάρουμε στους δρόμους του και επιλέγουμε μερικές από τις καλύτερες διευθύνσεις για πρωινό, καφεδάκι, φαγητό αλλά και (ακριβό) ποτό.

El Jiron

Γλαύκου 14, τηλ: 21 0671 7461

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by El Jiron (@el_jiron)

Γεύσεις λατινοαμερικάνικες και ισπανικές, ιδιαίτερα κοκτέιλ και χαλαρή ατμόσφαιρα για κουβέντα.  Το όμορφο εστιατόριο του Ψυχικού βρίσκεται σε έναν μίνιμαλ και μοντέρνο χώρο με art deco φωτιστικά, ξύλινα δάπεδα, πολυελαίους και ρετρό ατμόσφαιρα που ενισχύεται από την πανέμορφη μπάρα του. Εδώ θα δοκιμάσεις brunch με επιλογές όπως κρουασάν βουτύρου με scrambled egg, μπέικον, ντοματίνια και φρέσκα μυρωδικά, και θα επιλέξεις κάποιο από τα εκλεκτά κυρίως για ένα σούπερ δείπνο: ιβηρικό χοιρινό σιγομαγειρεμένο με μέλι, σόγια και μουστάρδα με πουρέ γλυκοπατάτας και ντομάτας, ταλιατέλες θαλασσινών με ζυμαρικά αργής ωρίμανσης, και σάλτσα θαλασσινών και οστρακόδερμων, με γαρίδες, καραβίδες και ψάρι ημέρας, μεταξύ άλλων. Διαθέτουν και ωραιότατο παλαιωμένο ρούμι και βερμούτ, όπως και κλασικά κοκτέιλ με κάποιες παραλλαγές. Για ένα πλήρες γεύμα, ο λογαριασμός στα 35-45€ το άτομο, με κοκτέιλ.

Albion

Ομήρου 6, τηλ: 210 6740710

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by The Albion (@thealbiongr)

Εκλεπτυσμένο bar-restaurant, αλλά και καφέ, το προσεγμένο Albion διαθέτει έναν υπέροχο στεγασμένο κήπο με δέντρα, άνετους καναπέδες και λευκά τραπεζάκια τακτοποιημένα όμορφα στον χώρο, ξύλινο deck και vintage διακοσμητικές πινελιές, ιδανικό για φαγητό ή ποτάκι με φίλους ή το έτερον ήμισυ. Το εσωτερικό του, εξίσου σικ θυμίζει αυστριακό σαλέ, με σκούρο ξύλο παντού και ένα μεγάλο μπαρ να δεσπόζει. Εδώ, πέρα από νόστιμο brunch, θα δοκιμάσεις ιταλική κουζίνα, με επιλογές όπως σαλάτα με κοτόπουλο σε κρούστα δημητριακών, καφέ μανιτάρια, ρόκα, πεκορίνο, καρύδια, celery και Caesar’s dressing κοτόπουλο με ψητές αγκινάρες Ιερουσαλήμ, κρέμα πατάτας και n’duja, πίτσα με καπνιστό τυρί, prosciutto cotto, κολοκύθι σχάρας, κρέμα τρούφας και αυθεντική καρμπονάρα. Η λίστα κρασιών είναι πλήρης με πληθώρα επιλογών, ενώ στα κοκτέιλ παίζουν signature επιλογές όπως το Calypso Punch με ρούμι μπανάνας, ανανά, φαλέρνουμ, λάιμ και μπίτερ. Λογαριασμός για ένα πλήρες γεύμα στα 30-35€, με ποτήρι κρασί. Τα κοκτέιλ στα 12 ευρώ.

Zebra

Περικλέους 7, τηλ: 6934080904

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Zebra Bar (@zebra_bar_athens)

Είναι ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά και σικάτα μπαρ των Αθηνών. Βελούδινοι καναπέδες, ατμοσφαιρικός φωτισμός, ιδιαίτερες ταπετσαρίες με φτερά πεταλούδας σε μεγέθυνση και μια μπάρα – κομψοτέχνημα, με χάλκινες λεπτομέρειες και βυσσινί σκαμπό, για να κάθεσαι με τις ώρες και να απολαμβάνεις το ποτό σου. Το Zebra είναι ένα new age ποτάδικο με εκλεκτά signature κοκτέιλ που είναι θαρρείς φτιαγμένα για να ανέβουν άμεσα στο προφίλ σου στο Instagram, ενδιαφέρον μενού φαγητού με επιλογές από bar bites και ωραίες μουσικές που κατά καιρούς κάνουν περάσματα από 80s και 90s μελωδίες. Ανοίγει τα απογεύματα, και συχνά πυκνά φιλοξενεί και εγχώριους Djs σε θεματικές μουσικές βραδιές που ανεβάζουν το κέφι και τη διάθεση. Σημείωσε πως, από τις 18 Οκτωβρίου, κάνουν πρεμιέρα τα live jazz sessions του μαγαζιού, με ένα ενδιαφέρον Lounge Jazz κουαρτέτο. Τα κοκτέιλ από 13€.

Dirty Sanchez

Ολυμπιονικών 310, τηλ.: 21 0675 5345

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Dirty Sanchez (@dirtysanchezathens)

Άνοιξε πριν από δύο καλοκαίρια, και κατάφερε να αποτελέσει επίκεντρο του ενδιαφέροντος – γευστικού και αλκοολικού – για όσους αγαπούν την μεξικάνικη κουζίνα. Το ποτό, η μουσική και το φαγητό εδώ αποτελούν το τρίπτυχο της χαλαρής ψυχαγωγίας, που φέρνει κόσμο και κοσμάκη στα τραπέζια του, για να απολαύσουν πιάτα όπως tacos, tostadas και fajitas  που παρατάσσονται με διάφορα υλικά και ταιριάσματα -κοτόπουλο, ψάρι, γαρίδες, χοιρινό, Carne asada, δηλαδή ταλιάτα μοσχαρίσια με πιπεριές padron και σάλτσα pico de gallo και σεβίτσε μυλοκόπι με γλυκοπατάτα, καλαμπόκι, κουμκουάτ, τραγανή κινόα και leche de tigre. Εξυπακούεται πως το γεύμα θα κλείσει με λαχταριστά Churros με dulce de leche, σάλτσα σοκολάτας και σάλτσα φράουλας, ενώ η προσθήκη της χειροποίητης μαργαρίτας κρίνεται απαραίτητη για να φωνάξεις «ολέ!». Λογαριασμός στα 30-35€ το άτομο, με κοκτέιλ.

Τάλε Κουάλε

Αδριανίου 20, τηλ.: 21 0671 1888)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Lady Truffle (@lady.truffle)

Αυτή η μερακλίδικη τρατορία στα χαμηλά του Νέου Ψυχικού, προς την Ελληνορώσων, συστήνεται ως «ελληνική» και φέρνει στα τραπέζια της ένα πολύ ενδιαφέρον πάντρεμα της ελληνικής με την ιταλική κουζίνα. Τι δοκιμάζουμε εδώ; Πολύ όμορφα πραγματάκια, σημείωνε: ιταλικό μουσακά με μελιτζάνα, κολοκυθάκι, καπνιστό τυρί Μετσόβου, λουκάνικο Salsiccia, σάλτσα ντομάτας, τις ταλιατέλες με σάλτσα ντομάτας san marzano, κεφτεδάκια, τυρί βολάκι Τήνου και γλυκό μπούκοβο, τις πένες με κρέμα καπνιστού τυριού μετσοβόνε, φιλέτο κοτόπουλο, μανιτάρια πλευρώτους, λάδι λευκής τρούφας και θυμάρι, και το Pesto Burrata με λινγκουίνι, πέστο βασιλικού, μοτσαρέλα burrata, κουκουνάρι, ντοματίνια και λάδι μυρωδικών. Εξαιρετικές και οι Pinsa του, όπως αυτή με σάλτσα ντομάτας san marzano, μοτσαρέλα, σύγκλινο, αγκινάρα ψητή, μαύρες ελιές, παρμεζάνα και μαϊντανός. Λογαριασμός με ποτήρι κρασί, στα 25-30€ το άτομο.

The Dandy Bar & Eatery

Σολωμού 2, τηλ: 210 6772072

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by The Dandy (@_the_dandy)

Εμπνευσμένο από τα γαλλικά μπιστρό και τα ιταλικά aperitivo, το μικρό αυτό μπαρ ανοίγει από το πρωί για χαλαρό καφεδάκι και brunch (δοκίμασε τα μαγειρεμένα ποσέ αυγά πάνω σε κρεμώδες στρώμα από φρέσκο σπανάκι με σως μορνέ) και αποτελεί σταθερό σημείο συνάντησης για τους ντόπιους αλλά και τους εργαζόμενους των γύρω γραφείων, που θέλουν να πιούν ένα χαλαρό κοκτέιλ ή κρασί της… αποσυμφόρησης, τσιμπολογώντας γκουρμέ σνακ, αλλά και κυρίως πιάτα. Στον κατάλογο θα βρεις από ζυμαρικά, όπως λαχταριστή μπολονέζ, μέχρι χειροποίητες πίτσες, φτερούγες κοτόπουλου με καπνιστή πάπρικα και γλυκόξινη σως, δροσερή σαλάτα του Καίσαρα με τραγανό μπέικον αλλά και πληθωρικά μπέργκερ. Για ένα χαλαρό γεύμα, με ποτήρι κρασί, υπολόγισε περί τα 20-25€ το άτομο. Το απλό ποτό στα 8€.

Hachikō Sushi Tales & Cocktails

Ολυμπιονικών 304, τηλ: 21 1411 2211

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Hachikō Sushi Tales (@hachikosushitales)

Το αδερφάκι του κηφισιώτικου σουσάδικου, έχει εξίσου μίνιμαλ διακόσμηση σε μαύρες και λευκές αποχρώσεις και μια όμορφη στεγασμένη αυλή για να απολαύσεις ιαπωνικές γεύσεις, μεταξύ των οποίων και sushi σε νοστιμότατες signature παραλλαγές. Έτσι εδώ πλην των κλασσικών rolls, sashimi και nigiri, θα τσιμπολογήσεις με chopsticks ή μαχαιροπήρουνο αν δεν το’χεις ρε παιδί μου, baked BBQ salmon signature roll με ρολό καβούρι, αβοκάντο, αγγούρι και σολωμό ψημένο σε BBQ sauce, Spicy quinoa roll με tempura uramaki με κινόα, πικάντικη καβουρόψιχα, φράουλα και ροζ πιπέρι και το New Style rainbow roll, με καψαλισμένο λαβράκι, σολωμό, τόνο, καβουρόψυχα, αβοκάντο, spicy mayo και BBQ sauce. Συνοδεία δροσερών κοκτέιλ από τη μπάρα του, υπολόγισε περί τα 30-35€ το άτομο.

Τα Σουβλάκια της Λίλας

25ης Μαρτίου 41, τηλ: 21 0671 2944

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @aisthiseongefseis (@aisthiseon_gefseis)

Ωραία και η μοντέρνα και έθνικ κουζίνα, όμως αν βρεθείς στην περιοχή και θες ένα περιποιημένο τυλιχτό τι κάνεις; Μην ανησυχείς, η Λίλα είναι εδώ για σένα. Για 65 χρόνια, το θρυλικό αυτό σουβλατζίδικο ταΐζει γενιές γεννεών Αθηναίων με τα εκλεκτά του τυλιχτά, τα οποία φτιάχνονται με μαλακή, καλοψημένη και αλάδωτη πίτα, κοτόπουλο ή χοιρινό ή κεμπάπ ή μοσχάρι ή κοντοσούβλι, ντομάτα ζουμερή, κρεμμυδάκι, μουστάρδα και μια απίστευτα νόστιμη, κόκκινη σάλτσα της γιαγιάς Λίλας, με συνταγή που παραμένει μυστική. Αν δεν θες τυλιχτό, παίζουν και ωραιότατες μερίδες με φρεσκοκομμένες πατάτες και καλαμάκι κοτόπουλο ή μπιφτέκι μοσχαρίσιο, ή κεμπάπ πολίτικο ή καλαμάκι χοιρινό. Ο χώρος είναι απλός, λιτός και απέριττος. Για ένα πλήρες σουβλακογεύμα, με μπίρα, ο λογαριασμός στα 10-12€ το άτομο.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v