Μουσικά μεζεδοπωλεία για να κουνήσεις το κορμάκι σου

Σε αυτά τα μουσικά μεζεδοπωλεία της Αττικής θα φάμε θα πιούμε και από τον χορό θα ξεβιδωθούμε. 

Μουσικά μεζεδοπωλεία για να κουνήσεις το κορμάκι σου

Όπως θα έχεις καταλάβει εδώ και καιρό ανήκουμε στην ευγενή κατηγορία των μεζεδολάγνων κι είναι τιμή μας και καμάρι μας. Όπου μεζές και χαρά κι εμείς πρώτοι να πιάνουμε τραπεζάκι για να παρεΐσουμε ξεχνώντας όλες μας τις έγνοιες. Αν μάλιστα το μεζεδοπωλείο έχει και μουσικό πρόγραμμα τότε ακόμη καλύτερα αφού θα συνδυάσουμε το τερπνόν της μεζεδοφαγίας μετά του κουνήματος του κορμιού μας υπό τους ήχους λαϊκών επιτυχιών.

Μουσική Γωνιά

Αβέρωφ 22, Αγία Βαρβάρα τηλ.: 2105690444

Από το όνομα και μόνο καταλαβαίνεις τη μουσική διάθεση του χώρου που έχει γίνει πια ένα από τα γνωστότερα στέκια στην Αγία Βαρβάρα και τις γύρω περιοχές των δυτικών προαστίων. Στη Μουσική Γωνιά δεν ξενερώνουμε ποτέ που λες, αφού στην πίστα της λικνίζονται όλα τα κορμιά των θαμώνων που την επιλέγουν ξανά και ξανά ξεφαντώνοντας μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Το φαγητό είναι εξαιρετικό με τα στικς κολοκυθιού, τη μελωμένη φέτα, τα παϊδάκια, τα πανσετάκια στη σχάρα και τις τιτανομέγιστες κρεατοποικιλίες να κλέβουν την παράσταση από τον κατάλογο.

Όσο τρωγοπίνεις οι τραγουδιστές του προγράμματος της Μουσικής Γωνιάς εναλλάσσονται στην πίστα (με την Δέσποινα Ζαχαρίτσεφ και τη Φωτεινή Δαμαλάκη αλλά και τον μυστακοφόρο κλαρινιτζή να ξεχωρίζουν) κι ανεβάζουν το κέφι στο επίπεδο τσακίρ, με τους πελάτες να τους ραίνουν με λουλούδια ανοίγοντας και κιβώτια από σαμπάνιες άμα λάχει. Για πλήρες γεύμα μαζί με μπόλικο κρασί υπολόγισε περί τα 25€ το άτομο.

Σμύρνη

Ολύμπου 22, Νίκαια, τηλ.: 698 819 1232

Στη μαγκιόρικη γειτονιά της Νίκαιας δεν θα μπορούσε να λείπει ένα μουσικό μεζεδοπωλείο που φέρνει στο νου όλα εκείνα τα κουτουκό-στέκια που μεγαλούργησαν τις παλαιότερες δεκαετίες στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά. Η Σμύρνη είναι ένας ζεστός χώρος που φτιάχτηκε με μπόλικο μεράκι προσπαθώντας να συνδυάσει το καλό παραδοσιακό φαγητό και τις μεγάλες μουσικές λαϊκές επιτυχίες που ακόμη τραγουδιούνται από αγκαλιασμένες παρέες. Ο κατάλογος του έχει μπόλικα καλούδια όπως ψαρονέφρι με σάλτσα μελιού και ρυζάκι, τυροκροκέτες, χειροποίητα μπιφτέκια, κολοκυθοκεφτέδες, γιαουρτλού κεμπάπ, συκωτάκι ριγανάτο και χουνκιάρ μπεγιεντί ενώ το μουσικό του πρόγραμμα προσφέρει εγγυημένη διασκέδαση όπως τα παλιά καλά κι αξιομνημόνευτα χρόνια. Μαζί με φαγητό και κρασί ο λογαριασμό κυμαίνεται περί τα 25-30€ το άτομο.

Κληματαριά

Πλατεία Θεάτρου 2, τηλ: 2103216629

Όποιος έχει βρεθεί ποτέ στην Κληματαριά μπορεί να επιβεβαιώσει ότι πρόκειται για χώρο τέρψης των αισθήσεων, που τις ικανοποιεί εδώ κι εβδομήντα χρόνια, αφού τόσο η γεύση αλλά και η ακοή έχουν την τιμητική τους, τις καθημερινές αλλά και τα Σαββατοκύριακα. Το ζωντανό πρόγραμμα (κάθε Παρασκευή και Σάββατο) μας δίνει ακόμη έναν λόγο για να κατηφορίσουμε προς την πλατεία Θεάτρου και να απολαύσουμε τα ρεμπέτικα γλέντια που στήνονται στην Κληματαριά μαζί με καλομαγειρεμένες παραδοσιακές γεύσεις.

Τόσο τα μαγειρευτά όσο και τα κρεατικά της Κληματαριάς θα σε κάνουν να γλείφεις τα δαχτυλάκια σου, όσο οι γοφοί των θαμώνων του δίνουν και καταλαβαίνει. Ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 15-20€ το άτομο συμπεριλαμβανομένων των συνοδευτικών κρασακίων. Ωστόσο, πρέπει να υπολογίσεις συν 3€ χρέωση ορχήστρας κατ’ άτομο.

Σουρτούκω

Χρυσοστόμου Σμύρνης 47, Βύρωνας, τηλ. 2111846571

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @sourtoukw

Η Σουρτούκω έχει το όνομα, μα πάνω από όλα έχει τη χάρη για αυτό αναγκαζόμαστε να ξεπορτίζουμε συχνά πυκνά για να ανέβουμε προς Βύρωνα μεριά για πάρτη της. Με επιρροές από την πολίτικη κουζίνα, η Σουρτούκω δίνει μία ανατολίτικη πινελιά σε αγαπημένες ελληνικές γεύσεις, μεταφέροντας μας γαστρονομικά σε διάφορες γωνιές της χώρας, από την Κρήτη και το Καρπενήσι, μέχρι τη Δράμα και τη Μάνη.

Μην τυχόν και δεν δοκιμάσεις μοσχάρι κοκκινιστό με πουρέ γλυκοπατάτας, τυρόπιτα κανταΐφι με μπεσαμέλ τυριών, πατάτες κυδωνάτες αρωματισμένες με φρέσκα μυρωδικά και τσαλαφούτι Καρπενησίου, κουνουπίδι σε κουρκούτι, με ηλιόσπορο, σάλτσα γιαουρτιού με κάρυ και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, γίγαντες Πρεσπών σε κουρκούτι με σκορδαλιά ντομάτας και βουβαλίσιο μπιφτέκι Κερκίνης με ψητή πατάτα και τυρί κρέμα. Κάθε Κυριακή στον χώρο παίζει ζωντανή μουσική φασούλα με τους θαμώνες να γλεντοκοπούν μέχρι αργά το βράδι. Μαζί με τα απαραίτητα κρασάκια ο λογαριασμός κυμαίνεται περί τα 18-20€ κατ’ άτομο.

Το 25ράκι του Πρίαμου

Ψαρών 29, Χολαργός, τηλ: 210 6549118

Αν είσαι λάτρης των ρεμπετάδικων, τότε κρίνεται επιβεβλημένη η επίσκεψή σου στο 25ράκι του Πρίαμου στον Χολαργό για μουσική μεζεδοκατάσταση μέχρι πολύ αργά το βράδυ. Κομπανίες μουσικών πιάνουν κάθε μέρα θέση απέναντι από τα τραπεζάκια των πελατών και τραγουδούν χωρίς μικρόφωνα, ανεβάζοντας το κέφι όλων όσων επιλέξουν το 25ρακι για την έξοδό τους. Τα λαχταριστά μεζεδάκια όπως το μπεκρή μεζέ, τα μπριζολάκια λαιμού, ο ντάκος, το ταμπουλέ και το ξυδάτο χταποδάκι θα περιποιηθούν τον ουρανίσκο σου, ενόσω κουνάς το κορμάκι σου στον ρυθμό που δίνουν οι μουσικοί του μαγαζιού. Με 15-18€ ανά άτομο θα φύγεις χορτάτος και θα έχεις πιεί και τα κρασάκια σου. Προσωπική μας αδυναμία οι Κυριακές που στην σκηνή ανεβαίνει και το κοντραμπάσο που ταξιδεύει σε ρεμπέτικα μονοπάτια.   

Κουτουρού

Δέρκων 18, Νέα Ιωνία, τηλ.: 21 3035 0713

Αν βρεθείς Νέα Ιωνία και σου πουν ότι πάνε Κουτουρού, μην φοβηθείς για καλό είναι. Βλέπεις, πρόκειται για ένα κεφάτο μουσικό μεζεδοπωλείο που έχει πιστό κοινό να το στηρίζει εδώ και χρόνια. Καλοψημένα κρέατα στα κάρβουνα, νόστιμα κρεατικά στη σούβλα και εκλεκτοί χειροποίητοι μεζέδες συνθέτουν το φαγητομενού του καταστήματος, από όπου ξεχωρίζουν το μπουγιουρντί, τα σουτζουκοπιτάκια, το χοιρινό κοντοσούβλι, τα παϊδάκια, τα μπριζολίδια κι όλα τα κοψιδάτα πιάτα που φτάνουν στα τραπέζια. Όσο εσύ τρως και λικνίζεσαι εμείς παραγγέλνουμε και τα συνοδευτικά κρασάκια για να το ζήσουμε αληθινά χωρίς να χρειαστεί να δώσουμε περισσότερα από 20€ κατ΄ άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v