Μαγκιόρικα μεζεδοπωλεία σε Καμίνια, Πειραιά και Κοκκινιά

Βολτάραμε στις ιστορικές και μαγκιόρικες γειτονιές των Καμινίων, του Πειραιά και της Κοκκινιάς κι έχουμε να πούμε τα καλύτερα για τους μεζέδες τους.

Μαγκιόρικα μεζεδοπωλεία σε Καμίνια, Πειραιά και Κοκκινιά

Καλές οι γκουρμεδιές κι ακόμη καλύτερη η υψηλή γαστρονομία η οποία έχει πάρει τα πάνω της το τελευταίο διάστημα δεν λέμε, αλλά εμάς η καρδούλα μας χτυπά διαφορετικά όταν βρεθούμε σε ένα παραδοσιακό μεζεδοπωλείο. Ίσως να φταίει που είμαστε μερακλήδες, ίσως πάλι και όχι αλλά κάθε φορά που βρισκόμαστε προς Κοκκινιά, Πειραιά και Καμίνια μεριά αναζητούμε μαγκιόρικα φαγητοστέκια που συνδυάζουν πεντανόστιμα μεζέδια με το ούζο ή το κρασάκι ημών το επιούσιον.

Σου φτιάξαμε και λίστα για να μην ψάχνεσαι πάντα τελευταία στιγμή.

Το κουτούκι του Αντώνη,

Αργυροκάστρου 26, Κοκκινιά, τηλ.:21 0492 4338

Η ιστορική γειτονιά της Κοκκινιάς πάντα περηφανευόταν για τα κουτούκια της, τα οποία είχαν εξελιχθεί σε στέκια λαϊκού πολιτισμού συνδυάζοντας γεύσεις και μουσικές που αγαπάμε. Χειροποίητα υφαντά, ξύλινα βαρέλια με κρασί και αναμνηστικά μιας άλλης νοσταλγικής εποχής δημιουργούν έναν ζεστό και παραδοσιακό ταβερνοχώρο με τις νοστιμιές της κουζίνας του να κλέβουν την παράσταση.

Τα καλαμαράκια τηγανιτά, ο γαλέος σκορδαλιά, ο μπακαλιάρος  στο τηγάνι, τα χόρτα εποχής, η σαρδέλα ψητή στα κάρβουνα, η αθερίνα και ο γαύρος τηγανιτός, αλλά και τα ζουμερά μπιφτέκια με πατατούλες τηγανιτές δεν πρέπει να λείψουν από το τραπέζι σου. Ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 15€ το άτομο μαζί με τα συνοδευτικά ουζάκια.

Ψαράκι Μεζέ

Αραχώβης 21, Καμίνια, τηλ.:21 0420 0222

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ψαράκι Μεζέ (@psarakimeze)

Το Ψαράκι Μεζέ ανοίγει μια χρονόπορτα που σε μεταφέρει στις παλιές μπακαλοταβέρνες της δεκαετίας του ’50 και του ’60. Η διακόσμηση και κυρίως η μεγάλη τοιχογραφία του Ζήκου αποδεικνύουν του λόγου το αληθές, την ώρα που το μενού θα κάνει τις καρδιές των ψαροφάγων να σκιρτήσουν. Αν πάλι είσαι του κρέατος μην τα βάψεις μαύρα, καθώς σίγουρα θα βρεις κάτι στον κατάλογο και για το δικό σου ουρανίσκο.

Επιβάλλεται να δοκιμάσεις χταποδάκι τσιγγελάτο ψητό, ρέγγα καπνιστή, γαριδοπιτάκια του γλάρου, πουγκιά θαλασσινών, καλαμαράκια τηγανιτά, ξιφία στο μαντέμι με χόρτα, πένες με σολομό και ούζο, γιουβετσάκι θαλασσινών, μάγουλα σαλάχι αλλά και φιλετίνια χοιρινά. O λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 17-20€ κατ’ άτομο συμπεριλαμβανομένων των απαραίτητων ουζακίων.

Το Στέκι του Γίγαντα

Ασκληπιού 43, Πειραιάς τηλ: 21 0420 6202

Από το όνομα και μόνο καταλαβαίνεις ότι σε αυτό το αυθεντικό και παραδοσιακό μεζεδοπωλείο ξέρουν τι πρεσβεύουν. Μιλάμε φυσικά για ένα στέκι γεμάτο με παλιές φωτογραφίες στους τοίχους που έχει βρει το μυστικό της επιτυχίας αφού συνδυάζει τα μερακλήδικα μεζεδάκια με το παρεΐστικο κλίμα και τις προσιτές τιμές. Ο κατάλογος έχει μπόλικα καλούδια όπως ρεβιθάδα με συριανό λουκάνικο, μπουρέκι μελιτζάνας με φέτα, λούζα Σύρου, συκωταριά, αρνίσια τηγανιά, τυρομπάλες με μέλι, ομελέτα σύγκλινο, σπιτικούς λαχανοντολμάδες και μπεκρή μεζέ στο πήλινο. Ο λογαριασμός μαζί με κρασάκι θα κυμανθεί στα 15€ κατ’ άτομο.

Στης Φλώρας το Βεράνι

Φαβιέρου 57, Πειραιάς τηλ: 698 008 2334

Αυτό το μουσικό μεζεδοπωλείο κοντά στο Χατζηκυριάκειο βρίσκει πάντα τον τρόπο να μας διώχνει τους καημούς και τους αναστεναγμούς χάρη στις λαϊκές βραδιές που διοργανώνει κάθε βδομάδα. Επειδή ωστόσο όπως λέει κι ο θυμόσοφος λαός μας, νηστικό αρκούδι δεν χορεύει, αξίζει να πιάσεις θέση στα τραπεζάκια αυτού του υπέροχου νεοκλασικού κτιρίου και να δοκιμάσεις καπνιστή τηγανιά κοτόπουλο, αμελέτητα τηγανιτά, πικάντικο μπουγιουρντί, πίτα Καισαρείας, κολοκυθοκεφτέδες, αρνάκι βερανίσιο, το ξακουστό τζιναβωτό (φιλέτο μπούτι σχάρας) και τις τούμπανες ποικιλίες της ομήγυρης που δεν θα αφήσουν κανέναν παραπονεμένο. Ο λογαριασμός στα 20€ το άτομο.

Ζωοδόχος Πηγή

Ιωάννου Κατσούλη 77, Καμίνια, τηλ: 210 4814438

Η Ζωοδόχος Πηγή στα Καμίνια είναι ένα από τα πλέον ιστορικά πειραιώτικα στέκια, αφού λειτουργεί συνεχώς κι αδιαλείπτως από το 1944. Παραδοσιακό οινομαγειρίο που δεν θυσίασε ποτέ την ποιότητα για χάρη της ποσότητας κράτησε απαράλλακτο τον οικογενειακό χαρακτήρα του σερβίροντας εξαιρετικά πιάτα. Εδώ τα μοσχαρίσια μάγουλα (σιγομαγειρεμένα,μελωμένα στη γάστρα με χειροποίητες παπαρδελες), τα ντολμαδάκια γιαλαντζί, τα μανιτάρια φρικασέ, το ριζότο γαρίδας, το ασλάν με καραμανλίδικο παστουρμά και η προβατίνα στη βέργα κάνουν ξεκάθαρα τη διαφορά την ώρα που ο λογαριασμός δύσκολα θα ξεπεράσει τα 17-20€ το άτομο, μαζί με ούζο ή κρασί.

Ο Μέρμηγκας

Παναγή Τσαλδάρη 115, Κοκκινιά, τηλ.: 21 1184 2216

Η Ζωοδόχος Πηγή στα Καμίνια είναι ένα από τα πλέον ιστορικά πειραιώτικα στέκια, αφού λειτουργεί συνεχώς κι αδιαλείπτως από το 1944. Παραδοσιακό οινομαγειρείο που δεν θυσίασε ποτέ την ποιότητα για χάρη της ποσότητας, κράτησε απαράλλακτο τον οικογενειακό χαρακτήρα του σερβίροντας εξαιρετικά πιάτα. Εδώ τα μοσχαρίσια μάγουλα (σιγομαγειρεμένα, μελωμένα στη γάστρα με χειροποίητες παπαρδέλες), τα ντολμαδάκια γιαλαντζί, τα μανιτάρια φρικασέ, το ριζότο γαρίδας, το ασλάν με καραμανλίδικο παστουρμά και η προβατίνα στη βέργα κάνουν ξεκάθαρα τη διαφορά την ώρα που ο λογαριασμός δύσκολα θα ξεπεράσει τα 17-20€ το άτομο, μαζί με ούζο ή κρασί.

Αρλεκίνος

Καραΐσκου 104, Πειραιάς, τηλ.:21 0413 2555

Εκλεκτόν εδεσματοπωλείο και κρεατοφαγείο στην καρδιά του Πειραιά, ο Αρλεκίνος είναι εγγυημένη επιλογή για να φας καλά και να νιώσεις ότι σε περιποιούνται. Μικρός και ζεστός χώρος, με έντονη νοσταλγική διάθεση χάρη στις παλιές φωτογραφίες της περιοχής αλλά και στις διαφημίσεις περασμένων δεκαετιών. Φημίζεται για τα καλά του κρεατικά αλλά και για το λεγόμενο «βρώμικο της πλατείας», που δεν είναι άλλο από φωλιά πατάτας με αυγά μάτια και απάκι. Μην τυχόν δεν δοκιμάσεις το rib eye Αργεντινής με Βραχάκια πατάτας και καραμελωμένα κρεμμύδια, την πικάνια Αμερικής, το ταλαγάνι Μεσσηνίας σε ποντιακό ψωμάκι με ντομάτα και πέστο βασιλικού και το αντικριστό κοτόπουλο από μπούτι. Ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 20€ κατ’ άτομο.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v