Φύγαμε για μεζεδοπωλεία με τίμιες ποικιλίες για τσιπουροκατάνυξη

Η φάση είναι μεζεδομάχες πάνω από βαρβάτες ποικιλίες σε αγαπημένα μεζεδοπωλεία της πρωτεύουσας  κι είσαι καλεσμέν@ κι εσύ.

Φύγαμε για μεζεδοπωλεία με τίμιες ποικιλίες για τσιπουροκατάνυξη

Ίσως το έχεις καταλάβει, ίσως πάλι όχι αλλά είμαστε απλοί άνθρωποι. Δεν θέλουμε πολλά –και τούτα και κείνα- για να περάσουμε καλά. Μας φτάνει και μας περισσεύει το παρεάκι μας γύρω από ένα τραπεζάκι μεζεδοπωλείου που σερβίρει βαρβάτες ποικιλίες κι εκλεκτά τσιπουράκια προς εσωτερική κατανάλωση. Αν νιώθεις κι εσύ ότι είσαι ένας από εμάς τότε είσαι επίσημα προσκεκλημέν@ στα μεζεδοπωλεία της καρδιάς μας που το κρατάνε ακόμη αληθινό και «ποικιλιακό». Ετοιμάσαμε και σχετική πεντανόστιμη λίστα για να μην ψάχνεσαι την επόμενη φορά που θα θελήσεις μια τιμιότατη κι απολαυστική τσιπουροκατάνυξη εν μέσω μεζεδομαχιών.

Ρακί Αμάν Μεζέ

Aγίας Λαύρας 4, Αιγάλεω, τηλ.: 21 0531 2974

Κλασικό κι αγαπημένο φοιτητοστέκι το Ρακί Αμάν Μεζέ συνέβαλλε τα μέγιστα στο να γίνει η Αγίας Λαύρας ένας από τους πλέον πολυσύχναστους πεζόδρομους των δυτικών προαστίων. Η στόμα με στόμα διαφήμιση πολλαπλασίασε και τα τραπέζια του Ρακί Αμάν Μεζέ που επεκτείνεται χρόνο με τον χρόνο αυξάνοντας τα τραπεζάκια του.

Το Ρακί Αμάν Μεζέ προσφέρει μια τίμια εμπειρία γεύσεων και διασκέδασης με εξαιρετικά πιάτα όπως καγιανά με σουτζούκι, μανιτάρια α λα κρεμ, ντολμαδάκια γιαλαντζί, μελιτζάνα φούρνου, παστουρμαδόπιτα, μπουγιουρντί, μπιφτέκι γεμιστό με τυριά, σνίτσελ κοτόπουλο αλλά και τους ταμπλάδες (ποικιλίες) με τα κρεατικά. Μαζί με χύμα κρασί ο λογαριασμός δεν πρόκειται να ξεπεράσει τα 15€ κατ΄ άτομο.

Συγγρουόμενο

Φαλήρου 57, Κουκάκι, τηλ: 21 0922 7270

Δεν ξέρουμε αν το γνωρίζεις μα ήρθε ο καιρός να το μάθεις πως το Συγγρουόμενο στο Κουκάκι αναφέρεται πολύ συχνά σε ιστορίες με τσιμπούσια και ποτοποσίες μέχρι τελικής πτώσεως. Όσο γεμίζεις κρασοπότηρο ή ουζοπότηρο εμείς παραγγέλνουμε μην μας τα προλάβουν άλλοι ντάκο, φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια, ταμπουλέ, πλιγουροκεφτέδες, ντολμαδάκια, λουκάνικο Μυκόνου, χοιρινό απάκι, καβουρμά Έβρου με φέτα και ντομάτα, κεμπαπάκια γιαουρτλού, γαύρο μαρινάτο αλλά και ποικιλίες τυριών και αλοιφών. Ο λογαριασμός στο τέλος δεν θα ξεπεράσει τα 10-12€ κατ’ άτομο και θα είμαστε όλοι ευχαριστημένοι.

Αναφιώτικα

Μνησικλέους 24, Πλάκα, τηλ: 21 0324 4428

Τι είναι καλύτερο από ένα φαγοπότι δίπλα σε αναμμένο τζάκι τώρα που επιτέλους χειμώνιασε; Κι όμως υπάρχει καλύτερο όταν πρόκειται για ένα φαγοπότι δίπλα σε αναμμένο τζάκι, του οποίου έχει προηγηθεί μια μεγάλη βόλτα στην Πλάκα. Είναι κι αυτός ένας από τους βασικούς λόγους που αγαπάμε αυτό το café-μεζεδοπωλείο στα σκαλάκια της Μνησικλέους. Ο άλλος είναι το μενού του, που περιλαμβάνει προτάσεις σαν την εκλεκτή ποικιλία τυριών, την σπιτική πατατοσαλάτα, την κρεμώδη φάβα, και τις λαχταριστές κρεατο-ποικιλίες. Μαζί με τσιπουράκια, ο λογαριασμός δύσκολα θα ξεπεράσει τα 15€ το άτομο.

Μιτάτο

Γεωργίου Πλίθωνος 7, Ίλιον τηλ.: 2102619629

Αν είσαι σύντεκνος τότε πάμε στοίχημα πως κατέεις το Μιτάτο. Αν πάλι όχι καιρός να το μάθεις αφού αποτελεί έναν από τους καλύτερους πρεσβευτές της κρητικής κουζίνας στα δυτικά προάστια κι όχι μόνο. Μερακλήδικο μεζεδοπωλείο που επιλέγει πάντα τα καλύτερα υλικά από τη μάνα Κρήτη, το Μιτάτο έχει στον κατάλογό του πλείστα όσα εκλεκτά και ωραία μεζεδάκια όπως απάκι με αυγά, μυζηθρόπιτες, φέτα ψητή, πατάτες τηγανιτές με στάκα, αρνί τσιγαριαστό, χοιρινό κρασάτο, γαμοπίλαφο με γίδα βραστή, συκώτι μοσχαρίσιο και σχεδόν γαλατικές κρεατοποικιλίες. Ο λογαριασμός μαζί με συνοδευτικές ρακές δεν θα ξεπεράσει τα 20€ το άτομο.

Καλυψώ

Πεντέλης 41-43, τηλ:  2109422513

Αν θες να επιδοθείς στο ευγενές άθλημα της μεζεδομαχίας στο Παλαιό Φάληρο τότε όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο μαγκιόρικο κουτουκάκι της Καλυψώς. Το ποιοτικό φαγητό, το πολύ φιλικό προσωπικό κι η σχεδόν οικογενειακή διάθεση που επικρατεί στην Καλυψώ σε προδιαθέτουν για να γίνει το επόμενο στέκι σου. Στα επιβάλλεται του καταλόγου τα τραγανά κολοκυθάκια τηγανιτά, το σαγανάκι κεφαλοτύρι, η αρνίσια συκωταριά, τα μοσχαρίσια μπιφτέκια, ο κρασομεζές κι οι μπαμπάτσικες κρεατοποικιλίες. Ο λογαριασμός θα κυμανθεί μεταξύ 18-20€ ανά άτομο, ενώ στο τέλος θα υπάρξει και κέρασμα με λουκουμάδες με μέλι ή σοκολάτα.

Βόσπορος

Ακτή Κουμουνδούρου 20, Μικρολίμανο, τηλ. 21 0412 7324

Ζήτησε κανείς μεζέδια πάνω στη θάλασσα; Εμείς δεν κρίνουμε, αντίθετα προσπαθούμε να ικανοποιούμε την παρέα για αυτό απλώνουμε το χεράκι μας και σε προσκαλούμε προς Μικρολίμανο μεριά για χάρη του Βόσπορου.

Η κουζίνα του γεννά υπέροχες λιχουδιές σαν το πολίτικο σαγανάκι με σουτζούκι, παστουρμά, λουκάνικο, αυγά και κεφαλοτύρι, baby πατάτες ψημένες με βούτυρο πασπαλισμένες με μπέικον και τσένταρ, ζουμερό πολίτικο μπιφτέκι συνοδευόμενο από δροσερό επιδόρπιο γιαουρτιού περιχυμένο από την σπιτική σάλτσα από φρέσκιες τομάτες, μανιτάρια πλευρώτους με σκόρδο, ντοματίνια, καραμελωμένο βαλσάμικο, σερβιρισμένα με ρόκα και γιγάντιες κρεατοποικιλίες. Για ένα πλήρες γεύμα με τσιπουράκι υπολόγισε στα 20 με 25€ το άτομο.

Mελίσματα

Σίφνου 8, Αιγάλεω, τηλ.:21 0591 0020

Παραδοσιακό και παρεΐστικο μεζεδοπωλείο με τα όλα του που το καλοκαίρι κάνει χαμό χάρη στην αυτοσχέδια αυλή του στην μικρή πλατεία της περιοχής. Τον χειμώνα ωστόσο πιάνουμε θέση πλάι στο τζάκι που σιγοκαίει καυσόξυλα και χαζεύουμε τις βιντατζιές που ομορφαίνουν τον χώρο, με το γραμμόφωνο να κλέβει τα βλέμματα των πελατών. Από τον κατάλογο των Μελισμάτων επιβάλλεται να δοκιμάσεις σουτζουκόπιτα, παστουρμαδόπιτα, τηγανόψωμο με τυρί, ντάκο σε κριθαροκούλουρο, τηγανιά κοτόπουλο, μανιτάρια πλευρώτους στη σχάρα με βαλσάμικο και τις υπέρ-χορταστικές ποικιλίες κρεατικών του. Μαζί με τα τσιπουράκια ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 15€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v