Τα μπιστρό του κέντρου τώρα δικαιώνονται

Έφτασε επιτέλους ο καιρός για να χουχουλιάσουμε σε λατρεμένα αθηναϊκά καφέ πίνοντας ζεστά καφεδάκια και αχνιστά ροφήματα.

Τα μπιστρό του κέντρου τώρα δικαιώνονται

Φτάσαμε στα τέλη του Νοέμβρη για να βάλει επιτέλους τα πρώτα κρύα. Κι ενώ από τη μία χαιρόμαστε γιατί οι λογαριασμοί ρεύματος, πετρελαίου και φυσικού αερίου καραδοκούν από την άλλη για να λέμε την αλήθεια, μας έλειψαν οι αφορμές για χουχουλιάρικες εξόδους, μοστράροντας τα πουλοβεράκια που δεν προλάβαμε να βάλουμε πέρυσι. Δεν παραπονιόμαστε ωστόσο, γιατί έφτασε η εποχή που τα αγαπημένα μας μπιστρό δικαιώνονται για αυτόν τον λόγο εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε. Πλέον θα μας βρίσκεις ολοένα και πιο συχνά στα μπιστρό του αθηναϊκού κέντρου και για να μην μας ψάχνεις πάρε μια πρόχειρη λίστα.

Upper

Όθωνος 10, Σύνταγμα, τηλ: 211 4065081

Eκεί στην Στοά Όθωνος που λες βρίσκεται ένα από τα ομορφότερα all day café bar της πόλης, που μοιάζει βγαλμένο από αναγεννησιακό πίνακα. Κλασικά και βίντατζ έπιπλα δεσπόζουν στην ευρύχωρη σάλα του όπου το βιομηχανικό στοιχείο συναντά τοιχογραφίες αναγεννησιακού στυλ και δημιουργεί την ιδανική ατμόσφαιρα για καφέ, brunch αλλά και ποτάκι όσο νυχτώνει. Αν ψάχνεις ιδανικό background για να φιλοξενήσει την αφεντομουτσουνάρα σου στην επόμενη φωτογραφία προφίλ στους λογαριασμούς σου στα social media, εδώ είσαι.

Chartreuse

Μαυροκορδάτου 2, Εξάρχεια, τηλ: 2103810716

Αφού σου κάνουμε τα απαραίτητα μαθήματα γαλλικής προφοράς, μπορούμε να σου μιλήσουμε για το «Σαρτρούζ». Με όνομα εμπνευσμένο από ένα φημισμένο κι ιστορικό λικέρ το Chartreuse βρίσκεται στους «πρόποδες» των Εξαρχείων και περιμένει όλους τους μποέμ τύπους που ψάχνουν το επόμενο μπιστρό στέκι τους. Γοητευτικό και με βίντατζ διακόσμηση όπως πιθανόν μπορείς να μαντέψεις το γλυκύτατο αυτό μπιστρουδάκι σερβίρει καθημερινά εξαιρετικά καφεδάκια και μια σειρά από ζεστά ροφήματα για να ξεκινήσει καλά η μέρα.

Lotte

Τσάμη Καρατάσου 2, Κουκάκι, τηλ.: 211 4078639

To Lotte είναι κλασική περίπτωση αυτού που λέμε έρωτας με την πρώτη ματιά. Από τη μια σου ξυπνά θύμησες από Γαλλία, από την άλλη αναμνήσεις από παλιά Αθήνα, καθώς τιμά και με το παραπάνω τις μπιστρό επιρροές του. Από την περιγραφή μπορείς λοιπόν να καταλάβεις το Lotte μοιάζει με το Κουκάκι σε μικρογραφία. Μάλλον για αυτόν τον λόγο το έχουμε στην καρδιά μας όπως και για τα τσίγκινα μπρίκια, τα φλοράλ κουρτινάκια και τις καραμέλες τσάρλεστον. Πέρα από καφεδάκια, φτιάχνουν και υπέροχα γλυκάκια για να δοκιμάσεις.

Κιμωλία

Υπερείδου 5, Πλάκα, τηλ.: 211 1848446

Δύσκολα θα βρεις καλύτερο μέρος και σποτ από την Κιμωλία για να πιείς το καφεδάκι σου, τον χυμό σου ή το τσάι σου αν βρίσκεσαι στη γειτονιά της Πλάκας. Αυτή την περίοδο δε που χειμωνιάζει το πολύχρωμο μπιστρό μοιάζει χάρμα οφθαλμών, με τις γλάστρες και τα λουλουδάκια του. Μια βόλτα στα μέρη του είναι αρκετή για να καταλάβεις γιατί δεν λείπει ποτέ από καμία λίστα που συμπεριλαμβάνει τα πιο αγαπημένα arty καφέ της πρωτεύουσας.

Petite Fleur

Αμύντα 1, Παγκράτι, τηλ: 21 5551 9685

Mε αέρα φραντσέζικο το Petite Fleur στο Παγκράτι είναι βέβαιο πως θα γίνει το μπιστρό της καρδιάς σου, φέρνοντας τη Γαλλία στις κούπες και τα πιάτα σου. Ρομαντικό, κινηματογραφικό, ζεστό και πάντα μυρωδάτο το Petite Fleur έχει μια υπέροχη βίντατζ διακόσμηση και αρκετές επιλογές για αχνιστά ροφήματα που ταιριάζουν ταμάμ στις χειμωνιάτικες μέρες που έχουμε μπροστά μας. Ψέματα δεν θα σου πούμε, αλλά κάθε φορά που βρισκόμαστε εκεί, τσιμπάμε κι ένα από τα γλυκάκια του ευωδιαστού καταλόγου του.

Γιασεμί

Μνησικλέους 23, Πλάκα, τηλ: 213 0417937

Ένας από τους λόγους που οι μέρες αλλά και οι νύχτες μας μυρίζουν γιασεμί, είναι φυσικά το ομώνυμο μπιστρό που τρεντάρει σταθερά στα πιο δημοφιλή ταγκαρίσματα Ελλήνων αλλά και ξένων επισκεπτών. Πώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά άλλωστε από τη στιγμή, που μιλάμε για ένα γοητευτικότατο καφέ, που αποπνέει ζεστασιά και ξυπνά παριζιάνικες αναμνήσεις. Εδώ θα απολαύσεις τον καφέ σου συνοδεία κάποιου γλυκού ταψιού, κάποιας σπιτικής του πίτας, κι αν σε πάρει η ώρα και πεινάσεις, το γιασεμί προσφέρει λαχταριστούς μεζέδες και παραδοσιακά ελληνικά πιάτα.

Cafe Bistro 6

Τριών Ιεραρχών 21, Θησείο, τηλ.: 210 3451813

Μικρούλι κι έξτρα συμπαθητικούλι μπιστρό στο Θησείο το 6, μοιάζει βγαλμένο από κάποια γαλλική ταινία ως το αγαπημένο σημείο συνάντησης των πρωταγωνιστής. Μόλις χειμωνιάσει τα ελεύθερα τραπεζάκια γίνονται είδος υπό εξαφάνιση, για αυτό φρόντισε να κάνεις από νωρίς τα κουμάντα σου.

Τα χειροποίητα γλυκά του καταλόγου με το ζεστό γαλακτομπούρεκο και τα κρουασάν είναι βέβαιο ότι θα κάνουν κόρτε  στην γλυκατζίδικη καρδούλα σου, με την τελευταία να υποκύπτει στον πειρασμό.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v