Φύγαμε για καφεδάτη βόλτα σε Βουλιαγμένη κι Άλιμο

Η καλή μέρα στα νότια προάστια από την καφεδάτη βόλτα φαίνεται κι εμείς διαλέξαμε τα hot spots Βουλιαγμένης και Αλίμου για πάρτη σου και μόνο.

Φύγαμε για καφεδάτη βόλτα σε Βουλιαγμένη κι Άλιμο

Διανύουμε πλέον το δεύτερο ημερομηνιακό μισό του φθινοπώρου κι ο καιρός ευτυχώς παραμένει σύμμαχος μας, επομένως οι προτάσεις για καφεδάτες βόλτες πέφτουν βροχή. Αυτή τη φορά είπαμε να κινηθούμε προς νότια για να παίρνουμε και λίγο μάτι τη θάλασσα κι όπως καταλαβαίνεις η Βουλιαγμένη κι ο Άλιμος μπήκαν πολύ ψηλά στη λίστα μας. Ξεδιαλέξαμε μάλιστα και τα hot coffee spots των δύο περιοχών για να πας ακόμη μια φορά συστημέν@.

Διακοπές

Λεωφ. Ιωνίας 125, Άλιμος, τηλ.: 210-99.01.910

Δεν ξέρουμε για σένα αλλά του λόγου μας όποτε θέλουμε να ξεσκάσουμε, πεταγόμαστε για Διακοπές στον Άλιμο. Ειδικά τώρα που φθινοπώριασε το all day bar στέκι του Αλίμου φοριέται τέλεια. Σκέφτεσαι καλύτερο τρόπο να ρομαντζάρεις λοιπόν, χαλαρώνοντας ενώ πίνεις ψαγμένα χαρμάνια καφέ και δροσιστικά smoothies; Aν θελήσεις πάλι κάτι να τσιμπήσεις υπάρχουν μπόλικες επιλογές. Kαι pancakes έχουμε για πάρτη σου και χορταστικά σάντουιτς (δοκίμασε αυτά με το φυστικοβούτυρο και το παστράμι και θα μας θυμηθείς). Μόλις νυχτώσει μπορείς να ρεμβάσεις πλάι στον/ην συνοδό σου με μια κοκτειλάρα αγκαλιά.

Nālu Café

Λεωφ. Ποσειδώνος, Παραλία Ακτή Ηλίου, Άλιμος, τηλ: 210 9880990

Από τα σταθερά κι αγαπημένα hot spots της Παραλιακής το Nalu θα ζήσει ξανά μεγάλες μέρες, αφού το επόμενο διάστημα θα πάθει μια κοσμοσυρροή, καθώς πολλοί Αθηναίοι θα σπεύσουν στα μέρη του για να προλάβουν ένα ελεύθερο τραπεζάκι. Καφέ, ροφήματα, χυμοί, δροσιστικά αναψυκτικά αλλά και γευστικότατα τσιμπολογήματα μέσα από μια σειρά εξαιρετικών brunch-αριστών επιλογών. Αν πάλι σε πάρει μέχρι αργά, τότε τα κοκτεϊλάκια του καταλόγου θα σου κρατήσουν την καλύτερη αλκοολούχα συντροφιά.

Rumors

Aγ. Παντελεήμονος 21, Βουλιαγμένη, τηλ.: 21 0896 1200

Πράσινο περιβάλλον, θέα στη θάλασσα, αίσθηση ενός χαλαρωτικού, μοντέρνου κήπου με ούλτρα αναπαυτικούς καναπέδες και άφθονος ήλιος. Το Rumors στη Βουλιαγμένη είναι ένα από τα πιο γνωστά κι ονομαστά lounge bars της Παραλιακής που ακόμη κρατά την αίγλη του. Ιδανικός προορισμός για να ξεκινήσεις τη μέρα σου με καφεδάκι by the sea, ενώ αν πεινάσεις τα τσιμπολογήματα του μενού θα σε αφήσουν χορτάτο και με το παραπάνω.

Βlackstar

Λεωφόρος Καλαμακίου 65, Άλιμος τηλ.: 216 1005008

Πάμε τώρα σε έναν πιο industrial χώρο που έχει καταφέρει να κλέψει τις καρδιές των coffee lovers του Αλίμου και των γύρω περιοχών. H φιλοσοφία του Blackstar αντικατοπτρίζεται σε ένα all-day taste of the future menu, ιδανικό για κάθε στιγμή της ημέρας με μπόλικες επιλογές σε καφέδες και ροφήματα, αλλά και healthy τσιμπολογήματα. Το Sandwich σολομoύ με καπνιστό σολομό, κρέμα τυρί με άνηθο, αγγούρι, lime και dressing μέλι με μουστάρδα είναι η αγαπημένη μας επιλογή του μενού αν μας ρωτάς.

Βοnd

Μεγάλη του γένους σχολή 2, Άλιμος, τηλ.: 21 0990 2035

To όνομά του είναι Bond και καλό είναι να το θυμάσαι καθώς πρόκειται για ένα από τα ωραιότερα all day bars των νοτίων προαστίων. Το Bond καμαρώνει δικαίως για την υπέροχη αυλή του η οποία είναι γεμάτη με τριανταφυλλιές, αναρριχώμενα γιασεμιά και κισσούς αλλά και μοσχομυρωδάτους βασιλικούς που ενθουσιάζουν τους επισκέπτες του χώρου. Βασισμένο πλήρως στην κουλτούρα του upcycling αφού η διακόσμησή του βασίζεται σε έπιπλα και «εικαστικές πινελιές» από επαναχρησιμοποιούμενα υλικά το Bond σε προσκαλεί πέρα από καφεδάκι να δοκιμάσεις και τις πεντανόστιμες γαστρονομικές επιλογές του καταλόγου.

Canteen

Δωδεκανήσου 34, Άλιμος, τηλ.: 21 0992 0616

Άλλο ένα all day bar που θα αγαπήσεις ιδιαίτερα το Canteen έχει βρει τον τρόπο να μπει στις καρδούλες των κατοίκων των νοτίων προαστίων χάρη στη ντελικάτη αισθητική του, τον όμορφα διακοσμημένο χώρο του, τα εξαιρετικά χαρμάνια καφέ, αλλά και τις λαχταριστές brunch-αριστές επιλογές του. Αν τώρα επιμένεις να διαλέξουμε με το ζόρι κάτι, τότε θα σου μιλήσουμε με τα καλύτερα για τα γλυκά pancakes αλλά και για το κριθαρότο με λάδι τρούφας και μανιτάρια. Ο πρώτος, δεύτερος, ή και τέταρτος –δεν θα τα χαλάσουμε εδώ- καφές της ημέρας έχει άλλη χάρη στο Canteen και μια δοκιμή αρκεί για να σε πείσει.

Sloop

Αγίου Παντελεήμονος 17, Βουλιαγμένη, τηλ: 21 0896 2500

Πολύ κοντά στη θάλασσα, στον κόλπο της Βουλιαγμένης, αυτό το all day café εδώ και χρόνια αποτελεί hot spot για όσους κινούνται στα νότια και θέλουν μια «δροσερή» διέξοδο στην καθημερινότητα τους. Το Sloop «βλέπει» σε έναν όμορφο χώρο, γεμάτο πράσινο, και ξεκινά από νωρίς με πρωινό και brunch, συνεχίζοντας με ένα πληθωρικό μενού για μεσημέρι και βράδι. Τα ΠΣΚ τα ελεύθερα τραπεζάκια γίνονται είδος υπό εξαφάνιση, για αυτό φρόντισε να κάνεις έγκαιρα τα κουμάντα σου για να μην απογοητευτείς.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v