Τα καφέ της Αθήνας που φτιάχνουν πραγματικά καλό καφέ

Μονοποικιλιακοί καφέδες από κάθε γωνιά του πλανήτη, μυρωδάτα χαρμάνια και μερακλήδες μπαρίστα. Πού πίνει πραγματικά καλό καφέ η Αθήνα;

Τα καφέ της Αθήνας που φτιάχνουν πραγματικά καλό καφέ

Τα καφέ στην πόλη βρίσκονται πλέον σε κάθε γωνιά, φροντίζοντας να μη μας λείψει ποτέ το αγαπημένο καφεϊνούχο ρόφημα. Όμως πόσα πραγματικά φτιάχνουν καλό και προσεγμένο καφέ;

Όχι όλα, σίγουρα.

Παρακάτω εντοπίσαμε μερικές από τις κορυφαίες διευθύνσεις για να πιείς καλό καφέ, μονοποικιλιακό ή σε ιντριγκαδόρικα χαρμάνια.

Δοκίμασέ τες και θα καταλάβεις τη διαφορά.

Kaya

Βουλής 7 (εντός Στοάς Μπολάνη), τηλ: 2130284305

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by kaya spirit (@kaya.spirit)


Χωμένο σε μια στοά πλησίον του Συντάγματος, το μικρούλι αυτό καφέ φτιάχνει εδώ και κοντά μια δεκαετία έναν από τους καλύτερους εσπρέσο της πόλης με την ποιότητα σταθερά ψηλά. Στο Kaya θα δοκιμάσεις από εξειδικευμένους μπαρίστα εξαιρετικούς εσπρέσο από χώρες όπως η Γουατεμάλα, η Αιθιοπία και η Βραζιλία, με κοινό τους χαρακτηριστικό το πλούσιο σώμα, τις νότες σοκολάτας και μπαχαρικών. Μπορείς επίσης να πάρεις και χαρμάνια της αρεσκείας σου για το σπίτι.

Anana

Πραξιτέλους 33, τηλ: 21 1115 1788

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ANÄNA Coffee | Food (@ananacoffeefood)



Στεγάζεται σε ένα όμορφο κτίριο με θόλο, με άπλετο φως, και διαθέτει αύρα βερολινέζικου καφέ με ιδιαίτερη αισθητική. Εδώ θα βρεις specialty καφέδες σε μεγάλη ποικιλία (και cold brew) από την Κένυα, την Κόστα Ρίκα, τη Βραζιλία και αλλού, αλλά και ωραιότατα τσάγια και δεν θα σταματήσεις να βγάζεις φωτογραφίες από τις χρωματιστές λεπτομέρειες του εσωτερικού. Μπόνους οι λιχουδιές που ετοιμάζουν για τους τετράποδους φίλους μας.

Behold the Man

Στουρνάρη 6, Εξάρχεια, τηλ: 2103805644

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by behold theman (@behold_theman)


Ήσυχο και με αναφορές στην Bauhaus αρχιτεκτονική, το cafe της Πλατείας Εξαρχείων είναι ένας all day χώρος, που ανήκει στα «smart boutique coffee shops». Διαθέτει πέρα από εξαιρετικό καφέ στο ψηλοτάβανο ισόγειο του, ένα ενσωματωμένο μίνι store με κάθε λογής ρούχα και ένα χαλαρό πατάρι με γραφεία, αν θες να δουλέψεις στο λάπτοπ σου. Πέρα από καφέδες, εδώ θα βρεις, μεταξύ άλλων, χυμούς ψυχρής έκθλιψης, διάφορα τσάγια, ροφήματα σοκολάτας, καθώς και γλυκά και σνακ από το αγαπημένο Πορτατίφ.

Kick

Σποράδων 26, Κυψέλη, τηλ: 21 1119 0369

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by KICK (@kick.athens)


Μοντέρνο, cool και ανήσυχο, αυτό το hub της Σποράδων είναι ένα shop in a shop, ένας χώρος για να πιείς τον εξαιρετικό καφέ του Area 51, σε single origin επιλογές από Βραζιλία και Κολομβία, να αράξεις με το λάπτοπ σου και να ψωνίσεις διάφορα καλούδια, όπως t-shirts, τσαντάκια, φούτερ, κάλτσες, αλλά και καφέδες για το σπίτι. Πέρα από καφέ, σερβίρει και νόστιμα σνακ για να σε κρατήσουν ανάμεσα στα γεύματα, αλλά και πολλές vegetarian/vegan επιλογές. Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις τα american cookies, καθώς και τα πεντανόστιμα vegan γλυκά από την Eri Bakes Vegan.

Williwaw

Κερκύρας 69, Κυψέλη, τηλ: 2108220745


Ακόμα ένα φοβερό καφέ στην Κυψέλη, το Williwawέχει αποκτήσει φανατικό κοινό που ορκίζεται στους εκλεκτούς μονοποικιλιακούς καφέδες του από την Κένυα, τη Γουατεμάλα και την Κολομβία, οι οποίοι πακετάρονται αν θες και για το σπίτι. Στα τσιμπολογήματα βρίσκουμε πεντανόστιμα σάντουιτς σαν το πολύσπορο με γαλοπούλα, γραβιέρα Αμφιλοχίας, ρόκα, και σως μουστάρδα – μαγιονέζα, και το vegan με guacamole και πολύχρωμες πιπεριές, αλλά και φανταστικά γλυκά σαν την πάστα φλώρα βερίκοκο και την τάρτα με φράουλες και σοκολάτα.

Lot 51

Παπαδιαμαντοπούλου 24Β, Ιλίσια, τηλ: 6937 337066

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by LOT 51 🏝 (@lot.51)

Από τη στιγμή που άνοιξε έγινε αμέσως στέκι, και πώς να μη γίνει αφού έχει όλα τα ατού: βρίσκεται σε ένα όμορφο παρκάκι, έχει τραπεζάκια έξω και ανοίγει από το πρωί παραμένοντας ζωντανό μέχρι το βράδυ. Εδώ θα έρθεις για single origin καφέδες της Area 51 από Ινδία, Αιθιοπία, Κένυα, Βραζιλία κ.α., cold brew δικό τους σε κουτάκι αναψυκτικού, brunch με pancakes και λοιπές αυγοπροτάσεις, αλλά και ενδιαφέροντα κοκτέιλ, ελληνικές μπίρες και όμορφο κόσμο.

Ubuntu

Νηλέως 58, Θησείο, τηλ: 2103410566

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ubuntu_ath (@ubuntu_ath)

Το αφρικάνικο όνομά του σημαίνει «Είμαι αυτός που είμαι, επειδή είσαι αυτός που είσαι» και αυτό που είναι, είναι ένα όμορφο, μίνιμαλ καφέ με σκανδιναβικό ντιζάιν, γεμάτο φυτά εσωτερικού χώρου. Εδώ το χαρμάνι έρχεται από το Mr Bean Coffee Roasters, σερβίρεται σε κεραμικά φλιτζάνια και αποτελείται από τρεις καφέδες από την Βραζιλία. Τον καφέ σου εδώ συνοδεύουν vegan σνακ όπως banana bread χωρίς ζάχαρη, χειροποίητες μπάρες δημητριακών, αραβικές πίτες με κινόα αλλά και σαλάτες ή χορταστικά σάντουιτς.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v