Οι καλύτεροι καφέδες πίνονται σε Πετράλωνα και Κεραμεικό

Από την πλατεία του Κεραμεικού μέχρι τα πάντα ζωντανά και εναλλακτικά Πετράλωνα, αναζητάμε δόσεις καφεΐνης, στα πιο όμορφα μαγαζιά.

Οι καλύτεροι καφέδες πίνονται σε Πετράλωνα και Κεραμεικό

Οι πεζόδρομοι του Κεραμεικού, τα στενάκια των Πετραλώνων, οι πλατείες και οι κρυμμένες αυλές των δύο περιοχών, προσφέρονται για κατσάπ με φίλους και γνωστούς σε χαλαρό κλίμα.

Για τα μεσημέρια του Σαββατοκύριακου, τα απογεύματα που θέλουμε μια ανάσα μετά τη δουλειά, και γενικά… οποτεδήποτε μπορέσουμε να βρούμε αφορμή για ένα καφεδάκι, τα παρακάτω στέκια μας υποδέχονται για στιγμές χαλάρωσης και ευ ζην.

Latraac

Λεωνίδου 63-65, Κεραμεικός, τηλ.: 213 0453377

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Latraac Skate Cafe (@latraacskatecafe)

Καφέδες, τσεκ. Πίστα για skate, τσεκ. Ωραίες μουσικές, τσεκ. Εναλλακτικός, χίπστερ και ψαγμένος κόσμος γενικά, τσεκ. Ποτά και  κοκτέιλ, τσεκ. Αυτό το sui generis café bar του Κεραμεικού τσεκάρει πολλά κουτάκια και μάλλον το κάνει καλά αν κρίνουμε από τον κόσμο που γεμίζει την όμορφη αυλή του, χειμώνα καλοκαίρι. Η φάση εδώ είναι self service και χύμα, οπότε μην περιμένεις πολλά, δε θα σου χρειαστούν κιόλας. Έχει και ωραία σνακ για να τσιμπολογήσεις αν πεινάσεις ή θες ενέργεια για να κάνεις κανένα kicflip στο τσακίρ κέφι.

Alphaville

Σαλαμίνος και Σφακτηρίας, Κεραμεικός, τηλ.: 215 5052001

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Alphaville CafeBar (@alphavillecafebar)

Είναι ένα από τα πιο κουλ στέκια της περιοχής, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τα πλήθη κόσμου που έχουν περάσει ανά τα έτη από τα πλαστικά καρεκλάκια του, τα οποία παραπέμπουν σε κλασικό θερινό σινεμά. Θα το βρεις ανοιχτό από το πρωί, στο σημείο που διασταυρώνονται δύο από τους ομορφότερους πεζόδρομους του κέντρου για να σε φιλέψει καφεδάκια φτηνά, κάθε λογής ροφήματα, με κορυφαία την σπιτική λεμονάδα και το βοτανικό τσάι, αλλά και καλοφτιαγμένα κοκτέιλ συνοδεία ποπ κορν, το βράδυ.

500 Μίλια Μακριά

Σαλαμίνος 43-45, Κεραμεικός, τηλ: 21 0341 3563

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Fotis Ma (@fotis.ma.5203)

Σταθερή αξία στον Κεραμεικό, με αναπαυτικά καναπεδάκια επάνω σε ανακυκλωμένες παλέτες για να αράξεις με τις ώρες, το 500 μίλια είναι ό,τι πρέπει για να πιείς ωραίο καφεδάκι, αλλά και φτηνά ποτά, ακούγοντας ενδιαφέρουσες μουσικές, εναλλακτικές και μη. Στον κατάλογο θα βρεις και ωραιότατα και χορταστικά κλαμπ σάντουιτς, σε αρκετές παραλλαγές. Στον φιλόξενο, ψηλοτάβανο χώρο του με την χειροποίητη διακόσμηση φιλοξενούνται συχνά πρωταθλήματα επιτραπεζίων, αλλά και θεματικές βραδιές με μουσικές και αλκοόλ.

Cartone

Περσεφόνης 41, Κεραμεικός, τηλ.: 21 0345 0202

Θες να είσαι μέσα σε όλα; Πάνω ακριβώς στην πολυσύχναστη πλατεία στο Γκάζι, το Cartone είναι ιδανική επιλογή για σένα που αναζητάς το επόμενο all day bar στέκι σου. Τα τραπεζάκια που βγάζει στην περατζάδα της Περσεφόνης γεμίζουν από κόσμο και κοσμάκη που κουβεντιάζει από νωρίς το πρωί, ή αργά το μεσημέρι, πίνει καφέδες, και δοκιμάζει σπέσιαλ ομελέτες, νόστιμα σάντουιτς, και φρέσκους χυμούς από τον κατάλογο του πρωινού. Τα βράδια που η πλατεία ανεβαίνει, ανεβάζει και αυτό ένταση και γίνεται ένα σωστότατο «καθιστό» μπαρ.

The Place Secret Yard

Τριπτολέμου 26, Κεραμεικός, τηλ.:210 3420290

Κρυμμένο και ιδιαίτερο, κοντά στην πλατεία Κεραμεικού αλλά μακριά από την φασαρία της, το The Place και ο μυστικός, πίσω κήπος του είναι το απόλυτο καταφύγιο για να ξεφύγεις από την πεπατημένη της καθημερινότητας. Πιάσε θέση σε κάποιο από τα τραπεζάκια εκεί, ή στο πανέμορφο εσωτερικό του και δοκίμασε από καφέδες, ροφήματα, τσάγια και φρεσκοστυμμένους χυμούς μέχρι υγιεινές επιλογές για brunch και τσιμπολόγημα, σε περίπτωση που η χαλάρωση σε πεινάσει. Σημείωσε επίσης πως, σε συνεργασία με την Athens Coco-Mat Bike Tours, διοργανώνουν ποδηλατικές διαδρομές με τα ξύλινα Coco-Mat bikes.

Κύριος Χου

Δημοφώντος και Υπερίωνος 1, Πετράλωνα, τηλ.: 21 0342 397

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kyrios Xou (@kyrios_xou)

Κλασικό κι αγαπημένο στέκι στα Πετράλωνα ο Κύριος Χου είναι πάντοτε μια καλή αφορμή για να κανονίσεις ραντεβού και να τα πεις με τους φίλους για καφεδάκι. Αν πεινάσετε, στην μικρή αυλή του αλλά και στο όμορφο εσωτερικό με την ρετρομοντέρνα διακόσμηση, του το brunch είναι ωραιότατο (δοκίμασε οπωσδήποτε τα αυγά μπένεντικτ) και σε ικανοποιητική ποικιλία. Αν διψάσετε, η μπάρα του τα βράδια (ή τα απογεύματα) βγάζει εκλεκτά εποχιακά κοκτέιλ.

Upupa Epops

Αλκμήνης 7, Πετράλωνα, τηλ.: 212 1055214

Από τις ομορφότερες (καλυμμένες) αυλές της Αθήνας, ο Τσαλαπετεινός των Πετραλώνων προσφέρει το κατιτίς ωραίο για κάθε στιγμή της ημέρας, με έξτρα πόντους λόγω διακόσμησης. Με τα βίντατζ τραπέζια, τους χρωματιστούς «φθαρμένους» τοίχους του και το πάτωμα σκακιέρα, φτιάχνει το τέλειο σκηνικό για ένα καφεδάκι νωρίς που θα γίνει κοκτεϊλάκι αργότερα συνοδεία ωραίων μουσικών σε χαλαρή διάθεση. Πολύ δυνατό και το brunch του,  με επιλογές όπως spicy pizzetta, scrambled eggs και άλλα τέτοια ωραία.

Paribaba

Τρώων 49, Πετράλωνα, τηλ.: 21 0700 7513

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Paribaba (@paribaba.bar)

Έχει μια από τις πιο όμορφες εσωτερικές αυλές των Πετραλώνων, ιδανική για κάθε στιγμή της ημέρας, χαλαρή και ευχάριστη. Το Paribaba θα το εντοπίσεις σε μια κεφάτη και πολύχρωμη μονοκατοικία, και αποτελεί κλασικό και πολύ αγαπημένο προορισμό για εκείνους που αναζητούν ένα χαλαρωτικό στέκι για να τα πουν και να τα πιούν με το παρεάκι τους. Αν η βραδιά καταλήξει σε αλκοόλ μην φοβηθείς, μιας κι ο κατάλογός του έχει όλα όσα χρειαστείς για να περάσεις  εξίσου όμορφα.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v