Πάμε για καφεδάκι Γλυφάδα και Βούλα

Η φάση είναι καφεδάκι στα νότια για αυτό και τρέχουμε να πιάσουμε θέση στα ομορφότερα μαγαζάκια σε Γλυφάδα και Βούλα.

Πάμε για καφεδάκι Γλυφάδα και Βούλα

Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα όπως μας απέδειξε κι αυτός ο Οκτώβρης, κι έτσι κι εμείς δεν θα στερηθούμε καφεδάκια δίπλα στη θάλασσα. Κι αν πάλι αποφασίσει να κρυώσει ο καιρός θα προστατευθούμε στους εσωτερικούς χώρους, ξεκλέβοντας ματιές προς το απέραντο γαλάζιο. Για αυτόν τον λόγο τα νότια προάστια αποτελούν εγγύηση για τις καφεδάτες βόλτες μας κι εμείς αποφασίσαμε να αριβάρουμε ξανά σε Βούλα και Γλυφάδα και να πιάσουμε τραπεζάκι και για σένα. Άλλωστε μην ξεχνιόμαστε-- μας χρωστάς κι ένα καφεδάκι.

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας, τηλ: 2108948882

Πολύ γνωστό κι αγαπημένο παραλιακό κοσμοπολίτικο στέκι που έχει το δικό του φανατικό κοινό, το Ark περηφανεύεται δικαίως για μια από τις καλύτερες θέες ολάκερης της Αττικής. Υπέροχο καφεδάκι με το ένα πόδι κυριολεκτικά μέσα στη θάλασσα. Στο πιο όμορφο σημείο της Αθηναϊκής Ριβιέρας, στα Αστέρια Γλυφάδας, το Ark είναι ένας all day προορισμός με την υψηλή αισθητική και τη μαγευτική θέα. Η μέρα ξεκινά με σπάνια coffee blends και μπορεί να συνεχιστεί με εκλεκτά πιάτα που επιμελείται ο Γιάννης Μπαξεβάνης, αλλά και γλυκόπιοτα κοκτέιλ.

Mr. Fox : The Bar

Λαοδίκης 38, τηλ: 21 0898 1654

Το Mr. Fox είναι ένα αγγλικού τύπου all day bar που συγκεντρώνει από νωρίς πολύ κόσμο για να δοκιμάσει τα λαχταριστά brunch του κι αργότερα να συνεχίσει με κάποιο από τα ευφάνταστα κοκτέιλ του καταλόγου του. Παρότι βρίσκεται στην Παραλιακή το Mr Fox έχει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα που ξεχωρίζει από τις πιο mainstream επιλογές της ευρύτερης περιοχής. Μοιάζει ιδανικό σποτ για να πιείς τον πρώτο καφέ της ημέρας κι αν παρατείνεις τη βόλτα σου εκεί κάνε τη χάρη στον εαυτό σου να δοκιμάσεις τις εξαιρετικές φαγητοεπιλογές του μενού του, με το spicy bao να είναι το αδιαφιλονίκητο οπωσδήποτε του καταλόγου.

Notos

Λεωφ. Κ. Καραμανλή 4, Βούλα, τηλ: 2108993702

Άλλο ένα σημείο αναφοράς της παραλιακής είναι φυσικά κι ο Notos στη Βούλα, που αποτελεί τον  ορισμό του all day café –αν μας ρωτάς- καθώς σου προσφέρει όλα όσα χρειάζεσαι ανεξαρτήτως της ώρας που θα αριβάρεις στα μέρη του. Το Notos απλώνει τα τραπεζάκια και τις ομπρελίτσες του με τέτοιο τρόπο ώστε όλοι να απολαμβάνουν τη θέα στη θάλασσα αλλά και να εκμεταλλευτούν τις ανέσεις του, για τις οποίες βρίσκεται πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των οικογενειών για την έξοδό τους. Κάθε καφεδάκι στα πέριξ του είτε στον εσωτερικό, είτε στον εξωτερικό χώρο, θα σου δώσει μια θαλασσινή ώθηση για να αντέξεις τη δύσκολη εβδομάδα που πιθανόν να έχεις μπροστά σου.

Rey Pablo

Βασιλέως Παύλου 89-91, Βούλα, τηλ.:21 0899 2068

Δεν θα στο κρύψουμε αλλά πάντα ψάχνουμε μια πρόφαση για να βρεθούμε στο Rey Pablo κάτω στην Βούλα. Άλλοτε αυτή είναι τα αυγολαχταριστά brunch του, τα πρωτότυπα pancakes, τα healthy bowls και  τα νοστιμότατα wraps. Άλλοτε πάλι η αφορμή είναι τα specialty χαρμάνια του καφέ που σερβίρει προσφέροντας, αγνή ροφηματική απόλαυση και μπράβο του. Τα τραπεζάκια του τα βγάζει έξω, σε βολεύει σε αναπαυτικούς καναπέδες και σε περιστοιχίζει με έναν country φράχτη και πολύχρωμα λουλουδάκια γιατί πάντα έχουμε ανάγκη να νιώσουμε λίγο εξοχικά.

Su Casa

Φοίβης 19, Γλυφάδα, τηλ.:694 467 6051

Από το ένα εξοχικό all day bar στο άλλο, και τώρα πάμε πρόσω ολοταχώς στο Su Casa που έχει χτίσει το φημισμένο του όνομα, χάρη στην πολύ φιλική εξυπηρέτηση, την αριστοκρατική διακόσμηση και την ποικιλία ροφημάτων για να πάνε κάτω τα φαρμάκια που μας κέρασε η ζωή. Στο Su Casa εκτός από μυρωδάτους καφέδες θα απολαύσεις και λαχταριστά μπραντς, κι αν βαριέσαι να γυρίσεις σπίτι σου, έχεις την επιλογή να πιείς δροσερά κοκτεϊλάκια και να δοκιμάσεις από τις εκλεκτές δημιουργίες του σεφ.

Avit

Μαραγκού 19, Γλυφάδα, τηλ.:21 0894 9381

Το Avit είναι ένα μίνιμαλ caféπου ειδικεύεται στις specialty ποικιλίες αλλά και στις κολασμένες χορτοφαγικές λιχουδιές και μαζεύει όλο τον καλό κόσμο της Γλυφάδας και περιχώρων. Mε βίντατζ χαρακτήρα και μια νοσταλγική αίσθηση στη διακόσμηση το Avit έχει όλα τα φόντα για να γίνει το επόμενο ήσυχο στέκι σου, αφού έχει μια απόσταση ασφαλείας από το πολύβουο παραλιακό κέντρο των νοτίων προαστίων. Κι αν νομίζεις ότι η φάση είναι αποκλειστικά για βήγκαν, τότε μια δοκιμή στο μενού αρκεί για να αλλαξοπιστήσεις ακόμη κι αν είσαι κρεατοφάγος. Πάντα φιλόξενο και πάντα με γευστικότατες plant based δημιουργίες το Avit δίνει μια χίπ επιλογή για καφεδάτη βόλτα σε όσους δεν συμπαθούν και πολύ τη μέινστριμ πλευρά της Γλυφάδας.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v