Βγήκαμε για καφεδάτη βόλτα στη Νέα Φιλαδέλφεια

Η φάση είναι στη Νέα Φιλαδέλφεια εδώ και καιρό, και μια βόλτα στα πιο λατρεμένα coffee spots της πόλης, αρκεί για να το διαπιστώσεις και του λόγου σου.

Βγήκαμε για καφεδάτη βόλτα στη Νέα Φιλαδέλφεια

Η Νέα Φιλαδέλφεια έχει την τιμητική της τα τελευταία χρόνια αφού πέρα από το γήπεδο της Αεκάρας μας προσφέρει πολλούς και καλούς λόγους για να επισκεφθούμε τις γειτονιές της. Οι αφορμές για το πρώτο, το δεύτερο ή και το τέταρτο καφεδάκι της μέρας έχουν πολλαπλασιαστεί πια κι εμείς αποφασίσαμε να ξετρυπώσουμε τα πιο όμορφα coffee spots της Νέας Φιλαδέλφειας, καθώς καλό είναι να μας υπάρχει μια λίστα πρόχειρη πάντοτε για να έχεις να πορεύεσαι αναλόγως σαν βρεθείς προς τα εκεί.

Κίτρινη Γκαζόζα

Δεκελείας 134, τηλ: 2102525786

Πανέμορφο και παρεΐστικο, η Κίτρινη Γκαζόζα είναι δικαίως ένα από τα δημοφιλέστερα all day στέκια της γειτονιάς της. Ανοίγει από τις 8.00 το πρωί για να μας σερβίρει, εκτός από καφεδάκι, και φανταστικά πρωινά (ψηφίζουμε τηγανιτά αυγά με τριμμένη φέτα, ντοματίνια και τσιπς πατάτας, και pancakes με μπισκότο Oreo και καραμέλα γάλακτος) και συνεχίζει αργότερα με νόστιμα τσιμπολογήματα σαν τα mini hot dogs με λουκάνικο από κοτόπουλο και τα bao buns με γαρίδες και σουσάμι. Εννοείται πως όσο παίρνει να μεσημερο-απογευματιάζει, το γυρνάει σε μπυρίτσες και κοκτέιλ.

Barsol

Πλατεία Ελ. Βενιζέλου 4, τηλ.:21 0252 9300

Ξακουστό και κοσμαγάπητο, το Barsol είναι κι αυτό ένα all day φιλαδελφιώτικο στέκι όπου ο καφές είναι εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση: Στον κατάλογό του θα βρεις το δικό τους House Blend, έναν δυνατό καφέ με απαλή οξύτητα και αρώματα ξηρών καρπών, καραμέλας και σοκολάτας bitter, αλλά και το Barsol Premium Blend, έναν γλυκό, ήπιο καφέ με αρώματα σοκολάτας και καραμέλας, με κρεμώδη υφή. Ανά περιόδους εναλλάσσονται και διαφορετικές ποικιλίες από την Αφρική και την Κεντρική Αμερική. Η δε φήμη του brunch του ξεπερνά κατά πολύ τα όρια της γειτονιάς του, και θα καταλάβεις γιατί με το που δοκιμάσεις τα pancakes Carbonara με αυγό τηγανητό, μπέικον, μετσοβόνε και ρευστή παρμεζάνα γίνεσαι αιώνια πιστός θαμώνας του Barsol από όπου κι αν κρατάει η σκούφια σου.

Fairytale

Ν. Τρύπια 48-50, τηλ: 2102582341

Στο Fairytale η επανάσταση του ροζ καλά κρατεί εδώ και χρόνια, μετατρέποντας αυτόν τον κουκλίστικο χώρο σε ένα από τα πιο instagrammable στέκια της πρωτεύουσας κι όχι μόνο της Νέας Φιλαδέλφειας. Αγαπημένο παραμυθο-καφέ που μας έχει φιλοξενήσει άπειρα καλοκαίρια στη δροσερή αυλή του ενώ όταν πιάσουν τα κρύα δσυκολα θα βρεις πιο χουχουλιαστό μέρος για να ξαποστάσεις πίνοντας το καφεδάκι σου. Πέρα από τους καφέδες, το Fairytale έχει τεράστια ποικιλία σε τσάγια και ροφήματα με τα fairyshakes –τα milkshakes του ντε- να κάνουν τη διαφορά. Αν τώρα θες να φας και το κατιτίς σου, σου προτείνουμε το διάσημο τσίζκεικ του, το donut burger του καταλόγου που είναι όσο κολασμένο ακούγεται, και το lila pause κέικ του αντίστοιχα..

Geezers

Λεωφ. Δεκελείας 138-140, τηλ.: 21 0252 6273

Οι coffee lovers της περιοχής κι όχι μόνο έχουν μια ιδιαίτερη και δεδηλωμένη αδυναμία στο Geezers αφού πού τους χάνεις πού τους βρίσκεις εκεί αράζουν για να πιούν το καφεδάκι τους. H διακόσμηση κινείται σε απλούς minimal και industrial τόνους με τα φρεσκοκαβουρδίσμενα χαρμάνια να ευωδιάζουν τον χώρο και να βάζουν σε μεγάλο δίλημμα τους θαμώνες σχετικά με το τι θα παραγγείλουν. Στον κατάλογο θα βρεις και αρκετά πολύ νόστιμα τσιμπολογήματα σε περίπτωση που πεινάσεις.

Quishr

Πίνδου  45, τηλ.: 21 1184 5159

To Quishr είναι ένας specialty coffee οίκος που καβουρδίζει τα εξαιρετικής ποιότητας χαρμάνια του, κερδίζοντας ολοένα και περισσότερους θαμώνες στα τραπεζάκια του. Μοσχομυριστά αρώματα, απλώνονται στον μικρό και λιτό χώρο που γεμίζει με μπόλικους καφεδολάτρεις που συρρέουν στο Quishr τόσο τις καθημερινές όσο και τα σαββατοκύριακα. Aν δεν είσαι του καφέ, μην κατεβάζεις μουτράκια καθώς οι επιλογές στα ροφήματα είναι πάμπολλες. Σοκολάτες, χυμοί, smoothies, τσάγια, γρανίτες και νόστιμα σνακς συμπληρώνουν τον κατάλογο, προσφέροντάς σου μπόλικες αφορμές για να κατηφορίσεις ή να ανηφορίσεις στο Quishr.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v