Αυτά τα γλυκά με γιαούρτι τα δοκίμασες;

Ανάλαφρα, βελούδινα, φρουτένια, πεντανόστιμα. Αυτά τα γιαουρτογλυκά θα σε κάνουν να μην θες να σταματήσεις να τα τρως.

Αυτά τα γλυκά με γιαούρτι τα δοκίμασες;

Το γιαούρτι ως βάση μπορεί να αποτελέσει υλικό για ένα σωρό γευστικές δημιουργίες, μεταξύ των οποίων και πληθώρα κολασμένων γλυκών – από πίτες, μέχρι βελουδινες μους.

Δες παρακάτω μερικά από τα αγαπημένα μας που σίγουρα θα γίνουν και αγαπημένα σου.

Γιαουρτογλυκό με ζελέ και φράουλες

Υλικά:

Για τη βάση 230 γρ. μπισκότα βρόμης, 60 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Για την κρέμα: 200 γρ. ζελέ σε σκόνη, με γεύση φράουλα, 500 γρ. νερό, καυτό, 700 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 300 γρ. φράουλες

Για την επικάλυψη: 100 γρ. ζελέ σε σκόνη, φράουλα, 400 γρ. νερό, καυτό

Για το σερβίρισμα: 200 γρ. φράουλες, φύλλα δυόσμου

Εκτέλεση: Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε τα μπισκότα, το βούτυρο και χτυπάμε καλά. Απλώνουμε σε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση 25 εκ. μέχρι να καλυφθεί όλη η βάση της φόρμας. Μεταφέρουμε στο ψυγείο.

Για την κρέμα, σε ένα μπολ βάζουμε το ζελέ σε σκόνη και προσθέτουμε το μισό νερό. Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει η σκόνη. Προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό κα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Βάζουμε το γιαούρτι στο ζελέ και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Κόβουμε τις φράουλες στη μέση και τις απλώνουμε πάνω στη βάση. Από πάνω ρίχνουμε την κρέμα και βάζουμε στο ψυγείο για 4-6 ώρες να σφίξει.

Ετοιμάζουμε το ζελέ ανακατεύοντας το ζελέ με το νερό σε ένα μπολ. Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία του και το απλώνουμε προσεκτικά πάνω από την κρέμα. Βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες να κρυώσει και να σφίξει. Σερβίρουμε με τις φράουλες και τα φύλλα δυόσμου.

Συνταγή από εδώ

Γιαουρτόπιτα με άρωμα πορτοκαλιού

Υλικά: 5 αυγά, χωρισμένα σε κρόκους + ασπράδια, 225 γρ. ζάχαρη, 625 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 180 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη, 85 γρ. σιμιγδάλι ψιλό, 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ, ½ κ.γλ. σόδα μαγειρική, 1 φλ. του καφέ κονιάκ, ξύσμα από 1 πορτοκάλι, λίγο βούτυρο, για το άλειμμα του ταψιού

Για το σιρόπι: 650 ml νερό, 600 γρ. ζάχαρη, 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ºC στον αέρα. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα με μίξερ χειρός. Σε ένα άλλο χτυπάμε με το μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ, προσθέτουμε το γιαούρτι, τη σκόνη αμυγδάλου, το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το κονιάκ και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ ή με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε και τη μαρέγκα ανακατεύοντας με απαλές κυκλικές κινήσεις για να μη χάσει τον όγκο της.

Βουτυρώνουμε καλά το ταψί και αδειάζουμε εκεί το μείγμα της γιαουρτόπιτας ισιώνοντας την επιφάνεια με μια σπάτουλα. Ψήνουμε για 45-50 λεπτά μέχρι να ροδίσει όμορφα. Βγάζουμε τη γιαουρτόπιτα από τον φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει καλά, σε θερμοκρασία δωματίου.

Για το σιρόπι: Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια μέτρια κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρουν βράση. Κατόπιν βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 7-8 λεπτά ανακατεύοντας ανά διαστήματα με μια σπάτουλα. Περιχύνουμε την κρύα γιαουρτόπιτα με το σιρόπι, ρίχνοντας μία κουταλιά της σούπας κάθε φορά. Αφήνουμε το γλυκό για 2 ώρες, μέχρι να απορροφήσει το σιρόπι.

Συνταγή από εδώ 

Μους γιαουρτιού με λεμόνι

Υλικά: 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό, 1 ζαχαρούχο γάλα, 2 λεμόνια ξύσμα και χυμό

Για το σερβίρισμα: μερικά μπισκότα του εμπορίου ή cookies λεμονιού

Εκτέλεση: Ανακατεύουμε μέσα σε ένα μπολ το γιαούρτι με το ζαχαρούχο γάλα, το ξύσμα και το χυμό των λεμονιών και το αφήνουμε στο ψυγείο.

Σερβίρουμε τη μους σε ποτήρια ή μπολ μαζί με σπασμένα cookies λεμονιού ή μπισκότα του εμπορίου.

Συνταγή από εδώ 

Light γιαουρτοζελέ με κομπόστα

Υλικά: 1 μεγάλη κονσέρβα με κομπόστα ροδάκινο ή βερίκοκο (περίπου 800 γρ.), 2 φακελάκια σκόνη για ζελέ ανανά (200 γρ. σύνολο),  500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

Εκτέλεση: Αδειάζουμε την κομπόστα σε ένα μεγάλο σουρωτήρι, συλλέγοντας το σιρόπι σε ένα σκεύος.  Βράζουμε 1½ ποτήρι νερό και το αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Ρίχνουμε τη σκόνη για ζελέ και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Προσθέτουμε όλο το σιρόπι από την κομπόστα.

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για 10 - 15 λεπτά, αλλά όχι να αρχίσει να πήζει. Κατόπιν το ρίχνουμε λίγο-λίγο μέσα στο γιαούρτι, ανακατεύοντας με έναν αυγοδάρτη.

Ανακατεύουμε συνεχώς για να μην σβολιάσει το γιαούρτι, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Κόβουμε την κομπόστα σε κυβάκια και την ενσωματώνουμε στο γιαουρτοζελέ με απαλές κινήσεις.

Αδειάζουμε το γλυκό σε μια στρογγυλή φόρμα από πλαστικό ή σιλικόνη. Το αφήνουμε στο ψυγείο για 4 - 6 ώρες μέχρι να πήξει καλά.

Για να ξεφορμάρουμε το light γιαουρτοζελέ με κομπόστα, βυθίζουμε για μερικά δευτερόλεπτα τη φόρμα σε πολύ ζεστό νερό και την αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.

Συνταγή από εδώ. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v