Αυτά είναι τα μπαρ που θα ξεχειμωνιάσουμε φέτος

Τα φέραμε από δω, τα φέραμε από εκεί και το πήραμε απόφαση τελικά πως σε αυτά τα μπαράκια θα κατασκηνώσουμε το φετινό χειμώνα.

Αυτά είναι τα μπαρ που θα ξεχειμωνιάσουμε φέτος

Ούτε δέκα μέρες δεν έχουν μείνει για να μας αποχαιρετήσει ο Νοέμβριος και να μπούμε ημερομηνιακά στον χειμώνα με την ελπίδα να βάλει λίγο κρύο, γιατί φέτος αργήσαμε πιο πολύ από ποτέ να βγάλουμε τα μπουφάν από τη ντουλάπα. Όσο λοιπόν εσύ ψάχνεις να βρεις χρόνο για να κατεβάσεις τα χειμωνιάτικα, εμείς ξεκινήσαμε ήδη τις περιποιημένες μπαρότσαρκες γιατί πρέπει να αποφανθούμε πούθε θα κατασκηνώσουμε κι αυτόν τον χειμώνα. Στη λίστα που ακολουθεί θα βρεις την ετυμηγορία μας.

Feelin’ Good

Γεωρ. Ολυμπίου 8, Κουκάκι, τηλ. 210 9214010

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Feelin’Good (@feelingoodathens)

Το Feelin’ Good είναι ένας ακόμη πολύ καλός λόγος για να κατηφορίσουμε ή να ανηφορίσουμε προς το Κουκάκι και να κλέψουμε λίγο από το hype του. Ο βιομηχανικός εσωτερικός του χώρος με το μωσαϊκό στο πάτωμα είναι ό,τι πρέπει για να πιείς ένα χαλαρό ποτάκι ή κοκτέιλ από την ανήσυχη μπάρα του, αλλά και για να απολαύσεις λαχταριστό street food, δια χειρός του σεφ Έλβι Δημήτρη Ζύμπα. Αν είσαι λάτρης του ουίσκι, τότε θα ενθουσιαστείς καθώς στον κατάλογό του θα βρεις αρκετές επιλογές σε αμερικάνικα και ιρλανδέζικα μπραντς, τα οποία ενσωματώνονται σε ιδιαίτερα κοκτέιλ. Δοκίμασε το Benton's Old Fashioned με μπέικον και bourbon, ή το περίφημο Garibaldi με το Campari να συνδυάζεται τέλεια με χυμό πορτοκάλι. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.

Oh Dio

Ανδριάνου 3, Αθήνα τηλ.: 21 0321 3170

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Oh! Dio Wine Restaurant (@ohdio.athens)

Oι wine lovers έψαχναν για χρόνια ένα στέκι σαν το Oh Dio, για να ξεχειμωνιάσουν πίνοντας τις καλύτερες πραμάτειες από τα οινοποιεία της καρδιάς τους

Mια υπέροχη τοιχογραφία της Μαρίας Κάλλας δεσπόζει στον υπέροχο χώρο του Oh Dio, το οποίο που φιλοδοξεί να κατακτήσει τις καρδιές των θαμώνων του αθηναϊκού κέντρου κι όχι μόνο. Στον κατάλογό του μπορείς να βρεις πλήθος ετικετών, οι οποίες έχουν μια κάποια προτίμηση στους ελληνικούς αμπελώνες, χωρίς φυσικά να λείπουν κι οι διεθνείς εκπλήξεις. Εξαιρετικά και τα πιάτα που μπορείς να δοκιμάσεις στο μενού του, με το μοσχάρι καρπάτσιο με τυρί κυανό και το ψητό κοτόπουλο με θρακιώτικο κουσκουκάκι να κλέβουν δικαιολογημένα τις εντυπώσεις.

Μέγας Ανατολικός Occult Bar

Αγίου Κωνσταντίνου 11, Πειραιάς (εντός Στοάς Θεολόγου), τηλ.: 2104130966

Πάμε τώρα σε μια από τις σχετικά πρόσφατες αφίξεις στον Πειραιά κι ο λόγος για τον Μέγα Ανατολικό που αποτελεί το τελευταίο δημιούργημα του Κώστα Παντιώρα που κρύβεται πίσω από το επίσης πειραιώτικο κι ιδιαίτερα καψούρικου μπαρ «Αισθηματίες». Στο εσωτερικό του η ατμόσφαιρα άκρως ερωτική και λάγνα – σαν το βιβλίο του Κώστα Εμπειρίκου, με αισθησιακή διακόσμηση και μουσικές που φλερτάρουν με το εναλλακτικό ροκ, το garage, το new και dark wave, το post punk και ενίοτε το indie. Εδώ θα πιείς στρέιτ ποτά και κάποια ωραία κοκτέιλ, τα οποία μπορείς να απολαύσεις και όρθιος αν θες στη Στοά γιατί ποτέ δεν βλάπτει να κοινωνικοποιείσαι με αγνώστους.

ΣουΣού

Ερατοσθένους 12, Παγκράτι, τηλ.: 21 0701 9785

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Σου Σου (@sousou_alldaybar)

Αν θες να συναντήσεις μια τσαχπίνα ΣουΣού, στην ευρύτερη γειτονιά του Παγκρατίου δεν έχεις πάρα να κινηθείς προς Ερατοσθένους μεριά και να τσεκάρεις μια νέα σχετικά all day bar άφιξη που συζητιέται από όλη την Αθήνα. Η επιγραφή «come for gossip, stay for drinks» προδίδει τη διάθεση αυτού του φρέσκου παγκρατιώτικου στεκιού, με έναν υπέροχο εσωτερικό κι εξωτερικό –για όταν καλοκαιριάσει- χώρο κατάλληλο ώστε να ανανεώσεις τις φωτογραφίες προφίλ που έχεις στα social media. Η housemade εκδοχή της ΣουΣού στο Negroni θα σε ενθουσιάσει όπως κι όλα τα σκερτσόζικα κλασικά κοκτέιλ που σερβίρει.

Bless Me Father

Πλ. Καρύτση 2, Αθήνα, τηλ.:698 801 1323

Ολοκαίνουρια άφιξη στην Πλατεία Καρύτση, το Bless me Father φιλοδοξεί να στρέψει και πάλι το ενδιαφέρον των Αθηναίων στην πολυαγαπημένη πιάτσα του κέντρου της πρωτεύουσας. Με ντελικάτη διακόσμηση και απαράμιλλη αισθητική το Bless Me Father είναι ένας all day προορισμός που κερδίζει τις εντυπώσεις από την πρώτη κιόλας επίσκεψη. Πέρα από specialty ποικιλίες καφέ, στον κατάλογο θα βρεις πεντανόστιμα τσιμπολογήματα με την υπογραφή του σεφ Ασημάκη Χανιώτη, ενώ πίσω από την εντυπωσιακή του μπάρα, ετοιμάζονται καθημερινά signature κοκτεϊλάρες που θα συναρπάσουν τον ουρανίσκο σου.

The 7 Jokers

Βουλής 7, Σύνταγμα, τηλ: 21 0321 9225

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by The 7 Jokers (@the7jokersbar.athens)

Kαι φέτος και του χρόνου και κάθε χρόνο, όσα χρόνια κι αν περάσουν στο 7 Jokers θα ξεχειμωνιάζουμε. Άλλωστε αν δεν έχεις ξενυχτήσει δίπλα στη μπάρα του μάλλον δεν έχεις ψυχούλα κι ούτε πολλές ενδιαφέρουσες ιστορίες ποτοποσίας να αφηγηθείς. Οι υπόλοιποι που το έχουμε κάνει στέκι όλα αυτά τα χρόνια μπορούμε να δηλώσουμε ευθαρσώς ότι μετράμε αντίστροφα για να κατασκηνώσουμε δίπλα στην τεράστια μπάρα του και φέτος, δίχως φόβο αλλά με πολύ πάθος. Το 7 Jokers έχει μια σούπερ- ενημερωμένη κάβα, για να πείσει και τον πιο δύσπιστο ουρανίσκο ενώ σερβίρει και ψαγμένα κοκτέιλ όσο τα ηχεία του συνοδεύουν το πιοτί μας με υπέροχες μουσικάρες. Tα κοκτέιλ ξεκινούν από 8-9€.

Low Profile

Βουλής 7, εντός στοάς Μπολάνη, Σύνταγμα, τηλ: 2103620200

Μην κρίνεις ένα βιβλίο από το εξώφυλλο, κι ένα μπαρ από το όνομα θα σου πουν πολλοί, όμως στην περίπτωση του Low Profile η επιλογή του ονόματος χτύπησε διάνα.

Επίτρεψέ μας να σου συστήσουμε ένα από τα καλύτερα ουισκάδικα της αθηναϊκής πιάτσας που πρέπει άμεσα να επισκεφθείς τον φετινό χειμώνα. Μια φορά θα είναι αρκετή για να γίνεις πιστός θαμώνας είναι η αλήθεια, αφού σίγουρα θα ενθουσιαστείς το ζεστό και βαθιά γοητευτικό εσωτερικό του με τους κατακόκκινους τοίχους, τους δερμάτινους καναπέδες, τα ψηλά σκαμπό που έχουν πλάτη στη μπάρα, αλλά και τις δεκάδες φωτογραφίες στις οποίες πρωταγωνιστούν διάσημοι τζαζίστες να δίνουν πόνο επί τω μουσικώ έργω. Η κάβα του θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο καλύπτοντας κάθε ψαγμένη επιλογή που ίσως χρειάζεσαι με τα απλά ποτά να ξεκινούν από τα 7€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v