Για ποτό και κοκτέιλ στα καλύτερα μπαρ στο Παγκράτι

Γυρνοβολάμε στο Παγκράτι των... άφθονων μπαρ και επιλέγουμε τις καλύτερες διευθύνσεις για ποτά, κοκτέιλ και χορό.

Για ποτό και κοκτέιλ στα καλύτερα μπαρ στο Παγκράτι

Η γειτονιά του Παγκρατίου τα έχει όλα και φυσικά δεν υστερεί σε μπαρ. Σε κάθε γωνιά σχεδόν θα βρεις μια γωνιά για να τα πιεις και να τα πεις, ενώ υπάρχουν και στέκια που παραμένουν ανοικτά και τις μεγάλες ώρες.

Από κοκτεϊλάδικα μέχρι after, αλλά και χαλαρά στέκια για κάθε στιγμή της ημέρας, ακολούθησέ μας σε μια βόλτα στα καλύτερα μπαρ του Παγκρατίου. 

Αρbarόριζα

Πλατεία Πλαστήρα 10, τηλ: 21 0701 9530

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Arbaroriza Athens (@arbaroriza_athens)

Στον παρεΐστικο χώρο της, και στην υπερυψωμένη αυλή με τα ατμοσφαιρικά λαμπάκια πάνω από την πλατεία, που γίνεται ιδανικό σκηνικό για early drinks αλλά και βραδινά κοκτέιλ με την παρέα, θα απολαύσεις οικονομικά κοκτέιλ με γεύση και χρώμα ελληνικό: Με βάση το κρασί, το ούζο, το τσίπουρο, την μαστίχα και άλλα παραδοσιακά αποστάγματα, οι δημιουργίες της μπάρας σίγουρα θα σου φτιάξουν το κέφι σε τιμές που ξεκινούν από τα 5 και κάτι ευρώ.

Berlin by 5 drunk men

Τιμοθέου 8, τηλ: 2107010006

Πέντε (μεθυσμένοι;) φίλοι έστησαν αυτήν την αγαπημένη μπυραρία, η οποία διαθέτει τραπέζια με self service προσωπικές κάνουλες, για να πιείς όση βαρελίσια μπίρα θες (lager ή Weiss). Ιδιοφυές. Πέρα από αυτό, στον όμορφο εσωτερικό του χώρο, αλλά και έξω στον πεζόδρομο θα καταναλώσεις υπεύθυνα ψαγμένες ετικέτες από εγχώριες και ξένες μικροζυθοποιίες αλλά και νόστιμο finger food που συμπληρώνει αρμονικά τον κατάλογο. Οι μπίρες από 3€.

Chelsea Hotel

Αρχιμήδους 1 και Πρόκλου, τηλ: 21 0756 3374

Δε γίνεται να μένεις στην πόλη και να μην έχεις πιάσει έστω μια φορά τραπέζι (αν βρεις) για μια μπύρα ή ένα ποτό στο κλασικό αυτό στέκι. Το Chelsea κλείνει δεκαετία και δύσκολα θα το βρεις άδειο, αλλά αξίζει να προσπαθήσεις τουλάχιστον να βρεις θέση. Αν καταφέρεις και κάτσεις ή να στήσεις  το κορμάκι σου στο μινιόν εσωτερικό του θα περάσεις μια ωραιότατη βραδιά συντροφιά με τίμια ποτά και μπόλικες επιλογές κοινωνικοποίησης. Το απλό ποτό στα 7€.

Μπρίκι

Φρύνης 18, τηλ:  21 5560 2650

Από τα παλαιότερα ποτάδικα της περιοχής, το τοσοδούλικο Μπρίκι έχει φανατικούς θαμώνες, που απολαμβάνουν καθημερινά καθαρά ποτά, ωραίες μουσικές – από bossa nova μέχρι αμερικάνικο ροκ του Νότου και indie ανάλογα τον Dj που θα πιάσει πόστο στα decks. Όσα χρόνια κι αν έχουν περάσει δεν έχει χάσει τον γουστόζικο χαρακτήρα του, γι’ αυτό και τα Σαββατοκύριακα θα το βρεις γεμάτο κόσμο να πίνει και να περνάει όμορφα. Τα απλά ποτά ξεκινούν από 6€.

Πάροτ

Τιμοθέου 7, τηλ: 21 0821 1800

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Natasha Marie (@fortunenatcat)

Ωραία ποτά, ωραία κοκτέιλ, ωραίες μουσικές, ωραίος κόσμος. Α, και συμπαθέστατο σέρβις. Το πολύχρωμο αυτό μπαρ διαθέτει χαρακτήρα, feelgood μουσικές και αποτελεί ένα κρυμμένο διαμάντι της περιοχής που οφείλεις να ανακαλύψεις. Η playlist εδώ περιλαμβάνει από Αρλέτα μέχρι Tom Waits, αναλόγως DJ, τα κοκτέιλ έχουν δροσιά και αρώματα από Κούβα, ενώ οι τιμές για το απλό ποτό ξεκινούν από 5€ και τα κοκτέιλ από 7€.

See You

Φρύνης 25, τηλ: 694 201 7057

Δύσκολα θα το διακρίνεις περνώντας απέξω, όμως αν διαβείς την πόρτα σου θα σε ανταμείψει. Μικρό (αλλά θαυματουργό), το See You βαστάει χρόνια στην περιοχή και υπάρχει λόγος. Ιδανικό για τις «μεγάλες» ώρες, παίζει φοβερές μουσικές, μαζεύει ψαγμένο κόσμο, και μένει ανοικτό ως πολύ αργά όταν όλα τα άλλα κλείνουν, για να σου χαρίσει λίγες ακόμα στιγμές καλοπέρασης με καθαρά ποτά και ωραίο vibe. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ από 8€.

Φouska

Αμύντα 13, τηλ: 6944 068151

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ΦOUSKA (@fouskahipbar)

Νέα άφιξη στην Αμύντα, αυτό το μοντέρνο μπαράκι με μότο του το «Cocktail/Bites/Arts» συνδυάζει τσιμπολόγημα από Fusion / Asian κουζίνα με καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, τα οποία απολαμβάνεις χαζεύοντας στους τοίχους τις εικαστικές επιλογές που επιλέγει κατά καιρούς η ομάδα που το τρέχει. Κάποιους πίνακες μάλιστα μπορείς να τους παραγγείλεις κιόλας. Τις Κυριακές φιλοξενεί εγχώρια σχήματα και ταλαντούχους νέους καλλιτέχνες σε ψαγμένα λάιβ – πρόσφατα έφερε τους Δραπέτες και τον Δημήτρη Κύρικο. Το απλό ποτό στα 8€.

Hippy3

Σπύρου Μερκούρη 22Α & Στράβωνος, τηλ: 21 0725 1154

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by HIPPY3 (@hippy3athens)

Δίπλα στο άλσος, το Hippy3 ανοίγει από το πρωί για brunch και καφεδάκια, όμως τα βράδια μεταμορφώνεται σε ένα σούπερ κεφάτο στέκι, όπου επικρατεί το αδιαχώρητο μέσα κι έξω. Αν θες τζέρτζελο και κοινωνικοποίηση δηλαδή, για εδώ είσαι. Τα ποτά είναι καθαρά, τα κοκτέιλ καλοφτιαγμένα, ενώ οι μουσικές mainstream διεθνείς, ό,τι πρέπει για κούνημα και γνωριμίες. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ από 8€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v