Σε αυτά τα μπαρ βγαίνει η Αθήνα και τα περνά φίνα

Αστικές αυλές, industrial υπόγεια, pubs με λάιβ μουσικές, χύμα «αποθήκες» με τίγκα κόσμο και ηλεκτρονικές μουσικές. Πού βγαίνουν και κάνουν χαμό οι Αθηναίοι;

Σε αυτά τα μπαρ βγαίνει η Αθήνα και τα περνά φίνα

Στις μπαρο-πιάτσες των Εξαρχείων, στα στενά του Ψυρρή, στο Μοναστηράκι, ακόμα και στην αναζωπυρωμένη σε ποτάδικα Βικτώρια, ο κόσμος της πόλης τα βράδια ξεχύνεται σε μαγαζάκια ψαγμένα και mainstream για να απολαύσει το ποτό του, να χορέψει και μετά να συνεχίσει στο επόμενο.

Έλα μαζί μας σε μια μπαρίστικη βόλτα στα μέρη που ζει, πίνει και χορεύει η νυχτερινή Αθήνα.

Apoteka

Δεριγνύ 31, Βικτώρια, τηλ: 21 1750 5347

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Xrysa (@some_chrs)

Ένα παλιό φαρμακείο μεταμορφώθηκε σε ένα εναλλακτικό και απροσποίητο μπαρ, διακοσμημένο με ρετρό λεπτομέρειες από τη δεκαετία του ’80, που παίζει εναλλακτικές μουσικές (electro, disco, italo house κ.α.) και είναι πάντα γεμάτο. Τα Παρασκευοσάββατα, για να καταλάβεις, ο κόσμος οριακά χωράει να μπει στο μαγαζί και γεμίζει τον παρακείμενο πεζόδρομο σε μια υπαίθρια μάζωξη… παντός καιρού. Το απλό ποτό στα 6€.

Nomads

Ερμού 135, Θησείο, τηλ.: 693 666 0260

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by nomads_athens restopub (@nomads_athens)

Με διακόσμηση που παραπέμπει στη Νέα Υόρκη των 60s αλλά κρατά συγχρόνως αναλλοίωτο τον αέρα μιας αγγλικής pub, το The Nomads παίζει σε διπλό ταμπλό και κερδίζει στην βραδινή διασκέδαση: ο πάνω όροφος είναι ό,τι πρέπει για μπίρες και (καλό) φαγητό, ενώ στον κάτω διοργανώνονται κάθε εβδομάδα parties και συναυλίες με rock/metal/alternative αλλά και electronic/darkwave/synth προσανατολισμό. Οι μπίρες από 5€, το απλό ποτό στα 7€.

Boiler

Βλαχάβα 9, Μοναστηράκι

Είναι μικρό, με βερολινέζικο στιλ, και τα τελευταία χρόνια έχει πάρει τα πάνω του, μαζεύοντας πλήθος κόσμου που χορεύει εντελώς απενοχοποιημένα. Οι μουσικές που παίζει είναι ηλεκτρονικές κατά βάση, industrial αλλά και goth/darkwave, ενώ διαθέτει δύο χώρους, το μπαρ πάνω και ένα υπόγειο όπου συνήθως παίζουν εκλεκτοί djs αλλά και λάιβ μπάντες. Αν θες να το παίξεις πιο χαλαρά, βγάζει και μερικά πουφ και τραπεζάκια στην Βλαχάβα για να πιειίς το ποτό σου. Το απλό ποτό στα 6€.

Cantina Social

Λεωκορίου 8, τηλ: 21 0325 1668

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Nikolaos Politis (@nikian_private)

Έχει μακράν την πιο κουλ αυλή της γειτονιάς του, κρυμμένη πίσω από τη στοά και ανάμεσα σε πολυκατοικίες. Έχει επίσης σούπερ φτηνά ποτά και παρεΐστικη, ανεπιτήδευτη ατμόσφαιρα, γεγονός που μεταφράζεται (και) σε μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες φάτσες της πόλης. Γεμίζει κόσμο τις μεγάλες ώρες, και παίζει κατά κύριο λόγο ψαγμένες ηλεκτρονικές μουσικές που σε προκαλούν να λικνιστείς και να γίνεις ένα με το πλήθος. Το απλό ποτό στα 6€.

Κόκκινος Λωτός

Ζωοδόχου Πηγής 5, Εξάρχεια, τηλ. 21 0380 1380

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Diakam Emmanuel (@diakam_emmanuel)

Ο εξωτίκ χαρακτήρας του, το βαν άνωθεν της βιτρίνας με τα ποτά, οι τεράστιες βεντάλιες του, τα λεοπάρ σκαμπό του, το κρυφό δωματιάκι με τη δερμάτινη επένδυση, τα φαντεζί κοκτέιλ, οι ξεσηκωτικές μουσικές. Όλα αυτά μαζί κάνουν τον Λωτό ένα από τα αγαπημένα μέρη των νυχτοπερπατητών αυτής της πόλης εδώ και χρόνια. Τα Σαββατοκύριακα δύσκολα θα βρεις χώρο να κάτσεις μέσα. Το απλό ποτό ξεκινά από 6€, τα κοκτέιλ από 7€.

Frau

Φειδίου 6, Εξάρχεια, τηλ: 21 0381 0640

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by fraucafebar (@frau_cafe_bar)

Το αρτιστίκ μπαράκι της Φειδίου με το μωσαϊκό στο πάτωμα και τα καθαρά ποτά είναι ό,τι πρέπει για να χορέψεις και να γνωρίσεις κόσμο. Τις μεγάλες ώρες όλο το μαγαζί είναι «ώπα» χάρη στις ξεσηκωτικές μουσικές, ενώ λόγω χώρου δεν είναι καθόλου μα καθόλου δύσκολο να κάνεις νέες γνωριμίες. Το ίδιο μπορεί να γίνει και ακριβώς απ’ έξω φυσικά, όπου επίσης γεμίζει κόσμο και κοσμάκη ανοικτό στον πεζόδρομο. Το απλό ποτό στα 8€.

Έλα να σου Πω

Οδυσσέως 8, Μεταξουργείο, τηλ: 2130272785

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ela Na Sou Po (@elanasoupoensp)

Είναι μικροσκοπικό, είναι χωμένο (πίσω απ’ την πλατεία του Μεταξουργείου, ιδανική απόσταση από το μετρό), και είναι γεμάτο με παράξενο κόσμο—αλλά όμορφα παράξενο κόσμο, όπως όμορφα παράξενες είναι και οι εναλλαγές στην μουσική του, από ξένα άγνωστα κομμάτια μέχρι βαριά ελληνικά. Έχει 80's αισθητική, είναι self service με μερικά τραπεζάκια στον έξω χώρο και θα λέγαμε μοναδικό στο είδος τους. Πήγαινε να σου πει για να καταλάβεις. Το απλό ποτό στα 6€.

Barrett

Πρωτογένους 11, Ψυρρή, τηλ: 21 0321 8373

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by barrett (@barrett_athens)

Κρατάει από το 2015 μέχρι σήμερα τα σκήπτρα ενός από τα πιο κουλ μπαρ της Αθήνας, είναι μονίμως γεμάτο –και μονίμως κεφάτο– ξεκινά από το πρωί με καφεδάκι και έχει ανοίξει ακριβώς απέναντι μια αστική αυλή χάρμα οθφαλμών (και ποτών). Παίζει σούπερ κεφάτες μουσικές τα Παρασκευοσαββατοκύριακα από δυνατούς Djs, και είναι ό,τι πρέπει για socializing εντός και εκτός – στο όμορφο στενό της Πρωτογένους. Το απλό ποτό στα 7€.

MG

Δημητρίου Σούτσου 11, Πλατεία Μαβίλη

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by giannis xanthopoulos (@giannismg63)

Επικό after-άδικο στην πλατεία Μαβίλη, το MG (από τα αρχικά των ιδιοκτητών Μίμης – Γιάννης), καθιέρωσε τις «βραδιές εναλλακτικής μουσικής έκφρασης» και υποδέχεται την Αθήνα και τους νυχτοπερπατητές που ξενυχτούν για ένα τελευταίο ποτό με με soul, funk και μαύρες μουσικές. Ενίοτε, και αναλόγως κεφιών παίζει και mainstream επιλογές που ηχούν όμορφα στα αυτιά σου. Το απλό ποτό στα 8€.

Τα μπαρ της Ασκληπιού

Στην Ασκληπιού, από τη Φάλαινα και το Knave μέχρι το Nabokov και από εκεί στη Στέπα, το Vedder και το Santarosa, κόσμος και κοσμάκης αράζει στο πεζοδρόμιο και γεμίζει τους χώρους αυτών των μικρών και εναλλακτικών μπαρ, τα οποία έχουν φτιάξει ένα πλέγμα νυχτερινής διασκέδασης που κρατά μέχρι πολύ αργά.  

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Knave Bar (@knave_bar)

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v