Σε αυτά τα μπαρ θα καψουρευτείς με γνήσια λαϊκά (και όχι μόνο)

Ίσως βρεθείς να τα πίνεις με έναν άγιο, ίσως και όχι. Το μόνο σίγουρο είναι πως σε αυτά τα μπαρ θα πιείς και θα ακούσεις καθαρές, λαϊκές ελληνικές μουσικάρες.

Σε αυτά τα μπαρ θα καψουρευτείς με γνήσια λαϊκά (και όχι μόνο)

Ένας χωρισμός ή μια βαριά καψούρα. Μια βραδιά με φίλους που δεν θέλεις να τελειώσει, η ανάγκη να ακούσεις έναν Καζαντζίδη ή μια Μαρινέλλα. Όποια και αν είναι η αόρατη δύναμη που θα σε σπρώξει να πιείς ένα ακόμα ποτό όταν όλοι οι άλλοι γυρνάνε σπίτια τους, σε αυτά τα αυθεντικά μπαρ θα βρεις ένα καταφύγιο για την ψυχούλα σου.

Εδώ να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Τα μαγαζιά που φιλοξενούνται σε αυτήν την παρουσίαση δεν είναι «ελληνάδικα» με την έννοια των 90s ή «τσιφτετελάδικα», όπως αποκλήθηκαν εκεί στο μέσο της αμαρτωλής δεκαετίας αλλά και μετά.

Τα ελληνάδικα για τα οποία θα διαβάσεις εδώ είναι μπαρ που παίζουν μουσική για όσους ακούν ή συμπαθούν το έντεχνο ελληνικό τραγούδι. Αυτό δεν σημαίνει κατ΄ανάγκην μόνο Θεωδοράκη, Χατζηδάκη και… Παντελή Θαλασσινό, αλλά και πολλά λαϊκά- με την κλασική έννοια του όρου και όχι με αυτή των πολύβουων νυχτερινών κέντρων που μαζεύουν σήμερα τα πλήθη.   

Ακολούθα λοιπόν την έντεχνη ψυχή σου και-πού ξέρεις;- ίσως βρεθείς να τα πίνεις και με έναν άγιο στο τέλος.

Άγιος

Διδότου 31Α, Εξάρχεια, τηλ. 21 0364 7968

Με σήμα το… άγιο μπουκάλι, ο Άγιος είναι το σωστό το αφτεράδικο. Εκεί όπου θα καταλήξεις μετά τα πρώτα ποτά και θα βρεις θαμώνες κάθε ηλικία, άλλοι «βετεράνοι», άλλοι που έρχονται για τη φάση, όμως μένουν και ξανάρχονται και αρκετοί πιτσιρικάδες. Οι μουσικές επιμένουν σε αθάνατα και αγαπημένα ελληνικά λαϊκά τραγούδια από τα 70s κι έπειτα, βάλσαμο για τις ψυχές των ξενύχτηδων, τα οποία σημειωτέον παίζονται ολόκληρα. Καζαντζίδης, Μοσχολιού, Μητροπάνος, Διονυσίου και Μαρινέλα παραμένουν σταθερά στις προτιμήσεις των Djs. Δύσκολα θα βρεις να κοντοσταθείς κάπου μετά τις 2 τα ξημερώματα, ιδιαίτερα τα Παρασκευοσάββατα. Το απλό ποτό (και καθαρό) στα 7€.

Batman
Θεοδωρίτου Βρεσθένης 40, Νέος Κόσμος

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Μπάτμαν (@batman_bar)



Ο Μπάτμαν δεν χρειάζεται συστάσεις. Ο... Σκοτεινός Ιππότης είναι ένα από τα πλέον δημοφιλή αφτεράδικα της πόλης και συγκεντρώνει εδώ και δεκαετίες κάθε λογής ξενύχτηδες από όλη την Αθήνα, που φτάνουν ως εδώ για να απολαύσουν τα τελευταία ποτά του σαββατόβραδου συντροφιά με ποιοτικές, ελληνικές μελωδίες. Εδώ θα ακούσεις πολυσυλλεκτικές μουσικές, για καημούς και ντέρτια, από Βαμβακάρη και Καζαντζίδη μέχρι Χατζιδάκι και άλλα ελληνικά, λαϊκά ή ρεμπέτικα από βινύλιο. Ο χώρος είναι μικρός, και μετά τις 2 περίπου το μαγαζί γεμίζει ασφυκτικά. Το απλό ποτό στα 8€. 

Αισθηματίες

Μπουμπουλίνας 29, Πειραιάς, τηλ: 2104297226

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Αισθηματιες (@aisthimaties)

Με όνομα εμπνευσμένο από την ομώνυμη ταινία του Νίκου Τριανταφυλλίδη, το καλτ στέκι του Πειραιά σερβίρει παλιές καλές ελληνικές επιτυχίες, καθαρά ποτά και… ποίηση. Στιγμιότυπα από ταινίες του Τσιώλη και αφίσες του Μπουκόφσκι κοσμούν το εσωτερικό του, ενώ όσο περνά η νύχτα και το καθαρό αλκοόλ ρέει άφθονο, ο μαέστρος του μπαρ και της κονσόλας Κώστας, αλλά και εκλεκτοί καλεσμένοι, δίνουν ρεσιτάλ γεμίζοντας τον χώρο με μελωδίες από αυθεντικό, παλιό, λαϊκό τραγούδι, αλλά και έντεχνο. Βγάζει και τραπεζάκια έξω στο πεζοδρόμιο, αν θες να πάρεις τον αέρα σου. Κάνε κάτι λοιπόν, να χάσω το τρένο, θα λες και ίσως προλάβεις το επόμενο, το πρωί με την αυγούλα. Το απλό ποτό στα 7€.

Αρχάγγελος

Κίμωνος 1, Κολωνός, τηλ: 21 0522 8840

Γνωστοί άγνωστοι όλοι μαζί, διασκεδάζουν σαν μια ψυχή υπό την προστασία του Αρχάγγελου της καψούρας, σε αυτό το ιστορικό αφτεράδικο, το οποίο άλλαξε διεύθυνση πέρσι, χωρίς όμως να χάσει τον αυθεντικό του χαρακτήρα. Στο ατμοσφαιρικό εσωτερικό του θα ακούσεις από έντεχνο και ελαφρολαϊκό μέχρι παλιά λαϊκά και κλασικές μπαλάντες, από Δήμου και Μοσχολιού μέχρι Μαρινέλλα, Διονυσίου και Χατζηδάκι, καθώς και κάποιες επιλογές από διεθνή δισκογραφία. Ό,τι πρέπει δηλαδή για βραδιές αμαρτωλές, με νταλκάδες και μεράκλωμα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Χαρακτηριστική εικόνα θαμώνων: τραγούδι με τα μάτια κλειστά και το δάχτυλο να δείχνει στο ταβάνι. Το απλό ποτό στα 7€.

‘Ιμερος

Λεωφόρος Αλεξάνδρας 2, τηλ: 2108224104

Χαμηλά στην Αλεξάνδρας, κοντά στο μέρος που βρισκόταν το παλιό και θρυλικό «Ράδιο», η ποιοτική ελληνική μουσική βρίσκει καταφύγιο σε ένα ακόμα αγαπημένο αφτεράδικο για τις μεγάλες ώρες και μέρες. Ο Ίμερος υποδέχεται καθημερινές αλλά και Σαββατοκύριακα κόσμο και κοσμάκη για ένα τελευταίο ποτό ή και παραπάνω, ενώ από τα ηχεία εκπέμπονται αγαπημένες μελωδίες, από έντεχνα και ρεμπέτικα μέχρι Θεοδωράκη, και από Μητροπάνο και Βιτάλη μέχρι Μακεδόνα και Θανάση. Η κοινωνικοποίηση εδώ είναι συχνό φαινόμενο, άλλωστε ο Ίμερος στην μυθολογία, σου λέει, ήταν η θεότητα που συμβόλιζε την ερωτική επιθυμία. Δεν ξέρουμε αν ισχύει και σήμερα αυτό, μια επίσκεψη θα σε πείσει. Το απλό ποτό στα 8€.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v