Για ποτό και τσιμπολόγημα στα μπαρ της Αθήνας

Τρώμε σε μπάρες και τραπεζάκια σε μπαρ της πόλης που αγαπούν το καλοφτιαγμένο ποτό, αλλά και τις λιχουδιές που το συνοδεύουν.

Για ποτό και τσιμπολόγημα στα μπαρ της Αθήνας

Το ξεροσφύρι είναι ζόρικη συνθήκη και δεν είναι λίγες οι φορές που καταλήγουμε σε μπαρ να αναρωτιόμαστε «ρε σεις, έχει τίποτις να τσιμπήσουμε εδώ;» για να λάβουμε την απάντηση «ναι, τσιπς και ξηροκάρπια».

Ε όχι, δικαιούμαστε ένα σνακ της προκοπής για να συνοδεύσουμε το ποτό, το κοκτέιλ ή την μπίρα μας βρε αδερφέ, και το βρίσκουμε στα παρακάτω μπαρ της πόλης.

Line Athens

Αγαθοδαίμονος 37, Πετράλωνα, τηλ.: 21 1750 7185

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Line Athens (@line.athens)

Στον βιομηχανικό χώρο που στέγαζε κάποτε την γκαλερί Ζουμπουλάκη, το Line έχει αποκτήσει το δικό του κοινό τα τελευταία χρόνια, προτάσσοντας την όμορφη αυλή του, τα ενδιαφέροντα κοκτέιλ, αλλά και το νοστιμότατο φαγητό του που συνοδεύει ποτά, μπίρες και λοιπά αλκοολικά. Δοκίμασε το Lines’ Mule με τζιν, τζίντζερ, αγγούρι και Karanikas Cuvee, πιες και μια δική τους IPA και τσιμπολόγησε ένα λαχταριστό χοτ ντογκ με χειροποίητη κέτσαπ, ή ένα ψωμάκι γεμιστό με καλαμάρι, κρεμμύδι και μαγιονέζα εσπεριδοειδών. Το απλό ποτό στα 8€, τα κοκτέιλ στα 10€, για τσιμπολόγημα και πίνειν, υπολόγισε περί τα 20-25€.

Kobra

Ναυαρίνου 11, τηλ: 21 0363 8134

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kobra (@kobra.est2020)

Στα σύνορα Εξαρχείων και Κολωνακίου εκεί όπου οι γνώστες ίσως θυμούνται το Circus, το Kobra δεσπόζει ως ένας all day χώρος, που αγαπά το καλό bar food και το τιμά με street food αναφορές σε Ασία αλλά και Αμερική. Εδώ θα πιάσεις θέση στην μπάρα ή σε τραπεζάκι, και θα δοκιμάσεις πρωτότυπα και εύγευστα πιάτα όπως φτερούγα κοτόπουλου, γεμιστή με χοιρινό κιμά και γαρίδα, γκιόζα με παρμεζάνα και καπνιστό χέλι, χταπόδι τεμπούρα με ταραμά και κινέζικο λουκάνικο, ένα Kobra τοστ με τυρί κρέμα, τσένταρ, παστράμι, και μαρμελάδα κρεμμύδι και ένα ωραιότατο σουβλάκι από άγρια μανιτάρια. Θα πιείς καλοφτιαγμένα κοκτέιλ (από 9€), αλλά και μπίρες από εγχώριες μικροζυθοποιίες (από 5€) και θα πληρώσεις περί τα 30€ με τσιμπολόγημα και αλκοόλ.

Έπρεπε

Αγίας Ζώνης 1, Κυψέλη, τηλ: 2108644910

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Έπρεπε (@eprepe_bar)

Η ομάδα από τις Σεϋχέλλες του Μεταξουργείου βρίσκεται πίσω από ένα μπαρ το οποίο με το που άνοιξε κέντρισε την προσοχή, αφού στη μπάρα του αντί για ξηρούς καρπούς έβγαζε… τηγανητούς γίγαντες, τρουφάκια και δικές τους πίκλες. Ωραία πραγματάκια για να συνοδεύσεις το ποτό ή το κρασί σου από την εκτενή λίστα, τα οποία γίνονται ωραιότερα αν τσεκάρεις το μενού: σαρδέλες σαβόρο με παντζάρι, ημίπαστο σκουμπρί, carne salada του Τρεντίνο με χρένο και βινεγκρέτ από μπίρα και μέλι, ταρτάκια με κρέμα αρακά και σπαράγγι, τερίνα με χοιρινό κότσι και μίνι μπέργκερ με μοσχαρίσια γλώσσα δίνουν άλλο αέρα στο πίνειν. Το απλό ποτό στα 7€, το ποτήρι κρασί από 5€, για ποτό και τσιμπολόγημα, υπολόγισε περί τα 20€.

The Lucky Sparrow Pub

Τριπτολέμου 44, τηλ: 6975026836

Μια αυθεντική pub στη χαβούζα του Γκαζιού, το Lucky Sparrow δίνει έμφαση στις ποιοτικές μπίρες με αρκετές και εκλεκτές ετικέτες στις βρύσες του, όμως διαθέτει και μια μεγάλη ξύλινη μπάρα και άνετα τραπέζια για να τις συνδυάσεις με το λαχταριστό του μενού που αγαπά το pub-ίσιο comfort food. Εδώ τον ζύθο σου θα συνοδεύσουν λαχταριστά πιάτα όπως τα σπιτικά fish and chips, buffalo wings με πικάντικη σάλτσα, double smash cheeseburger συνοδεία από πατάτες, Southern Fried Chicken με σπιτική σάλτσα Kansas BBQ και σαντουϊτσάρες όπως το Philly Cheesestake με γλυκό προβολόνε, καραμελωμένα κρεμμύδια και μοσχαρίσιο black angus. Οι μπίρες ξεκινούν από τα 5€ το pint, ενώ για μια ζυθοποσία συνοδεία φαγητού, υπολόγισε περί τα 15-20€ το άτομο.

Στέπα

Ασκληπιού 61, Εξάρχεια, τηλ: 2103625552

Στην σταθερά ανεβασμένη Ασκληπιού που αποτελεί ορισμό της «μπαρότσαρκας», η Στέπα ανοίγει από νωρίς το πρωί, για εκλεκτό μπραντς σε πρωτότυπους συνδυασμούς και προσεγμένους καφέδες, ενώ όσο η μέρα προχωρά, στον κατάλογο μπαίνουν ενδιαφέρουσες επιλογές bar food όπως smash μπέργκερ, σεβίτσε λαυράκι, ριγκατόνι με ραγού, σουβλάκια προβατίνας και ζουμερά κεφτεδάκια πάνω σε τραγανή πιτούλα που συνοδεύουν τα ωραιότατα κοκτέιλ. Ο κατάλογος περιλαμβάνει και αρκετές vegan/vegetarian επιλογές ως εναλλακτικές για κάθε «κανονικό» πιάτο. Από κοκτέιλ, προτείνουμε το προσωπικό μας αγαπημένο Ζόμπι της Στέπας με μείγμα ρουμιών, βούτυρο και μέλι. Το απλό ποτό στα 6,5 €, τα κοκτέιλ από 7,5€. Για τσιμπολόγημα και ποτό, υπολόγισε περί τα 20€.

Σουαρέ

Δερβενακίων 14, Δάφνη, τηλ: δεν έχει

Ένα deli bar που έλειπε από την περιοχή, φιλοδοξεί να μας μυήσει στον κόσμο των εγχώριων κραφτ μπιρών, του κρασιού και των τοπικών ελληνικών προϊόντων. Το μέρος είναι ιδανικό για να έρθεις ένα χαλαρό απογευματάκι, να πιάσεις θέση στο όμορφο εσωτερικό του και να δοκιμάσεις μπίρες από μικροζυθοποιίες, επιλεγμένες ετικέτες κρασιών από τον ελληνικό αμπελώνα, ελληνικά αποστάγματα αλλά και ωραιότατα τσιμπολογήματα για να συνοδεύσεις το πίνειν, τα οποία προμηθεύονται από εγχώριους παραγωγούς και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων πλατό με παξιμάδια, πικάντικα και βελούδινα τυράκια, και μυρωδάτα αλλαντικά. Το απλό ποτό στα 5€, το ποτήρι κρασί στα 5€, οι μπίρες από 6€. Για τσιμπολόγημα με κρασάκι, υπολόγισε περί τα 15€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v