Value for money φαγητοβόλτες με θέα θάλασσα

Θες τσιμπολόγημα by the sea, χωρίς να χρειαστεί να ξεπαραδιαστείς; Μην ανησυχείς αυτά τα οικονομικά φαγητάδικα είναι δικά σου και δικά μας.

Value for money φαγητοβόλτες με θέα θάλασσα

Το καλοκαιράκι μπορεί να πέρασε ημερομηνιακά, όμως η καλοκαιρία επανήλθε με αποτέλεσμα οι προτάσεις για θαλασσινές εξορμήσεις και φαγητοεπιδρομές εκεί που σκάει το κύμα να πέφτουν βροχή. Καταλαβαίνουμε το μάγκωμά σου, γιατί ο συνδυασμός φαγητού και θέας θάλασσας στα πέριξ της Αττικής αυξάνει κατά πολύ το μπάτζετ, κάνοντας απαγορευτική την έξοδο για πολλούς. Κι όμως υπάρχουν επιλογές για να γευματίσεις και να αγναντεύεις τη θάλασσα, γιατί οποίες δεν χρειάζεται να αφήσεις ενέχυρο το νεφρί σου. Εμείς τις βρήκαμε και μέσα από σχετική λίστα στις παρουσιάζουμε για να κάνεις τα κουμάντα σου ανάλογα.

Φόρος

Θορικό Λαυρίου, τηλ.: 22920 28018

Κάθε φορά που κάποιος μας ρωτά αν έχουμε καμία οικονομική πρόταση για value for money θαλασσινά εκεί που σκάει το κύμα ο Φόρος, είναι μια από τις πρώτες επιλογές που έρχονται στο μυαλό μας. H ψαροταβερνίτσα της καρδιάς μας απλώνει τα τραπέζια του σε μια μεγάλη υπερυψωμένη αυλή που αγναντεύει ένα τοπίο θαλασσινό βγαλμένο από ταινία του Τσιώλη. Στα του μενού, ξεχωρίζουν ο φημισμένος του μπακαλιάρος σκορδαλιά, το μαστόρικα τηγανισμένο καλαμάρι, οι γαριδούλες, ο μαρινάτος γαύρος, και το χταπόδι ψητό ή ξιδάτο. Συνοδεύεις με ουζάκια και πληρώνεις γύρω στα 15-17€ το άτομο και η ζωή είναι ωραία.

Το Ουζερί του Γιώργου

Πελοποννήσου και Προποντίδος, Κερατσίνι, τηλ.:21 0400 4721

Αν σου λέγανε ότι στο Κερατσίνι υπάρχει ένα σχεδόν νησιώτικο λιμανάκι που δένουν καϊκάκια, δύσκολα θα τους πίστευες και θα έχανες την ευκαιρία να επισκεφθείς ένα πολύ γραφικό τοπίο στα πέριξ του Πειραιά. Εκεί στέκεται αγέρωχο το Ουζερί του Γιώργου και προσφέρει στους πελάτες τους value for money θαλασσινά μεζέδια. Στα επιβάλλεται του καταλόγου οι χταποδοκεφτέδες, η αχινοσαλάτα, οι γαρίδες σε παραδοσιακό σαγανάκι, αλλά και η κακαβιά, πέρα από τους κλασικούς ουζομεζέδες (τηγανιτά καλαμαράκια, χταποδάκι, γαύρο κι αθερίνα). Ο λογαριασμός δύσκολα θα ξεπεράσει τα 15-17€.

Παράγκα

Aκτή Koυμουνδούρου 34, Μικρολίμανο, τηλ.: 210 410 1065

Ένα από τα πιο ανεπιτήδευτα στέκια του Μικρολίμανου, απλώνει τραπεζάκια πάνω σε ένα ξύλινο ντεκ πλάι στην θάλασσα, και σερβίρει στεριανά κατά βάση μεζεδάκια, που περιλαμβάνουν φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια, φέτα στο τηγάνι με μέλι και σουσάμι, φρεσκοκομμένες τηγανιτές πατάτες, ρεμπέτικη τηγανιά χοιρινή σβησμένη με κρασί, ψαρονέφρι στο τηγάνι με σάλτσα μελιού, φέτα, πατάτες τηγανιτές και θυμάρι, μανιτάρια γεμιστά με τυρί κρέμα, μπέικον, άνηθο και τυρί τσένταρ και μπουρεκάκια μελιτζάνας με κιμά, σάλτσα ντομάτας και τυρί. Ο λογαριασμός κρασακίων συμπεριλαμβανομένων δεν θα ξεπεράσει κυμανθεί στα 17-20€ το άτομο.

Lamarina

Μαρίνα Ζέας, Πειραιάς, τηλ.: 211 0124117

Μια από τις πανανθρώπινες γαστρονομικές αλήθειες είναι ότι σαν το σουβλάκι δεν έχει, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για σουβλάκι by the sea. Low budget φαγητοπρόταση λοιπόν η Lamarina, η οποία σε καλεί να πιάσεις τραπεζάκι με θέα στα γιωτ που λικνίζονται στη μαρίνα της Ζέας, και δοκιμάζεις, πέρα από τα αναμενόμενα καλαμάκια, κοντοσούβλια, μπριζολάκια και γύρους, νοστιμιές σαν το χαλούμι ψητό με σάλτσα μελιού και φύλλα ρόκας, αυγά με πατάτες ή με γραβιέρα και πολίτικο σουτζούκι, πατάτα ψητή με μπέικον και σως τσένταρ και κολοκυθάκια τηγανιτά με σως από γιαούρτι και δυόσμο. Όσο και αν υπερβάλλεις, τα 15€ το άτομο δύσκολα θα τα υπερβείς, ενώ για ακόμα πιο low budget καταστάσεις θα βρεις και τυλιχτά στα 3,10€. Δες και το αναλυτικό μενού εδώ

Γαλήνη

Λεωφόρος Αθηνών – Σουνίου 16, Παλαιά Φώκαια, τηλ: 2291038273

Αυτό ακριβώς που λέει το όνομά του. Η Γαλήνη βγάζει τραπεζάκια πάνω στο κύμα και σε προσκαλεί να γευματίσεις με αέρα θαλασσινό, για να ξεχάσεις οτιδήποτε σε αγχώνει. Το ηλιοβασίλεμα από εδώ είναι υπέροχο, ενώ στο τραπέζι καταφθάνουν γαρίδες τηγανιτές ή ψητές σε μερίδα ή σε ποικιλία θαλασσινών, μαζί με τηγανιτά καλαμαράκια και λοιπά θαλασσινά για να συνοδεύσεις το ουζάκι σου. Ωραιότατο και το σαγανάκι γαρίδας, όπως επίσης και το χταποδάκι και τα βραστά λαχανικά. Λογαριασμός στα 15-18€ το άτομο, με κρασί, εφόσον αποφύγεις το φρέσκο ψάρι.

Ατραξιόν Μεζετζίδικον

Αγ. Παντελεήμονος 2 & Ν. Καζαντζάκη, Δραπετσώνα, τηλ: 2104617016

Η κύρια ατραξιόν αυτού του μεζεδοπωλείου στον Πειραιά είναι η υπέροχη θέα του στο λιμάνι, όπως και το έξτρα μερακλήδικο μενού του, που θα γοητεύσει τον ουρανίσκο σου. Τα τραπεζάκια απλώνονται στον πεζόδρομο, κι έχουν ανεμπόδιστη θέα προς θάλασσα για να το ζήσεις σχεδόν νησιώτικα. Όσο εμείς γράφουμε εσύ παραγγέλνεις μελιτζάνες τσακώνικες με σύγκλινο Μάνης, κότα μπυράτη, αρνάκι πολίτικο, κεφτέδες από μοσχαρίσιο λουκάνικο Σερρών, καβουρμά Σερρών στη σχάρα με τσιπς πατάτας και μπουκιές χοιρινής πανσέτας. Ο λογαριασμός συνοδεία κρασιού δεν θα ξεφύγει από τα 15-17€ κατ’ άτομο.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v