Αυτό είναι το καλύτερο φαγητό στη Νέα Σμύρνη

Θες να φας καλά στο όμορφο προάστιο; Μην ψάχνεις αλλού, σε έχουμε καλυμμένο με τις κορυφαίες διευθύνσεις της περιοχής.

Αυτό είναι το καλύτερο φαγητό στη Νέα Σμύρνη

Θες Μεξικάνικο; Θες κρέας; Θες και άλλο κρέας; Θες μοντέρνο μεζέ; Θες ριζότο; Η Νέα Σμύρνη έχει όλα όσα θες και τα εστιατόρια/ταβέρνες της είναι ωραιότατα.

Ξεχωρίσαμε τα καλύτερα για να φας καλά και να ξανάρθεις στο όμορφο προάστιο.

Amigos All Day Mexican Restaurant Bar

Μεγάλου Αλεξάνδρου 70, τηλ: 2109332220

Η μεξικάνικη γωνιά της Νέας Σμύρνης μοσχοβολά κρεατάκι σε καυτό μαντέμι, ήτοι fajitas και σερβίρει από χειροποίητα burritos και νάτσος με γκουακαμόλε μέχρι καυτερό chili con carne και σερβίρει γενναιόδωρες μερίδες συνταγών με tex mex και ευρωπαϊκές επιρροές. Η εμπειρία ετών του εστιατορίου φαίνεται στην κουζίνα και στα πιάτα που βγάζει, τα οποία σε εισάγουν όπως πρέπει στην καυτερή γοητεία της έθνικ κουζίνας. Οι μαργαρίτες συμπληρώνουν ιδανικά την εικόνα, μαζί με τα Mexican Mojito και Daquiri, τα οποία κατεβαίνουν εύκολα τα άτιμα. Ο λογαριασμός για ένα χορταστικό μεξικάνικο γεύμα με μία μαργαρίτα στα 25€/ άτομο.

Kenko Japanese Restaurant

Ελευθερίου Βενιζέλου 22, τηλ:  210 9350728

Συνεχίζουμε με έθνικ προσανατολισμό, πιάνοντας θέση στα τραπέζια του Kenko, το οποίο κρατά ψηλά τον πήχη της ιαπωνικής κουζίνας εδώ και χρόνια, και σε υποδέχεται με special rolls, εξαιρετικές σαλάτες και φοβερά ταρτάρ. Μην μείνεις όμως μόνο στο sushi. Δοκίμασε ταρτάρ σολομού με tobiko και juzu-honey dressing, σαλάτα Kenko με ανάμεικτα λαχανικά, αβοκάντο, γαρίδες και dressing φρούτων και Kenko Roll, ήτοι τηγανητό ρολό σολομού, Philadelphia, αυγά χελινοδονόψαρου και γλυκιά σως ή Hawaiian maki με γαρίδα τεμπούρα, αβοκάντο και  mayo, σολομό, τόνο και ikura και teriyaki σως. Ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 25-30€ (ανάλογα την ποσότητα που θα φας) για ένα γεύμα με sake.

Μυρτιά

Αϊδινίου 55, τηλ.: 210 9370708

Αρκετά όμως με τα έθνικ, πάμε σε παραδοσιακή, ελληνική κρεατοφαγία. Κλασικά τραπέζια ταβέρνας, παρεΐστικη ελληνική μουσική, άψογο σέρβις και στοιχειώδης κατάλογος με έμφαση στα κρεατικά χαρακτηρίζουν την αγαπημένη Μυρτιά. Οι μερίδες είναι χορταστικές: τα παϊδάκια έρχονται σε βουναλάκια, ενώ υπερ-χορταστικά είναι και τα μπιφτέκια (γεμιστά και μη), το ψαρονέφρι, το συκώτι και οι μπριζόλες της – αλλά και οι κερασμένοι λουκουμάδες με σοκολάτα ή μέλι στο τέλος, ή ο σιμιγδαλένιος χαλβάς. Το τζατζίκι είναι «μπομπάτο», ενώ εξίσου ωραία και η πατατοσαλάτα. Ο λογαριασμός στα 20€/ άτομο με χύμα κρασί. Μην παραγγείλεις πολλά, εκτός και αν θες να τα πάρεις πακέτο για το σπίτι.

Η Ρούμελη

Θράκης 1, τηλ: 21 0934 1748

Ταβέρνα σημείο αναφοράς για τους λάτρεις της παραδοσιακής κρεατοφαγίας, η Ρούμελη το κρατάει αληθινό χρόνια με ποιοτικές γεύσεις και πληθωρικές μερίδες. Εδώ θα φας χωριάτικες γεύσεις που θα σε καλύψουν πλήρως: ζουμερά και αφράτα μπιφτέκια με κιμά που κόβεται και πλάθεται επί τόπου, μοσχαρίσιο συκώτι, ψαρονέφρι, νοστιμότατη χοιρινή και μοσχαρίσια μπριζόλα με τρυφερό κρέας, τραγανές πανσέτες και μπόνους τις Παρασκευές το λαχταριστό κοντοσούβλι. Η χωριάτικη έρχεται σε… βουνό, τα μαυρομάτικα είναι νοστιμότατα, οι πατάτες τηγανιτές επίσης, ενώ το τζατζίκι είναι όσο σκορδάτο και κρεμώδες οφείλει. Ρώτα τους και τα μαγειρευτά ημέρας, είναι επίσης ωραιότατα. Ο λογαριασμός στα 20€ το  άτομο, με χύμα κρασί δικό τους.

Στου Βαλέσα – Όλα στη Λαδόκολλα

Αγίας Σοφίας 91, τηλ: 21 2106 6868

Μερακλίδικο ψητοπωλείο όπου όλα τα ψητά σερβίρονται στη λαδόκολλα, ο Βαλέσας αποτελεί σταθερή αξία για κρεατοφαγία… με το χέρι. Ο χώρος με το μπαλκονάκι και την αυλη σε προδιαθέτει ευχάριστα για το τσιμπούσι που θα ακολουθήσει, ενώ στο τραπέζι καταφθάνουν μπιφτεκάκια χοιρινά ή μοσχαρίσια, φιλέτο κοτόπουλο, κοντοσούβλι χοιρινό, αυγά με λουκάνικο και πατάτες τηγανιτές, φέτα με φύλλο κρούστας και μέλι, σαλάτες Βαλέσα με κόκκινη λόλα, καρότο, ντοματίνια, ξινόμηλο και κατίκι Δομοκού, αλλά και χορταστικές ποικιλίες για όσους θέλουν να δοκιμάσουν λίγο από όλα. Έχει και πιάτα ημέρας, όπως φασολάκια με αρακά, γεμιστά, παστίτσιο κ.α. Λογαριασμός στα 15-20€ κατ’ άτομο με χύμα κρασί.

Gaston

25ης Μαρτίου 15, τηλ: 21 0931 9454

Στέκι για τους απανταχού Νεοσμυρνιώτες και όχι μόνο, αυτό το all day bar restaurant πάνω στην πλατεία προσφέρει κάτι για κάθε στιγμή της ημέρας. Από καφεδάκι και πλούσιο πρωινό, μέχρι μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα που θα σε κάνει να γλείφεις τα δάχτυλά σου. Εδώ θα δοκιμάσεις ριζότο με άγρια μανιτάρια, λάδι τρούφας και φλοίδες παρμεζάνας, ζυμαρικά γκαρκανέλε με σάλτσα ντομάτας, κονφί τοματίνια και μπουράτα με πιπέρι, πληθωρικό burger Gaston’s Choice με τσένταρ, μανιτάρια, καραμελωμένα κρεμμύδια, μαγιονέζα με φλοίδες μαύρου σκόρδου και μοσχαρίσιο μπιφτέκι, αλλά και «κοτοπουλένιο» Naughty Chick με παναρισμένο τραγανό φιλέτο κοτόπουλο, iceberg, ντομάτα και σάλτσα μουσταρδομαγιονέζας. Συνοδεία κοκτέιλ ή ποτήρι κρασί, ο λογαριασμός στα 20-25€ το άτομο.

De Michelle

Μητροπολίτου Ευθυβούλη 17, τηλ: 21 0971 3419

Στα σύνορα με Δάφνη, το De Michelle αποτελεί ιδανικό παράδειγμα μοντέρνου ελληνικού μεζεδοπωλείου, με πρωτότυπα μεζεδο-πιατάκια και όμορφη ατμόσφαιρα για παρέες ή ζευγάρια. Τα αραντσίνι ήτοι κροκέτες από ριζότο με κοτόπουλο, λιαστή ντομάτα και φέτα, τα παστουρμαδοπιτάκια, το κριθαρότο μανιταριών με μαύρη τρούφα, τα χοιρινά φιλετάκια, το φιλέτο κοτόπουλο από μπούτι, και η Σαλάτα του Αυτοκράτορα με iceberg, λόλες, κοτόπουλο σχάρας, τραγανό μπέικον και κρουτόν είναι μερικά μόνο από τα πιάτα που μπαίνουν στη μέση και καταναλώνονται αμέσως. Στον κατάλογο θα βρεις και ικανοποιητική ποικιλία ελληνικών αποσταγμάτων για να τσουγκρίσεις. Λογαριασμός στα 15€ το άτομο, με κρασί ή τσίπουρο.

Γήτεμα

Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 88, τηλ: 21 1267 7513

Άνοιξε πέρσι σε ένα σημείο που έχει «δει» πολλά εστιατόρια να κλείνουν, όμως κατάφερε να εδραιώσει τη θέση σου και παραμένει μια από τις καλύτερες προτάσεις στην περιοχή για μοντέρνα ελληνική κουζίνα. Τα πιάτα στον κατάλογο βασίζονται σε τοπικές συνταγές, και περιλαμβάνουν λαχταριστές επιλογές όπως σκιουφιχτά με στακοβούτυρο, τριμμένη μυζήθρα Κρήτης και χοντροαλεσμένο πιπέρι, κεβαλογραβιέρα Νάξου σαγανάκι με γλυκό του κουταλιού κυδώνι, τσιγαριαστή αλμύρα με κρεμμύδι, σκόρδο και ντοματίνια, μανιταράδα σωτέ με θυμάρι σκόρδο και μαυροδάφνη, πατάτες βραστοτηγανιτές, κοτόπουλο κοντοσούβλι και κεφτεδάκια τηγανιά με κόκκινη σάλτσα και φέτα. Bonus για όσους έχουν παιδιά, η παιδική χαρά και ο μικρός χώρος πρασίνου ακριβώς μπροστά του. Λογαριασμός στα 20-25€ το άτομο, με κρασί.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v