Τα πιο ενεργά social media τώρα στην Ελλάδα

Η Ελλάδα ρίχνει Χ στο πρώην Twitter, συνεχίζει την σχέση αγάπης-μίσους με τον Μαρκ και χρειάζεται πολύ, πολύ βίντεο.

 

Τα πιο ενεργά social media τώρα στην Ελλάδα

Σε όποια κουβέντα για την κατάσταση του ίντερνετ κι αν μπλέξεις τον τελευταίο καιρό, είναι πολύ πιθανό να ακούσεις "Το Facebook πέθανε". Είναι εξίσου πιθανό να ακούσεις ότι η φάση πλέον είναι στο TikTok, όπως και ότι υπάρχουν άνθρωποι που αρνούνται κατηγορηματικά να κατεβάσουν αυτή την εφαρμογή. Και όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν ένα κοινό: Το Instagram.

Και, εφόσον μιλάμε για Ελλάδα, έχουν κι ακόμα ένα κοινό: Ενεργό λογαριασμό στο Facebook, είτε το θέλουν, είτε όχι.

Ας τα δούμε κάπως αναλυτικά.

Facebook
Είναι πρώτο ακόμα στην Ελλάδα, μετρώντας γύρω στους 7,5 εκατομμύρια χρήστες. Αυτό εξηγείται με αρκετούς τρόπους, αλλά φοβόμαστε ότι κανένας από αυτούς δεν καταλήγει στο "Στην Ελλάδα όλα τα ιντερνετικά συμβαίνουν με χρονοκαθυστέρηση". Όπως επίσης και στο "όντως το Facebook είναι για άτομα κάποιας ηλικίας και άνω πλέον", που είναι απαίσιο πράγμα να ακούς σε όποια ηλικία και να είσαι. Πολλές ελληνικές επιχειρήσεις έχουν αρχίσει σιγά-σιγά να στρέφουν την προσοχή τους σε άλλες πλατφόρμες για την διαφήμισή τους. Παρ' όλα αυτά, στην Ελλάδα δεν έχουμε τελειώσει με το να δίνουμε τα δεδομένα μας στον Ζουκ, μιας και δεύτερο σε χρήστες έρχεται το...

Instagram
Με περίπου 4,5 εκατομμύρια χρήστες στην Ελλάδα, το Instagram αντισταθμίζει τα νούμερα με το να λέει "Ναι, αλλά εδώ είναι ο νέος κόσμος". Και, είναι αλήθεια, στην Ελλάδα δεν έχουμε καλές αναλογίες νέου-λιγότερο νέου κόσμου. Η εισαγωγή ενός TikTok μηχανισμού με την μορφή των Reels δείχνει ότι μάλλον η ιστορία της εφαρμογής θα συνεχίσει έτσι και δεν θα επιστρέψουμε στις πιο αγνές εποχές που ποστάραμε αυγά ποσέ με φίλτρο. Αλλά κυρίως στις εποχές που δεν ήταν ό,τι έβλεπες στο Instagram διαφήμιση.

TikTok
Μετράει 2,3 εκατομμύρια χρήστες στην Ελλάδα και είναι μία ασταμάτητη μηχανή παραγωγής content και πληροφορίας - όχι πάντα έγκυρης, αλλά μιλάμε για τεράστιο όγκο πληροφορίας. Το TikTok είναι ένας από τους σύγχρονους τιτάνες στο ίντερνετ, και είμαστε σίγουροι θα γραφτούν πολλές μελέτες ακόμα για το τι επίδραση είχε αυτό στον ανθρώπινο πολιτισμό. Εδώ είναι η δική μας, ας πούμε, και τα έχουμε γράψει αναλυτικά. 

Pinterest
Σχεδόν 2 εκατομμύρια χρήστες εξακολουθούν να πινάρουν μανιασμένα ό,τι τους τραβάει την προσοχή στο ίντερνετ. Και θα υποθέσουμε ότι αυτοί είναι ενεργοί χρήστες και όχι μποτάκια που ποστάρουν αυτόματα μέσω πολλαπλών συνδεδεμένων λογαριασμών κενές πληροφορίες από μακρινές εφαρμογές. Και γιατί όχι; Το Pinterest δεν άλλαξε ποτέ την συνταγή του, δεν υποκρίθηκε ποτέ ότι είναι ηθικά ανώτερο ή ότι δεν είναι μια ονλάιν χωματερή γλύκας. Τώρα αν υπήρξε κόσμος που ξόδεψε λεφτά για σεμινάρια "πώς να κάνετε monetize το Pinterest σας"... εντάξει, όλοι έχουμε πάρει κακές οικονομικές αποφάσεις. Ίσως αυτά να ήταν και τα λεφτά που κράτησαν το Pinterest τόσα χρόνια ζωντανό και μακριά από μπελάδες.

Twitter, συγγνώμη, X
Το ξέρεις πως η σελίδα σου δεν πάει καλά όταν έχει πέσει κάτω από το Pinterest. Κάτω από εκατομμύριο Ελλήνων φαίνεται να έχει μείνει στο Χ, πρώην Twitter. Δεν ξέρουμε σε τι ευθύνεται η ραγδαία πτώση, αλλά είναι πολύ διασκεδαστικό να κάνουμε υποθέσεις. Σε κάθε περίπτωση, υψώνουμε ένα ποτήρι στην ελληνική κοινότητα του Twitter. Υπήρξε, και πλέον δεν υπάρχει και τόσο.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v