Ένα μπαράκι για κάθε ημέρα της εβδομάδας

Επτά αθηναϊκά μπαράκια, ένα για κάθε ημέρα της εβδομάδας και τα όσα συνέβησαν όταν φτιαχνόταν ο κόσμος.

Ένα μπαράκι για κάθε ημέρα της εβδομάδας

Τι σχέση μπορεί να έχει η Γένεσις με την Αθήνα; Βάλε κάμποσα γραμμάρια χιούμορ, πρόσθεσε μια πρέζα ιεροσυλίας, άπλωσε σε στρώσεις πάνω από τα πιο κοσμαγάπητα μπαρ της πόλης, και θα βγει αυτή η λίστα.

Την πρώτη μέρα, δημιούργησε το φως και το χώρισε από το σκοτάδι

Στο Dark Sun (Θηβών 42, Περιστέρι) τον απόλυτο goth ναό της Αθήνας, θα χορέψεις πλάι σε ένα Alien σε φυσικό μέγεθος και αλυσίδες που κρέμονται από το ταβάνι, με dark ambient, apocalyptic folk, industrial, dark wave, minimal, gothic rock, post punk, experimental, ebm, harsh electro και άλλες σκοτεινές όσο και το εσωτερικό του μουσικές. Η είσοδος κοστίζει 5€ με μπύρα.

Την δεύτερη μέρα, δημιούργησε τον ουρανό

Το Sky Bar (Πλουτάρχου 66) του Λυκαβηττού απολαμβάνει από το φανταστικό μπαλκόνι του τέλεια θέα σε όλη την Αθήνα. Ανοίγει από νωρίς για να μας σερβίρει καφεδάκια και νόστιμα τσιμπολογήματα, συνεχίζει ως αργά με ενδιαφέροντα κοκτέιλ (από 11€) και ωραίες μουσικές. Έλα κατά προτίμηση εκεί γύρω στο ηλιοβασίλεμα, για να δεις τον ουρανό να αλλάζει χρώματα και τα φώτα της πόλης να ανάβουν ένα ένα.

Την τρίτη μέρα, δημιούργησε τη γη και την θάλασσα

Κρεμασμένη πάνω από την θάλασσα του Μικρολίμανου, η ταράτσα του Δον Κιχώτη (Παπαναστασίου 68, Καστέλλα) απολαμβάνει φαντασμαγορική θέα στον Σαρωνικό και την αττική ακτογραμμή απέναντι. Παίζει ωραίες ροκ μουσικές, με κάποια πιο ποπ 80s περάσματα, και ανοίγει από το πρωί για καφεδάκι, μέχρι να βραδιάσει και να το γυρίσει σε φανταστικά κοκτέιλ (στα 11€).

Την τέταρτη μέρα, δημιούργησε τον ήλιο, το φεγγάρι και τα αστέρια

Ο Αστέρας των Εξαρχείων οδηγεί την τέταρτη μέρα τα βήματά μας σε ένα από τα ωραιότερα μπαρ της γειτονιάς του, τους 5 Δρόμους (Σουλτάνη 1). Νουάρ ατμόσφαιρα, μεγάλη ξύλινη μπάρα, μαρμάρινα τραπεζάκια, ατμοσφαιρικός φωτισμός, κι ένα πιάνο μπροστά στην μεγάλη τοιχογραφία με το εξώφυλλο του London Calling των Clash, φτιάχνουν το τέλειο σκηνικό για να τσουγκρίσεις καθαρά ποτά (στα 6€) ακούγοντας γκρουβάτες μουσικές.

Την πέμπτη μέρα, δημιούργησε όλα τα πλάσματα που ζουν στην θάλασσα και πετάνε στον ουρανό

Το Upupa Epops (Αλκμήνης 7, Κάτω Πετράλωνα) που είναι στα επιστημονικά ο Τσαλαπετεινός, έχει μια από τις ομορφότερες αυλές της Αθήνας: Με τα βίντατζ τραπέζια, τους χρωματιστούς «φθαρμένους» τοίχους του και το πάτωμα σκακιέρα, φτιάχνει το τέλειο σκηνικό για ένα καφεδάκι νωρίς που θα γίνει κοκτεϊλάκι αργότερα (ένα Liliko’i με φρούτα του πάθους, σοκολάτα, τζίντζερ, κάρδαμο, λάιμ, ρούμι Wray & Nephew και μαστίχα Skinos ας πούμε). Οι τιμές τους ξεκινούν από τα 8€.

Την έκτη μέρα, μετά από όλα τα είδη των άγριων ζώων, των ήμερων ζώων και των ερπετών της γης, δημιούργησε τον άνθρωπο

Ο Άνθρωπας (Δημητρακοπούλου 95, Κουκάκι) είναι ένα σούπερ παρεΐστικο στέκι, με μασκότ του τον Σπόρο, τον υπέροχο σκύλο του ιδιοκτήτη. Παίζει γενικώς μουσικάρες, με ιδιαίτερη αδυναμία στα 60s, τα 70s και τα 80s, σερβίρει απλά καθαρά ποτά, κλασικά κοκτέιλ και μπύρες από ελληνικές μικροζυθοποιίες –αλλά κυρίως σερβίρει το κέφι και τη ζεστή εκείνη ατμόσφαιρα που λείπει από πολλά «στημένα» μπαρ της Αθήνας.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ΆνθρωπΑΣ (@anthropas.bar)

Την έβδομη μέρα, ξεκουράστηκε

Σε αντίθεση με σένα, αγαπητέ αναγνώστη, που ζεις στην Ελλάδα του 2023 όπου η Φάμπρικα δε σταματά ποτέ, οπότε εκεί, στο ομώνυμο μπαράκι του Κεραμεικού (Μεγάλου Αλεξάνδρου και Ευρυμέδοντος) θα σε στείλουμε και πάλι, να πιάσεις τραπεζάκι στην πανέμορφη, χειροποίητη αυλή που φτιάχτηκε σχεδόν εξολοκλήρου από ανακυκλωμένα υλικά, και να πιείς ένα κοκτέιλ (από 8€) στην υγειά μας. Αν πεινάσεις, χτύπα μια πίτσα στον ξυλόφουρνο, είναι εξαιρετική.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v