Όταν κοιτάς την Αθήνα από ψηλά μοιάζουν οι ποτάρες μας σαν ζωγραφιά

Ανεβήκαμε σε λόφους, βουνά, «ουρανοξύστες» και ταράτσες και απολαμβάνουμε της Αθήνας τη θέα με όλα τα ωραία στο ποτήρι μας.

Όταν κοιτάς την Αθήνα από ψηλά μοιάζουν οι ποτάρες μας σαν ζωγραφιά

Η καθημερινότητα τρέχει με ιλιγγιώδεις 24/7 ρυθμούς, το ξέρεις κι εσύ άλλωστε για αυτό πιστεύουμε ότι αναγνωρίζεις την ανάγκη για λίγο ξέσκασμα βρε αδερφέ όταν μας παρουσιαστεί η κατάλληλη ευκαιρία. Κι όταν μιλάμε για ευκαιρία δεν φανταζόμαστε καταλληλότερη από αγαπημένα spots της πρωτεύουσας που μας χαρίζουν μια υπέροχη θέα για να συνοδέψει τις ποτάρες ή τις κοκτεϊλάρες γιατί προφανώς δεν πρόκειται να τα χαλάσουμε εδώ. Έτσι λοιπόν ανεβήκαμε και σε προσκαλούμε να μας κάνεις παρέα σε λόφους, βουνά και ταράτσες άμα λάχει για να κοιτάξουμε την Αθήνα από ψηλά αφού μας έχουν πει πως μοιάζει με ζωγραφιά. Για να μην μας ψάχνεις ωστόσο, σου ετοιμάσαμε και λίστα με τις απαραίτητες συντεταγμένες.

Retiré @Ergon

Μητροπόλεως 23, Σύνταγμα, τηλ.: 21 0010 9090

Στρωμένη με χαλίκι, και στολισμένη με κρεμαστά φωτάκια, με μια φωτισμένη καντίνα στην άκρη της η ταράτσα του γαστριμαργικού ξενοδοχείου Ergon είναι μια ανάσα δροσιάς και καλοκαιριού στο κέντρο της πόλης. Εδώ τα κοκτέιλ είναι δροσερά και σούπερ ιδιαίτερα, με μείξεις και αρώματα που μοσχοβολούν εποχικότητα, ενώ αν πεινάσεις έχει και τσιμπολόγημα (flatbreads κ.α.) . Οι τιμές των κοκτέιλ ξεκινούν από 9€, το απλό ποτό στα 7€.

Terra Petra

Θέατρο Πέτρας, τηλ: 21 0506 0694

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by TerraPetra (@terrapetra.gr)

Το Τerra Petra θα το έχεις ακούσεις ανεξαρτήτως της περιοχής που μένεις. Η θέα μαγευτική, συγκλονιστική κι όλα τα άλλα αποθεωτικά επίθετα που μπορείς να σκεφτείς. Μετά την καθιερωμένη φώτο που θα βγάλεις στο πανοραμικό καράβι, τρέξε γρήγορα να πιάσεις θέση σε κάποιο από τα ελεύθερα τραπεζάκια του, γιατί όπως καταλαβαίνεις είναι είδος υπό εξαφάνιση.

Το καλοκαιρινό μπαρ του πολυχώρου στέκει ακόμη αγέρωχο –γιατί δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα- και φτιάχνει χαλαρωτική και Lounge φασούλα για την πάρτη σου και την παρέα σου. Δίπλα του θα βρεις  ένα δροσερό κι αιθέριο ντεκ με μεγάλες μπάρες και αναπαυτικούς καναπέδες όπου θα ριλαξάρεις με τις ώρες, ξεχνώντας έγνοιες και καημούς. Οι καφέδες ξεκινούν από 3,5€.

Πράσινη Τέντα

Λυκαβηττός, τηλ: 21 0363 5400

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @prasini_tenta

Η Πράσινη Τέντα στο λόφο της Αθήνας, αποτελεί τον απόλυτο προορισμό για μικρούς και μεγάλους, δίνοντας την δυνατότητα δίπλα στη φύση να απολαύσουν, εκλεκτό φαγητό, καφέ υψηλής ποιότητας, ποτά και κοκτέιλ, ατενίζοντας πανοραμικά κάθε γωνιά της πρωτεύουσας.

Από τα θρυλικότερα καφέ της πόλης, η Πράσινη Τέντα  πρωτολειτούργησε ως καφέ-ουζερί το 1931, έκλεισε κάπου στο 2000 και επανήλθε σχετικά πρόσφατα για να μας δώσει ακόμη έναν λόγο να ανέβουμε προς Λυκαβηττό μεριά.

Ο ανοιχτός χώρος και η απεριόριστη θέα βοηθούν τους επισκέπτες να ξεχωρίσουν τον Ιερό βράχο της Ακρόπολης, το μουσείο, καθώς και το Παναθηναϊκό Στάδιο, με φόντο τους μοναδικούς συνδυασμούς χρωμάτων του ηλιοβασιλέματος, συνθέτοντας ένα ρομαντικό σκηνικό που αγγίζει κάθε επισκέπτη.

Πέρα από ποτά, στο μενού της θα βρεις λογής, λογής ροφήματα κι εξαιρετικά πιάτα όπως ριζότο καραβίδας, καρπάτσιο λαβράκι και Rib Eye Ουρουγουάης για τους κρεατοφάγους μερακλήδες.

Couleur Locale

Νορμανού 3, Μοναστηράκι, τηλ.: 216 7004917

Το πάλαι ποτέ «κρυφό» μπαρ της περιοχής, έγινε πλέον διασημότητα, όμως εμείς συνεχίζουμε να ανεβαίνουμε στην ταράτσα του. Από εδώ απολαμβάνουμε σταθερά τέλεια θέα στην Ακρόπολη, συνοδεία καφέ και brunch από νωρίς ή καλοφτιαγμένων κοκτέιλ αργότερα. Οι μουσικές όσο περνά η νύχτα ανεβαίνουν σε ένταση και προδιαθέτουν για λίκνισμα. Οι τιμές των κοκτέιλ ξεκινούν από τα 8€, ενώ εκείνες του απλού ποτού από 7€.

Deos

Λουίζης Ριανκούρ 64, Πανόρμου, τηλ.: 21 6004 5685

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by DEOS (@deosathens)

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά. Ο Πύργος Απόλλων είναι το υψηλότερο κτίριο στην Ελλάδα. Μεταξύ 24ου και 25ου ορόφου του Πύργου θα βρεις το Deos να ατενίζει την πόλη 80 μέτρα πάνω από το έδαφος και να σου δημιουργεί το αναμενόμενο σοκ και δέος μπρος στην υπέροχη κι ανεμπόδιστη θέα του. Η φράση: «με πιάτο όλη την Αθήνα» δεν υπήρξε ποτέ πιο ακριβής κι αν δεν μας πιστεύεις μια βόλτα στο νέο αγαπημένο all day bar της πόλης φτάνει και περισσεύει για να διαπιστώσεις του λόγου το αληθές. Υψηλής ποιότητας specialty καφέδες, γλυκόπιοτα ροφήματα, μια ιδιαίτερα ψαγμένη κάβα κι ένας εξαιρετικός signature κοκτέιλ κατάλογος συνθέτουν μια πληθώρα επιλογών την ώρα που και στα τσιμπολογήματα έχει γίνει εξαιρετική δουλειά. Τα κλασικά κοκτέιλ ξεκινούν από 12€, τα signature από 14€.

The Rooftop Athens

Πλ. Θεάτρου 18, Αθήνα τηλ: 21 6001 0890

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Great Bear Rooftop (@greatbear.rooftop)

Η πανέμορφη ταράτσα του ξενοδοχείου Selina στην Πλατεία Θεάτρου ανανεώθηκε πριν κανένα χρόνο και έκτοτε επαναλειτουργεί με το ίδιο χαλαρό στυλ, την queer friendly διάθεση, την όμορφη θέα στην Ακρόπολη και τα ενδιαφέροντα events με ηλεκτρονική και όχι μόνο μουσική. Άραξε στην ξαπλώστρα ή σε μια αιώρα, παράγγειλε ένα δροσερό κοκτέιλ και η νύχτα θα κυλήσει όπως πρέπει. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ στα 10€.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v