Οι ωραιότερες αυλές για φαγητό και ποτό στα Πετράλωνα

Πήγαμε και πήραμε τον αέρα μας τρωγοπίνοντας σε πεντάμορφες αυλές των Πετραλώνων κι από δω και πέρα όλο εκεί θα μας βρίσκεις.

Οι ωραιότερες αυλές για φαγητό και ποτό στα Πετράλωνα

Συχνά πυκνά κάνουμε άνω κάτω τα Πετράλωνα αφού η γειτονιά τους είναι από τις πλέον αγαπημένες μας στην Αθήνα. Και πώς να μην είναι εδώ που τα λέμε αφού πέρα από το γοητευτικό αστικό τοπίο, κρατούν τον χαρακτήρα της γειτονιάς, στην οποία ξεφυτρώνουν παλιές διατηρητέες πολυκατοικίες με καταπράσινες κι ανθισμένες αυλές. Κάποιες από αυτές έχουν γίνει αγαπημένα μας στέκια και δεν θα σου κρυφτούμε καθόλου, αφορμή ψάχνουμε να ξαναβρεθούμε στα μέρη τους τρωγοπίνοντας.

Paribaba

Τρώων 49, Άνω Πετράλωνα, τηλ.: 21 0700 7513

Στεγασμένο σε μια κεφάτη και πολύχρωμη μονοκατοικία το Paribaba, αποτελεί κλασικό και πολύ αγαπημένο προορισμό για εκείνους που αναζητούν ένα χαλαρωτικό στέκι για να τα πουν και να τα πιούν με το παρεάκι τους. Εδώ όλα τα λεφτά είναι η εσωτερική αυλίτσα του, που είναι αδιαμφισβήτητα από τις πιο όμορφες όλων των Αθηνών, φιλοξενώντας πάμπολλους θαμώνες. Αν η βραδιά καταλήξει κοκτεϊλάτη μην φοβηθείς, μιας κι ο κατάλογός του έχει όλα όσα χρειαστείς για να μην ξενερώσεις στιγμή.

Line Athens

Αγαθοδαίμονος 37, Κάτω Πετράλωνα, τηλ.: 21 1750 7185

To Line έχει μια πανέμορφη αυλίτσα, η οποία λειτουργεί σομπάτη και τον χειμώνα για να χουζουρέψεις με τις ώρες, απολαμβάνοντας τη δροσιά τους. Εδώ όπως έχουμε ξαναπεί θα έρθεις από νωρίς για καφεδάκι και φανταστικό brunch, και αργότερα για μερικά από τα καλύτερα κοκτέιλ της Αθήνας, σαν το Paloma με τεκίλα Cazadores Blanco, τζίντζερ, λεμονόχορτο και 3 Cent Grapefruit soda και το Porn Star, με 42 Below Vodka, βανίλια, beurre noisette bitter, passion fruit και 3 Cent Tonic. Αν σε πιάσει μια λιγούρα, έχει και μενού για φαγητό, στα highlight του οποίου περιλαμβάνονται Burrata με ντοματίνια, φράουλες, λεμόνι και φιστίκι Αιγίνης, patatas bravas με ντοματίνια κονφί, σχοινόπρασο, μαγιονέζα και γιαούρτι, και hot dog σε διάφορες παραλλαγές. Τα κοκτέιλ κυμαίνονται στα 10€, τα πιάτα ξεκινούν από 5€.

Upupa Epops

Αλκμήνης 7, Πετράλωνα, τηλ.: 212 1055214

Ποτέ δεν θα πούμε όχι στην ευκαιρία να σεργιανίσουμε προς τον αγαπημένο μας «Τσαλαπετεινό». Άλλωστε το Upupa Epops είναι (σταθερά από την στιγμή που άνοιξε, να τα λέμε αυτά) από τις πιο δημοφιλείς προτάσεις της γειτονιάς. Και σίγουρα σε όλο αυτό βοηθά η πανέμορφη αυλή του, που φροντίζει να σερβίρει αντιθέσεις: Μοντέρνο με κλασικό. Ρομάντζο αλλά και καλοί φίλοι. Όλοι οι καλοί χωράνε να σερβιριστούν αλλά και να φωτογραφηθούν στις αμέτρητες ινσταγραμικές γωνιές του Upupa Epops. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από τα 9€ και φτιάχνονται από τα χεράκια των καλύτερων mixologists της πόλης.

Λαμπόρι

Αλκμήνης 23-25, τηλ.: 21 3030 2493

Το Λαμπόρι είναι από τα πλέον αγαπημένα φαγητοστέκια της περιοχής, με πιστούς θαμώνες που περιμένουν να πιάσουν θέση στα τραπεζάκια έξω στο πλακόστρωτο και να σερβιριστούν μεζεδάκια από μικρούς παραγωγούς και μερακλίδικα εγχώρια αποστάγματα.  Παράλληλα το τζέρτζελο δεν λείπει ποτέ από τις μουσικές βραδιές που διοργανώνονται τακτικά εκεί. Mην παραλείψεις να δοκιμάσει τον πικάντικο καβουρμά, το δροσερό ταμπουλέ, το ψητό μανούρι, τον μαρινάτο γαύρο και τα μανιτάρια σωτέ στο τηγάνι. Για σούπερ χορταστικό τσιμπολόγημα με κρασί, ο λογαριασμός στα 17-20€ το άτομο.

Το Γιαβρί

Υλλέων 3, Κάτω Πετράλωνα, τηλ: 21 5500 4343

Με καφενειακά τραπεζάκια και παρεΐστικη διάθεση το Γιαβρί είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φαγητοστέκια των Πετραλώνων και μια επίσκεψη προς τα μέρη του, αλλά και μια δοκιμή στα πιάτα του θα σε πείσουν για του λόγου το αληθές. Το χουνκιάρ μπεγιεντί −κοκκινιστό μοσχαράκι με πουρέ μελιτζάνας, για τους αμύητους− είναι από τα καλύτερα που έχουμε δοκιμάσει στην Αθήνα, ενώ μια δοκιμή οπωσδήποτε αξίζουν και τα αυγά με σουτζούκι, ο καβουρμάς σαγανάκι και τα καραμανλίδικα λουκάνικα. Έξτρα πόντοι για την σπιτική του φάβα. Ο λογαριασμός μαζί με συνοδευτικό κρασάκι στα 12 με 15€ κατ’ άτομο.

Κάππαρη

Δωριέων 36, τηλ: 210 3450288

Μια παλιά μονοκατοικία των Πετραλώνων, με την υπέροχη αυλή της, ικανοποιεί τις γευστικές μας αναζητήσεις με ένα μενού που… τα έχει όλα και συμφέρει. Ο κατάλογος έχει μια ροπή στη μαμαδίσια κουζίνα, πράγμα που δεν μας χαλάει καθόλου, ενώ δεν λείπουν κι οι ψαγμένοι μεζέδες. Όσο εμείς γράφουμε εσύ παραγγέλνεις τυρόπιτα στριφτή Σκοπελίτικη, μπουρεκάκια Καισαρείας, απάκι Κρήτης με χρωματιστές πιπεριές, ρεβυθοκεφτέδες, ψαρονέφρι καπνιστό, μπιφτέκι με λιαστή ντομάτα και γραβιέρα, χοιρινή τηγανιά και κόκορα παστιτσάδα. Λογαριασμός περί τα 15-18€ κατ΄άτομο.

Καρδερίνα

Καλλισθένους 67, τηλ: 21 0345 4000


Σε έναν άνετο και όμορφο χώρο, στον οποίο δεσπόζει η χαλικόστρωτη αυλή με τις ξύλινες καρεκλίτσες, η Καρδερίνα σερβίρει εκλεκτά αποπστάγματα, τα οποία θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα οι τσιπουρολάγνοι της παρέας, την ώρα που τα μερακλήδικα μεζέδια της θα διεγείρουν ερεθιστικά τον ουρανίσκο σου.

Eδώ τρώμε πατατοσαλάτα με μπέικον και μαγιονέζα, λαχταριστούς ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης, ρεβυθοκεφτέδες με γαλοτύρι, τυρόπιτα στριφτή Σκοπέλου, κοτόπιτα με mix τυριών, μανιτάρια και πιπεριά, τηγανιτά μοσχαρίσια συκωτάκια, χτυπητή με πιπεριά Φλωρίνης, αλλά και μεζέδες θάλασας όπως χταποδάκι ξυδάτο, γαύρο μαρινάτο και γαρίδες με σάλτσα ούζου και σαφράν. Ο λογαριασμός στα 20-25€ κατ’ άτομο μαζί με τα αλκοολούχα παρελκόμενα.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v