Τέλειες αυλές για ποτό και φαγητό στο Παγκράτι

Θες μεζεδάκια σε φόντο πράσινο; Μοντέρνα καφενεία; Fine Dining; Το Παγκράτι έχει τις πιο όμορφες αυλές για φαγητό και ποτάρες.

Τέλειες αυλές για ποτό και φαγητό στο Παγκράτι

Δροσερές, εναλλακτικές, προσεγμένες, στιλάτες, κυριλέ και hip. Οι αυλές του Παγκρατίου μάς περιμένουν για καλοκαιρινές βραδινές εξόδους (ή και μεσημεριανές γιατί όχι;) προσφέροντας όλα όσα ζητάμε αυτήν την περίοδο: καλό φαγητό, ωραία ποτά και δροσερή ατμόσφαιρα.

Το Λούβρον

Ερατοσθένους 6, τηλ: 2107016594



Σε έναν καταπράσινο χώρο, αυτό το μοντέρνο καφενείο, απλώνει τα τραπεζάκια του και υποδέχεται παρέες για τσίπουρα και πεντανόστιμους μεζέδες. Εδώ θα τσιμπολογήσεις μοσχαρίσια κεφτεδάκια σχάρας με σάλτσα δυόσμου, μπουρεκάκια με μυζήθρα, σαρδέλα με μαγιονέζα πατάτας και κρόκο Κοζάνης, σουπιά σχάρας με σάλτσα από ταχίνι και τηγανιτό κρεμμυδάκι, ξιδάτο λουκάνικο Κρήτης με πικάντικη πολίτικη σαλάτα, απάκι σχάρας με φρέσκια σαλάτα και άλλα τέτοια ωραία. Mαζί με τα απαραίτητα συνοδευτικά τσιπουράκια, ο λογαριασμός δύσκολα θα ξεπεράσει τα 15-20€ το άτομο.

Παλιά Αθήνα

Εμπεδοκλέους 79, τηλ: 21 0751 8869

Όνομα και πράγμα, αυτό το οικογενειακό μεζεδοπωλείο σε ταξιδεύει σε μια εποχή νοσταλγική όσο και ξεχασμένη μέσα από εικόνες του παρελθόντος και γεύσεις της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας. Το εσωτερικό του μοιάζει με μουσείο, ενώ η αυλή του είναι όσο δροσερή πρέπει και ανοίγει την όρεξη για να δοκιμάσεις πιάτα όπως μυρωδάτα κεφτεδάκια, ποικιλίες κρεατικών, χειροποίητες τυροκροκέτες, φρέσκιες σαλάτες, τηγανιά κοτόπουλο και χωριάτικο λουκάνικο. Συχνά – σχεδόν καθημερινά, έχει live με μουσικούς που απογειώνουν την όλη εμπειρία. Λογαριασμός στα 15-20€ το άτομο, με κρασί και κέρασμα ραβανί.

Σπονδή

Πύρρωνος 5, τηλ: 210 7564021



Το πρώτο εστιατόριο που σύστησε την fine dining γαλλική κουζίνα στους Αθηναίους, παραμένει ένας κορυφαίος γαστριμαργικός προορισμός, έχοντας πλέον ένα αστέρι Michelin και μια από τις ομορφότερες αυλές της πόλης. Στον κατάλογο ξεχωρίζουν πιάτα όπως τα σωταρισμένα χτένια με μανιτάρια σέπες κομμένες στο σχήμα των χτενιών και η τριλογία καραβίδας με βουτυράτο ταρτάρ σε μια σαμπαγιόν από ρόκα. Το μενού «Ανακάλυψης» με 12 πιάτα κοστίζει 170€, για παραγγελία α λα καρτ, ο λογαριασμός στα 120-150€, χωρίς κρασί.

Soil

Φερεκύδου 5, τηλ: 21 0751 3505



Σε ένα υπέροχο νεοκλασσικό σπίτι στο Παγκράτι, το εστιατόριο του Τάσου Μαντή έχει ένα αστέρι Michelin, και μια αυλή σαν σε… χωριό, με λεμονιές πορτοκαλιές και παρτέρια. Στο μενού ξεδιπλώνεται η «soil experience» μέσα από πιάτα γήινης γαστρονομίας, όπως η γαρίδα με πορτοκάλι, μύδια και κατιφέ, το χτένι με μοσχολέμονο, γκρέιπφρουτ και αυγά ρέγγας και η παλαμίδα με αγριοράπανο, ψημένα φύλλα λεμονιάς και μάραθο μπρονζέ. Το μενού 15 πιάτων κοστίζει 90€.

Vitelli

Πλ. Νικ. Πλαστήρα 8, τηλ: 21 0701 2070



Στην πλατεία του Παγκρατίου, ένα νέο all day bar restaurant άνοιξε τις πύλες του πέρσι στεγασμένο σε ένα υπέροχο νεοκλασικό. Το Vitelli λατρεύει την Τέχνη όπως θα διαπιστώσεις από το πανέμορφο εσωτερικό του, ενώ διαθέτει μια αυλή χάρμα οφθαλμών με ψάθινα φωτιστικά και συντριβάνι. Εδώ θα δοκιμάσεις γεύσεις μεσογειακής κουζίνας με πινελιές ιταλικές, αλλά και signature κοκτέιλ με άρωμα… σικελιάνικο. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ από 8€.

Βυρίνης

Αρχιμήδους 11, Παγκράτι, τηλ: 2107012153



Μια μικρή όαση πίσω από το Καλλιμάρμαρο, ο Βυρίνης είναι μια κλασική ταβέρνα, με την αυλή της, γεμάτη βουκαμβίλιες, γιασεμί και λοιπά λουλούδια να σε προδιαθέτει καταλλήλως για φαγητό. Τηγανιτές πατάτες, πράσινη σαλάτα, βλίτα, πιπεριές γεμιστές με τυρί, κεφτεδάκια της γιαγιάς τραγανά με φρέσκες πατάτες, ντολμάδες αυγολέμονο, χειροποίητη τυροκαυτερή όσο πρέπει πικάντικη, ρεβιθοκεφτέδες με σάλτσα γιαουρτιού και το πιάτο –χιτ του μαγαζιού τσιγαριστό χοιρινό αποτελούν must επιλογές για την παραγγελία σου Για ένα πλήρες γεύμα, υπολογίζεις περίπου 20€ το άτομο, με κρασί.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v