Βγήκαμε για φαγητό και ποτό σε Λυκαβηττό και Κολωνάκι

Βολτάρουμε στο Κολωνάκι, ανεβαίνουμε στον Λυκαβηττό και εντοπίζουμε τις πιο ιδιαίτερες διευθύνσεις για φαγητό, ποτό ή και τα δύο.

Βγήκαμε για φαγητό και ποτό σε Λυκαβηττό και Κολωνάκι

Τζαζ στέκια, mainstream all day bars, γκουρμέ εστιατόρια με εντυπωσιακή θέα, παραδοσιακά καφενεία.

Ο Λυκαβηττός και το Κολωνάκι είναι ό,τι πρέπει για νόστιμες εξόδους συνοδεία αλκοόλ κι εμείς εντοπίζουμε μερικές από τις αγαπημένες μας διευθύνσεις για τρωγοπίνειν.

Μπιρμπίλω

Πλουτάρχου 26, Κολωνάκι, τηλ.: 21 0724 7777

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Μπιρμπίλω (@birbilo_restaurant)

Καρό τραπεζομάντηλα, σεμεδάκια στα ράφια, ξύλινα δοκάρια στην οροφή συνθέτουν ένα ζεστό  χώρο σε αυτήν την παραδοσιακή ταβέρνα που θυμίζει γεύματα κυριακάτικα της γιαγιάς. Στο μενού θα βρεις παραδοσιακούς μεζέδες, επιλεγμένα είδη κρέατος και κολασμένα σπιτικά μαγειρευτά. Εμείς αγαπάμε ιδιαίτερα το μοσχαράκι στιφάδο, το ζουμερό σνίτσελ ζουμερό, τη γουρουνοπούλα με πετιμέζι, τη ρεβιθάδα Σίφνου, τις κροκέτες μπακαλιάρου, το λουκάνικο Βόνιτσας, το συκώτι γάλακτος, και το χυλωμένο πιλάφι. Μαζί με μπύρα ή κρασάκι ο λογαριασμός θα κινηθεί στα 20-25€ κατ’ άτομο.

Πράσινη Τέντα

Λυκαβηττός, τηλ: 21 0363 5400

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @prasini_tenta

Ένα από τα σημεία αναφοράς του Λυκαβηττού η Τέντα λειτούργησε το πολύ μακρινό 1931 ως καφέ- ουζερί και έκλεισε το 2000. Ευτυχώς ξανά άνοιξε με τον κόσμο να το τιμά δεόντως, τόσο για ποτάκι με ασυναγώνιστη θέα το ηλιοβασίλεμα, όσο και για μοντέρνα κουζίνα. Στο μενού θα βρεις μεταξύ άλλων καρπάτσιο λαβράκι με πόνζου εσπεριδοειδών, ριζότο καραβίδας, μπέργκερ Black Angus με καραμελωμένα κρεμμύδια, μπέικον και καπνιστό μετσοβόνε, στήθος κοτόπουλο λεμονάτι, αλλά και Rib Eye Ουρουγουάης με pepper sauce. Ο λογαριασμός για ένα γεύμα με ποτήρι κρασί στα 30€ το άτομο. Το απλό ποτό στα 10€, οι μπίρες στα 7€.

Δεξαμενή

Πλατεία Δεξαμενής, Κολωνάκι

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Η Δεξαμενή (@dexameni.kolonaki)

Από τα πιο όμορφα σημεία για καφέ, μεζέδες και κρασάκια, όλες τις ώρες της ημέρας, το καφενεδάκι που σύχναζαν κάποτε ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης και ο Κώστας Βάρναλης παραμένει σταθερή αξία για τις εξόδους μας στην περιοχή. Στα «οπωσδήποτε» σημείωσε τις κλασικές κι αγαπημένες τηγανιτές πατάτες με αυγά, τον ντάκο με τριμμένη ντομάτα και ξινομυζήθρα, το ψητό χαλούμι με μαρμελάδα σύκου και βαλσάμικο, τη φάβα με μαρινάτο γαύρο, το χωριάτικο λουκάνικο και τις φακές με μανούρι και λιαστή ντομάτα. Συνοδεύεις με τα απαραίτητα ουζάκια και πληρώνεις γύρω στα 20€ το άτομο.

Ορίζοντες

Αριστίππου 1, Λυκαβηττός, τηλ: 21 0721 0701

Στην κορυφή του Λυκαβηττού, οι Ορίζοντες παραμένουν εδώ και χρόνια η κορυφαία επιλογή για να δειπνήσεις ρομαντικά έχοντας στο… πιάτο σου την ωραιότερη πανοραμική θέα της πόλης. Το μενού είναι εξίσου όμορφο, με πιάτα μεσογειακής κουζίνας. Περιλαμβάνει επιλογές όπως κακαβιά με βραγχιοκάλυμμα, λαχανικά και αρωματισμένη με κουρκουμά, ταρτάρ μοσχαρίσιο με σιναπόσπορο, μανιτάρια του δάσους σωτέ με προσούτο Ευρυτανίας και πουρέ βουτύρου, λιγκουίνι θαλασσινών με φρέσκια ντομάτα, φιλέτο κοτόπουλο ρολό με μανιτάρια, σάλτσα μπέικον και πατάτες και μυλοκόπι σε κουρκούτι μπύρας με σωτέ σπανάκι και πουρέ παντζάρι. Ο λογαριασμός για ένα γεύμα με ποτήρι κρασί, από 35€ το άτομο, αναλόγως επιλογών.

Ruins Athens Urban Area

Τσακάλωφ 4, Κολωνάκι, τηλ: 6945740741

Στον πεζόδρομο της Τσακάλωφ, το Ruins ξεχωρίζει για την κεφάτη του ατμόσφαιρα, το ωραίο φαγητό και τα δυνατά κοκτέιλ του. Ανοίγει από νωρίς το πρωί για καφεδάκι και brunch και παραμένει ανοικτό ως πολύ αργά, για ποτό και χορό με mainstream προσανατολισμό. Στα του φαγητού, ο κατάλογος περιλαμβάνει νοστιμότατα πιάτα, όπως σεβίτσε λαβράκι, με πολύχρωμες πιπεριές, γάλα τίγρης και εσαλότ, μυλοκόπι φρικασέ, με αχιβάδες και σάλτσα αυγολέγμονο, chicken baos με ψητό κοτόπουλο, σάλτσα τονκάσου, φρέσκο κρεμμυδάκι και πίκλα αγγουριού, κλασικό, μερακλίδικο cheeseburger με ψωμάκι μπριός, μπιφτέκι black angus, cheddar και πατάτες τηγανιτές, και ωραιότατες pizza όπως αυτή με την κρέμα ρικότα, το πέστο, τη μοτσαρέλα και το κοτόπουλο. Ο λογαριασμός στα 30-35€, με ποτήρι κρασί. Το απλό ποτό στα 8€, τα κοκτέιλ από 10€.

Minnie the Moocher

Τσακάλωφ 6, τηλ: 21 0364 1686

Με όνομα δανεισμένο από το πασίγνωστο ομώνυμο τραγούδι του Καμπ Κάλογουεη, αυτό το all day bar restaurant διαθέτει έναν ατμοσφαιρικό εσωτερικό χώρο και προσφέρει κάτι όμορφο για κάθε στιγμή της ημέρας. Θες χαλαρό ποτό; Θα το πιείς ακούγοντας jazz, funk, soul και swing μελωδίες. Θες να φας; Στον κατάλογο θα βρεις πιάτα όπως πέννες με σάλτσα μανιταριών porcini, κοτόπουλο και νιφάδες παρμεζάνας, Rib Eye με πουρέ γλυκοπατάτας, κάστανα και λαχανικά σχάρας, κριθαρότο καραβίδας με καραμελωμένα ντοματίνια, τραγανή πίτσα Μαργαρίτα, μίνι burgers με φρέσκο μοσχαρίσιο κιμά και πολλά ακόμα ωραία και νόστιμα καλούδια. Ο λογαριασμός για ένα γεύμα με ποτήρι κρασί στα 30€ το άτομο. Το απλό ποτό στα 8€, τα κοκτέιλ από 10€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v