Βάλε να πιούμε στην Ηλιούπολη

Ποτοποσία ή σφηνάκια μέχρι τελικής πτώσεως; Κοκτεϊλάρες ή του ζύθου το ανάγνωσμα. Στην Ηλιούπολη ευτυχώς δεν υπάρχουν ψευδοδιλλήματα.

Βάλε να πιούμε στην Ηλιούπολη

Προπόσεις υπάρχουν πολλές, είναι η αλήθεια, όμως το: «βάλε να πιούμε» είναι από τις αγαπημένες μας. Για αυτό, έχουμε τα αυτιά μας πάντοτε ανοιχτά και μόλις κάποιος την ξεστομίσει βγάζουμε χάρτες, gps και συντεταγμένες προκειμένου να πάμε στα καλύτερα. Αυτή τη φορά λέμε να κινηθούμε προς Ηλιούπολη μεριά καθώς στις γειτονιές της, ολοένα και πληθαίνουν οι αφορμές για κοκτεϊλατες βραδιές και non stop ποτοποσίες. Επειδή ωστόσο ξέρουμε ότι περιμένεις σχετική λίστα, δεν επαναπαυόμαστε λεπτό, ετοιμάζοντάς σου μια έξτρα περιποιημένη με τα καλύτερα ποτάδικα της Ηλιούπολης.

Σπουργίτι

Διστόμου 8, τηλ: 2130017130

Γωνιακό και μικρούλι, αυτό το νέο μαγαζάκι «τιτιβίζει» εδώ και έναν χρόνο περίπου στην Ηλιούπολη σε ένα ήσυχο σημείο, ιδανικό για να χαλαρώσεις. Στημένο με μεράκι και ρουστίκ στοιχεία στη διακόσμηση, το Σπουργίτι έχει οικεία ατμόσφαιρα, σερβίρει ωραία καφεδάκια το πρωί, αλλά και λαχταριστό brunch με επιλογές όπως open face sandwich με κρέμα αβοκάντο, βραστό αυγό και τσίλι και χειροποίητες pizzas, όπως αυτή με τη φρέσκια μοτσαρέλα και τον βασιλικό. Καθώς η μέρα περνά, στα τραπέζια καταφθάνουν Aperitivo Cocktails (λέγε με Aperol), κρασιά από εγχώριους αμπελώνες, αλλά και κλασικά ποτά σε ικανοποιητική ποικιλία. Τα ηχεία του παίζουν funk/soul μελωδίες, ενώ το απλό ποτό κοστίζει 7€.

Mpartoun

Αγγέλου Σικελιανού 69, Ηλιούπολη, τηλ: 21 0973 1355

https://www.instagram.com/p/CxScx9JMwj0/?utm_source=ig_embed&ig_rid=7f04db6a-cead-4ee3-958d-ceb037e5ecd6

Χαλαρό κι έξτρα vibe-άτο το Mpartoun μοιάζει ο ιδανικός χώρος για να πάρεις την παρέα σου να τα πείτε και να πιείτε μέχρι πολύ αργά. Εδώ η φάση είναι ξεκάθαρα feelgood ενώ ο κατάλογος με τα κοκτέιλ θα σβήσει μονομιάς κάθε βαριεστημένη και δυσάρεστη σκέψη σου. Αν κάτσεις μέσα, θα πιάσεις τον εαυτό σου να χαζεύει αρκετή ώρα την υπέροχη διακόσμηση με τα comic strips στους τοίχους, ενώ αν πεινάσεις έχει ωραιότατη πίτσα, μπέργκερ και finger food για να τσιμπολογήσεις. Το απλό ποτό στα 6,5€.

Radar Athens

Κοτζιά 22, τηλ: 21 0994 9678

 

Δεν ξέρουμε αν το έχει πιάσει ακόμη το ραντάρ σου (pun intended) όμως το Radar έχει δώσει ήδη τα διαπιστευτήρια του σε όσους λατρεύουν τους industrial χώρους. Στεγάζεται στον χώρο ενός παλιού ξυλουργείου που γεμίζει από νωρίς, σερβίροντας από το πρωί specialty καφέ των Cafeistas ενώ συνεχίζει ως πολύ αργά το βράδυ. Εδώ οι μουσικές παίζονται από βινύλια – όπως πρέπει δηλαδή- και συνθέτουν ένα ιδανικό soundtrack για να πιείς το ποτό σου ή κάποιο από τα καλοφτιαγμένα κοκτέιλ της μπάρας, να χορέψεις αλλά και να κοινωνικοποιηθείς. Για τους φαν της craft μπίρας, στα ψυγεία του παίζουν ωραίες ετικέτες της Brewdog. Το απλό ποτό στα 7,5€.

Κολοκύθα Cafe-Cocktail Room

Λεωφόρος Κυπρίων Ηρώων 58, Ηλιούπολη, τηλ. 2109953774

Τώρα που βρισκόμαστε στην τελική ευθεία πριν το Halloween μια Κολοκύθα τραβιέται είναι η αλήθεια, εκτός αν μιλάμε για το αγαπημένο στέκι της Ηλιούπολης, που είναι παντός καιρού.

Θα τη βρεις ανοικτή για καφεδάκι από το πρωί, το οποίο απολαμβάνεις στο όμορφο αίθριό της με τις φερφορζέ καρεκλίτσες και το όμορφο γκραφίτι. Αν πεινάσεις στην πορεία, θα σου προσφέρει ωραίο club sandwich και τορτίγιες, ενώ το βράδυ οι κεφάτες μουσικές ανεβαίνουν σε ένταση και η μπάρα βγάζει περί τα 15 signature cocktails εμπνευσμένα από το μαγικό κόσμο των παραμυθιών, πολύχρωμα και εθιστικά. Σε καθημερινή βάση διοργανώνει θεματικές βραδιές με Djs, ενώ τα λάιβ είναι συχνά και απρόσμενα. Το απλό ποτό στα 7€, τα κοκτέιλ από 7€.

Le Roi

Σοφοκλή Βενιζέλου 125, τηλ.: 21 0971 1543

Διαχρονικό και αυθεντικό ροκ στέκι η Le Roi είναι πάντοτε η καλύτερη αφορμή για να παρεΐσεις με τους παλιοροκάδες φίλους σου. Πέτρα και ξύλο συνυπάρχουν αρμονικά ενώ τα ντεσιμπέλ ανεβαίνουν, ενόσω οι djs διαλέγουν τα σημαντικότερα και πιο αγαπημένα τραγούδια της κλασικής ροκ δισκογραφίας. Η μπύρα ρέει άφθονη με αρκετές επιλογές σε taps αλλά και ετικέτες για να διαλέξεις ότι τραβά η ψυχούλα σου ενώ τα ποτά ξεκινούν από τα 7€. Κι αν είναι ροκ μην την φοβάσαι τη Le Roi, καθώς σε περιμένει με ανοιχτές τις αγκάλες για ποτοποσίες μέχρι τελικής πτώσεως.

Indigo

Βύρωνος 3, τηλ.:21 0992 9526

To Indigo σε προσκαλεί σε ένα μαγευτικό ταξίδι από την Ηλιούπολη σε αμέτρητους “προορισμούς”, μέσω των γεύσεων, των αρωμάτων αλλά και της ατμόσφαιρας αυτού του all day bar που ξέρει πώς να κερδίσει τους θαμώνες του. Κομψός κι αριστοκρατικός ο εσωτερικός αλλά κι ο εξωτερικός χώρος του Indigo βλέπει τα ξύλινα τραπέζια του να γεμίζουν με κόσμο από νωρίς για καφεδάκι συνοδεία Brunch-αριστών επιλογών. Μόλις βραδιάσει, τα φώτα χαμηλώνουν κι η διάθεση για ένα κοκτεϊλάκι ανεβαίνει, αφού η signature λίστα του Indigo δεν αφήνει κανέναν παραπονεμένο. Πιές ένα Midsummer Love (με μαστίχα, πουρέ φράουλας, λικέρ πορτοκάλι, βασιλικό, λάιμ και bitters σοκολάτας) και σημείωσε ότι τα κοκτεϊλάκια ξεκινούν από 8€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v