Πού να πάμε για ποτό μετά το Θέατρο Βράχων, Πέτρας και Πειραιώς 260

Και το θεατράκι μας πήγαμε για να παρακολουθήσουμε υπέροχες εκδηλώσεις, και τα ποτάκια μας ήπιαμε σε λατρεμένα μπαράκια. Είχαμε πρόγραμμα.

Πού να πάμε για ποτό μετά το Θέατρο Βράχων, Πέτρας και Πειραιώς 260

Δεν ξέρουμε για σένα αλλά του λόγου μας και φέτος το καλοκαίρι θα το περάσουμε στο Θέατρο Βράχων, στο Θέατρο Πέτρας αλλά και στην Πειραιώς 260, με σκοπό να παρακολουθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα θεατράκια, συναυλίες και λοιπές εκδηλώσεις γίνεται. Έχουμε βάλει λοιπόν κάτω τα προγράμματα των θεάτρων που έχουν ήδη ανακοινωθεί και κάνουμε τον σχεδιασμό μας ανάλογα για να μην χάσουμε τίποτα. Μόλις τελειώσουν οι εκδηλώσεις, ανασυντασσόμαστε και ξεκινάμε πρόσω ολοταχώς για αγαπημένα μπαράκια στα πέριξ των θεάτρων για το ποτάκι μας το επιούσιο.

Μετά το Θέατρο Βράχων

Lolita

Ταταούλων 86, Βύρωνας, τηλ: 21 0764 4665

Έλειπε από τον Βύρωνα ένα φρέσκο μπαράκι με feelgood χαρακτήρα, και μια Λολίτα ήρθε να αναπληρώσει το κενό. Ένα καφέ μπαρ από εκείνα που χαίρεσαι να ανακαλύπτεις,  η Λολίτα θυμίζει καφενεδάκι σε νησί των Κυκλάδων και σε υποδέχεται στην πανέμορφη αυλή-ταράτσα της, με τα χρωματιστά φωτάκια και τα ρουστίκ πλακάκια για ό,τι ποτάκι τραβά η όρεξή σου αλλά και καλοφτιαγμένα signature κοκτέιλ μέχρι πολύ αργά το βράδυ. Όταν έχει παράσταση το Θέατρο Βράχων ίσως χρειαστεί να βάλεις και μέσο για να βρεις ελεύθερο σταντάκι επομένως κάνε έγκαιρα τα κουμάντα σου. Το απλό ποτό στα 7€.

Βύρωνος Πολιτεία

Κωνσταντινουπόλεως 97, Βύρωνας, 21 0765 9992

Έχεις όρεξη για ταρατσάτο και κοκτειλάτο σποτ με θέα όλη την πόλη; Μήπως πάλι θες εμπνευσμένα signature κοκτέιλ που δίνουν χρώμα, γεύση κι ένταση στα βράδια μας; Εμείς δεν χαλάμε χατίρι σε κανέναν για αυτό σε παίρνουμε αγκαζέ και οδεύουμε προς τη Βύρωνος Πολιτεία θγια να τα περάσουμε όμορφα, όπως οι πάμπολλοι θαμώνες που την έχουν κάνει στέκι τους εδώ και καιρό.

Θα πιούμε κι ένα Μαστιχωτό με λικέρ μαστίχας, λεμόνι, σιρόπι αγγούρι, ανανά και λικέρ κουφοξιλιάς ή ένα Ουζίτο με ούζο, μίξη εσπεριδοειδών, μαϊντανό, passion fruit και σιρόπι για να πάνε τα φαρμάκια κάτω και στα ίδια μέρη σύντομα θα ξαναβρεθούμε.

Μετά το Θέατρο Πέτρας

Terra Petra

Θέατρο Πέτρας, Πετρούπολη τηλ: 21 0506 0694

Terra Petra με το όνομα, που λένε κι οι παροικούντες την Πετρούπολη. Ένα από τα πλέον ονομαστά καφέ της Αττικής, που συνορεύει με το Θέατρο Πέτρας και προσφέρει μια από τις καλύτερες θέες της πρωτεύουσας. Το πανοραμικό καράβι του καφέ παραμένει το σήμα κατατεθέν του, την ώρα που άπειρος κόσμος επισκέπτεται την Terra Petra όλες τις ώρες χάρη στις επιλογές που προσφέρει (καφέ, φαγητό, ποτά)

Αυτή την  εποχή που ο υδράργυρος έχει πάρει την ανιούσα κι οι καυσωνικές θερμοκρασίες μας χτυπάνε την πόρτα το καλοκαιρινό μπαρ του πολυχώρου είναι ό,τι χρειάζεσαι για να lounge-άρεις, ανεβάζοντας τη διάθεσή σου. Στο πλάι του έχει στηθεί ένα αιθέριο και σχεδόν νησιώτικο ντεκ με μεγάλες μπάρες και αναπαυτικούς καναπέδες όπου θα ριλαξάρεις με το ποτάκι ή το κοκτεϊλακι σου ανά χείρας. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 9€.

Αλχημιστής Rock n Roll Beer Bar

25ης Μαρτίου 130, Πετρούπολη, τηλ: 697 629 2604

Ο σύλλογος φίλων ποιοτικής μπίρας και 29 μικροζυθοποιοί –μπορεί να είναι και περισσότεροι, δεν θα τα χαλάσουμε εδώ- συνιστούν Αλχημιστή και ζύθο που καήκαμε. Κλασικό κι αγαπημένο Πετροπουλιώτικο στέκι που έκλεισε πρόσφατα τα 8 χρόνια ζωής, ο Αλχημιστής είναι ξεκάθαρα ροκ αλλά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τον φοβάσαι. Ο χώρος είναι διακοσμημένος με ροκ καλούδια κι όμορφα αφισάκια ενώ πολύ συχνά πέφτουν και λάιβ πενιές. Πέρα από την ποικιλία στις μπύρες (τόσο σε taps, όσο και σε ετικέτες), εδώ θα βρεις εξαιρετική πίτσα και χορταστικές κρεατοποικιλίες για τη λιγούρα. Ο λογαριασμός με μπυρίτσες και τσιμπολόγημα δεν θα ξεπεράσει τα 15€ κατ’ άτομο.

Bios

Πειραιώς 84, Κεραμεικός, τηλ: 2103425335

Kλασική αξία που γίνεται υπεραξία όταν καλοκαιριάζει και βρίσκεις μια θεσούλα στην πολυπαινεμένη ταράτσα του το Bios είναι η σίγουρη λύση για να τα περάσεις όμορφα, αν βρεθείς στα πέριξ της Πειραιώς. Από εκεί θα έχεις μια υπέροχη κι ανεμπόδιστη θέα μέχρι τη φωτισμένη Ακρόπολη αλλά και από την άλλη ως τις κατακόκκινες καμινάδες της Τεχνόπολης. Έσω έτοιμ@ για μάχη μέχρι τελικής πτώσης στην αναζήτηση ελεύθερης ξαπλώστρας. Πιες κι ένα κοκτεϊλάκι από τον πάντα γλυκόπιοτο κατάλογο του Bios στην υγειά μας κι όλα θα πάνε καλά.

Momo

Σαπφούς 95, Καλλιθέα, τηλ: 21 0956 2300

Από τις ταράτσες πάμε στις αυλές γιατί καλοκαίριασε πια και μια δροσιά την χρειάζονται τα ταλαιπωρημένα κορμάκια μας. Καλύτερη από του Momo εκεί κοντά δεν θα βρεις κι αυτό στο υπογράφουμε με τα δύο χέρια. Σε  κάθε λίστα σχεδόν με τα καλύτερα all day bars του αθηναϊκού κέντρου με το σπαθί του και τις εξαιρετικές επιλογές των mixologists του.

Αν η πείνα σου χτυπήσει την πόρτα, μην φοβηθείς. Αντίθετα άνοιξε της την πόρτα και ζήτα ένα Haute Dog, με το διπλό πικάντικο λουκάνικο, σάλτσα μουστάρδας, τραγανό μπέικον, λιωμένη μοτσαρέλα και BBQ sauce γιατί νηστικό αρκούδι δεν κοκτεϊλάρει τόσο εύκολα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v