Στην Κυψέλη ο καφές… δεν αστειεύεται

Τα καφέ της Κυψέλης ξεχωρίζουν για τα μοναδικά τους χαρμάνια κι εμείς βολτάρουμε, πίνουμε και τσιμπολογάμε στα καλύτερα.

Στην Κυψέλη ο καφές… δεν αστειεύεται

Τα καφέ αυξάνονται και πληθύνονται, όμως μέσα σε όλον αυτό τον ορυμαγδό των «καφέ μπαρ», τα μαγαζάκια που πραγματικά το λέει η καρδιά τους ξεχωρίζουν και ο κόσμος τα τιμά αναλόγως.

Στην μάνα του χιπ, την Κυψέλη, ο κανόνας αλλάζει. Εδώ δύσκολα θα βρεις κακό καφέ, και τα μαγαζιά που τον σερβίρουν είναι μεν πολλά, έχουν όλα όμως κάτι το ιδιαίτερο να προσφέρουν στους γευστικούς σου κάλυκες.

Δες παρακάτω μερικά από τα αγαπημένα μας.

Let it bee

Επτανήσου 13, τηλ: 2108257110

Μαγαζάκι- έκπληξη δίπλα στην πλατεία, το τοσοδούλικο αυτό καφέ θα το αγαπήσεις για τα χειροποίητα γλυκά και αλμυρά του εδέσματα, τα οποία θα σου σερβίρουν με χαμόγελο τα συμπαθέστατα παιδιά στο σέρβις. Ο καφές του είναι εξαιρετικός, ενώ διαθέτει και αρκετά αφεψήματα από έλληνες μικροπαραγωγούς για να δοκιμάσεις. Πεινασμένος δεν θα μείνεις πάλι, μιας και ετοιμάζει νοστιμότατα vegan energy balls χωρίς ζάχαρη με ένα σωρό υλικά, banana bars, chia puddings, muffins γιαουρτιού και μπαγκέτες.

Morning Sweetie

Ζακύνθου 13, τηλ. 211 735 4924

Με διττή σημασία ονόματος – «καλημέρα γλυκιά μου» αλλά και «πρωινό γλυκό» - αυτό το μίνιμαλ καφέ με μωσαϊκό στο πάτωμα και χρωματιστές λεπτομέρειες στους τοίχους σερβίρει καφέδες πεντανόστιμα τσιμπολογήματα (αλμυρά και γλυκά) από νωρίς το πρωί. Στον κατάλογο του θα βρεις μεταξύ άλλων αλμυρό cake με πράσο, μανιτάρι, κεφαλογραβιέρα και φρέσκο θυμάρι, χειροποίητο κέικ καρότου με καρύδια, cream cheese frosting, σιρόπι με χυμό καρότου και σπιτικό liqueur alchermes, μπριοσάκια με κατίκι Δομοκού και ντοματίνια confit, και αμερικάνικο cheesecake με φιστίκι Αιγίνης ή με ολόκληρα κομμάτια κάστανο.

Kapu

Ζακύνθου 9, τηλ: 21 1013 4307

Λίγο πιο πέρα, αυτό το πανέμορφο μαγαζάκι, σερβίρει το άκρως ψαγμένο 3 sips blend της Mister Bean, μια ποικιλία με προέλευση από Βραζιλία και Αιθιοπία που θα σε ξαφνιάσει ευχάριστα. Στο Kapu, ο κατάλογος περιλαμβάνει μονοποικιλιακούς καφέδες από διάφορες προελεύσεις, ενώ τα καφεδάκια εδώ συνοδεύονται με πάσης φύσεως γλυκά και αλμυρά σνακ, όπως μπισκότα σοκολάτας με σοκολάτα υγείας ή μαλακά μπισκότα με λευκή σοκολάτα, μάφινς με σοκολάτα και βανίλια, κέικ, σουφλέ σοκολάτας, τορτίγιες με γαλοπούλα και σος ανθότυρου και vegetarian τσιαπάτα με σουσάμι και λινάρι, αβοκάντο και χειροποίητο πέστο (και θα γίνει).

Cultivos

Ζακύνθου 4, τηλ.: 213 099 4738

Παραμένουμε Ζακύνθου, μιας και αυτή η οδός αγαπάει τον καφέ, και πιάνουμε θέση στο Cultivos  ακριβώς δίπλα στη Δημοτική Αγορά, το οποίο ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα της ομώνυμης αλυσίδας.  Ο λόγος; Μια φανταστική, πράσινη αυλίτσα, που το αναβαθμίζει από «take away για ένα εσπρεσάκι στα γρήγορα» σε ένα ιδανικό café για να αράξεις με καφεδάκι(α) στη λιακάδα και να κουβεντιάσεις με τους φίλους. Σερβίρει και νοστιμότατο brunch, με επιλογές όπως Breakfast sando, με ιαπωνικό milk bread με 1 αυγό βιολογικό 7 λεπτών, πίκλα κρεμμύδι και hummus και Hangover sandwic, με προζυμένιο ψωμί με 2 αυγά μάτια, ντομάτα, τραγανό μπέικον και λιωμένα τυριά.

Kick

Σποράδων 26, τηλ: 21 1119 0369

Μοντέρνο, cool και ανήσυχο, αυτό το hub της Σποράδων είναι ένα shop in a shop, ένας χώρος για να πιείς καλοφτιαγμένο καφέ, να αράξεις με το laptop σου, να δεις ωραίο κόσμο και να ψωνίσεις διάφορα καλούδια, όπως t-shirts, τσαντάκια, φούτερ, κάλτσες κ.α.. Πέρα από καφέ, σερβίρει και νόστιμα snacks για να σε κρατήσουν ανάμεσα στα γεύματα, αλλά και πολλές vegetarian/vegan επιλογές. Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις τα american cookies του Δημήτρη Βάτη aka Cookie Dude, καθώς και τα πεντανόστιμα vegan γλυκά από την Eri Bakes Vegan.

Dope Roasting Co.

Φωκίωνος Νέγρη 49, τηλ.: 210 8659368

Τα… ντουμάνια των ποιοτικών single origin και blend καφέδων που καβουρδίζονται καθημερινά στο μαγαζάκι της γνωστής αλυσίδας σπάνε μύτη και σε προκαλούν να πάρεις έναν «χεράτο» ή να αράξεις και να τον απολαύσεις στα λιγοστά τραπεζάκια του. Το αγαπημένο coffee roasters & bakers bar του Μοναστηρακίου, έπιασε πόστο και στην Κυψέλη και σερβίρει ιδιαίτερα blends, με… συμμετοχές από την Βραζιλία, την Αιθιοπία και την Ινδία και άλλες καφεδο-χώρες, αλλά και διαφορετικά μονοποικιλιακά χαρμάνια που εναλλάσσονται. Στα must τα μπριός τους, αλλά και τα ψωμάκια-bagel, τα οποία γεμίζονται με ενδιαφέροντες γευστικούς συνδυασμούς.

Williwaw

Κερκύρας 69, τηλ: 2108220745

Σε μια πολυκατοικία του ’60, σε έναν ρετρό και μοντέρνο ταυτόχρονα χώρο με μωσαϊκό, το Williwaw σερβίρει single origin καφέδες από την Αιθιοπία και την Κολομβία, μεταξύ άλλων, οι οποίοι είναι διαθέσιμοι και για το σπίτι σε μορφή κόκκων ή αλεσμένοι. Στις βιτρίνες του θα βρεις και γλυκά, όπως πάστα φλόρα, banana bread, cheesecake και μίνι κέικ αμυγδάλου, μπάρες ενέργειας, μπισκότα και κάποια νοστιμότατα σάντουιτς που φτιάχνονται μπροστά σου. Εξαιρετικός και ο φρεσκοστυμμένος χυμός με φρούτα εποχής σε γυάλινο μπουκαλάκι για να το πάρεις σπίτι.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v