Σου περίσσεψαν μακαρόνια; Γιατί δε φτιάχνεις μια μακαρονοσαλάτα;

Τα μακαρόνια του χθες είναι οι μακαρονοσαλάτες του αύριο ή του σήμερα κι εμείς προτείνουμε τις καλύτερες συνταγές.

Σου περίσσεψαν μακαρόνια; Γιατί δε φτιάχνεις μια μακαρονοσαλάτα;

Βίδες και πένες που ξέμειναν είναι κρίμα να πάνε χαμένες. Δώσ’ τους μια νέα ζωή,  δώσ’ τους νοστιμάδα, πρόσθεσέ τους λαχανικά και λοιπά καλούδια που τόσο τους ταιριάζουν και μεταμόρφωσέ τες σε τέλειες μακαρονοσαλάτες.

Μακαρονοσαλάτα με μαγιονέζα και γιαούρτι

Υλικά: 250 γρ. πέννες, 1 φλ. καλαμπόκι βρασμένο, 1 φλ. αρακάς βρασμένος, 2 χρωματιστές πιπεριές ψιλοκομμένες, 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, 1 φλ. κασέρι σε μικρούς κύβους, 1 φλ. ζαμπόν σε μικρούς κύβους, 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος, 1 κεσεδάκι γιαούρτι, 1/2 φλ. μαγιονέζα, 3 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάζουμε το μακαρονάκι σε ένα μεγάλο μπολ.

Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, το  καλαμπόκι, τον αρακά, τις πιπεριές, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, κασέρι, ζαμπόν, αλάτι και πιπέρι.

Τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι και τη μαγιονέζα.

Ανακατεύουμε πολύ καλά.

Δοκιμάζουμε και, αν χρειάζεται, ρίχνουμε επιπλέον αλάτι και πιπέρι.

Παγώνουμε τη μακαρονοσαλάτα και τη σερβίρουμε.

Συνταγή από εδώ

Healthy σαλάτα με πένες

Υλικά: 400 γρ. πένες high protein, αλάτι, πιπέρι, 20 ντοματίνια, 2 κ.σ. δυόσμο, 2 κ.σ. βασιλικό, 3 κ.σ. ξίδι, από κόκκινο κρασί, 5 κ.σ. ελαιόλαδο, 2 κ.σ. κοφτές μέλι, 2 αβοκάντο, 200 γρ. καλαμπόκι , σε κονσέρβα, 10 ελιές, σε ροδέλες, 20 γρ. goji berries, ξύσμα λάιμ, από 2 λάιμ, χυμό λάιμ, από 1 λάιμ για πόσα άτομα είναι;

Εκτέλεση: Σε ένα μπολ βάζουμε τα ντοματίνια κομμένα σε χοντρά κομμάτια, αλάτι, πιπέρι, 1 κ.σ. δυόσμο και 1 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένα, το ξίδι, το ελαιόλαδο και πιέζουμε με τα χέρια μας για να βγάλουν τα ντοματίνια όλο το ζουμί τους.

Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Καθαρίζουμε το αβοκάντο, το κόβουμε σε κομμάτια και το προσθέτουμε στο μπολ με τα ντοματίνια.

Βάζουμε το καλαμπόκι, τις ελιές, το γκότζι μπέρι, το ξύσμα και τον χυμό από τα lime, 1 κ.σ. δυόσμο και 1 κ.σ. βασιλικό χοντροκομμένο και ανακατεύουμε.

Σουρώνουμε τις πένες και τις ξεπλένουμε για να σταματήσει ο βρασμός τους. Βάζουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε πιπέρι, φύλλα βασιλικού και σερβίρουμε.

Συνταγή από εδώ

Πένες σαλάτα με κοτόπουλο και κόκκινη πιπεριά

Υλικά: ½ πακέτο πένες, 2 στήθη κοτόπουλου χωρίς την πέτσα, κομμένα σε μικρά κομμάτια, 1 μικρό κρεμμύδι ξερό, 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη, πέντε κ.σ. καλαμπόκι βρασμένο, 1 γιαούρτι στραγγιστό, 2 κ.γλ. κέτσαπ, 4 κ.σ. μαγιονέζα, αλάτι – πιπέρι, μαϊντανό

Εκτέλεση: Βράζουμε το κοτόπουλο σε μπόλικο αλάτι, το αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια το κόβουμε μικρά κομματάκια. Παίρνουμε μια μεγάλα σαλατιέρα και ανακατεύουμε τις πένες με το κοτόπουλο, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το καλαμπόκι και την πιπεριά.

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα και το κέτσαπ. Ελέγχουμε για αλάτι και πιπέρι.

Όταν πρόκειται να σερβίρουμε τη σαλάτα, περιχύνουμε με τη σος γιαουρτιού και ανακατεύουμε καλά. Μπορείτε να προσθέσετε και λίγο μαϊντανό για διακόσμηση.

Συνταγή από εδώ

Βίδες σαλάτα µε ψητά λαχανικά

Υλικά: 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε καρέ, 1 πιπεριά κίτρινη κομμένη σε καρέ, 1 μεγάλο κολοκύθι κομμένο σε καρέ, 1 μεγάλη μελιτζάνα κομμένη σε καρέ, 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε καρέ, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 2 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι, αλάτι, 300 γρ. βίδες ή άλλο μικρό ζυμαρικό χωρίς γλουτένη βρασμένο, 2 ντομάτες, 1 φλ. φέτα κομμένη σε κυβάκια, 1 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση: Βάζουμε πρώτα σε μια λαμαρίνα τα καρέ λαχανικών, πιπεριές, κολοκύθι, μελιτζάνα και ξερό κρεμμύδι.

Τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο και τ’ αλατίζουμε.

Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 15΄ να μαραθούν.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Βάζουμε τις βίδες σε μια σαλατιέρα.

Προσθέτουμε τα ψημένα λαχανικά, καθώς και ό,τι υγρό υπάρχει στο ταψί.

Πασπαλίζουμε με τα κυβάκια φέτας.

Προσθέτουμε τις ντομάτες (κομμένες) και το βασιλικό.

Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Συνταγή από εδώ 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v