Τι σειρές θα δούμε στο Netflix τον Οκτώβριο;

Ξεκοκαλίσαμε το πρόγραμμα με τις νέες σειρές του Netflix και διαλέξαμε για πάρτη σου τα διαμαντάκια που αξίζει να βάλεις στη watchlist σου.

Τι σειρές θα δούμε στο Netflix τον Οκτώβριο;

Πάει κι ο φετινός Σεπτέμβρης, μας πέρασε κι έρχεται ο Οκτώβρης που τον συνοδεύουν οι ελπίδες όλων για έναν πιο φυσιολογικό φθινοπωρινό καιρό. Βλέπεις κάπου γκώσαμε με την εναλλαγή ζέστης και καταιγίδων και θέλουμε να πέσει επιτέλους η θερμοκρασία και να ξεκινήσουν τα σπιτίσια χουχουλιάσματα ώστε να αράξουμε λίγο και να απολαύσουμε νέες σειρούλες. Το Netflix όπως κάθε μήνα έρχεται με νέα πραμάτεια στις αποσκευές του κι εμείς αναλάβαμε για άλλη μια φορά το δύσκολο ομολογουμένως έργο του ξεδιαλέγματος. Τσέκαρε τη λίστα που ετοιμάσαμε για τα μάτια σου και μόνο και καλό binge-watching ευχόμεθα.

Sex Education (2019-2023, 4 σεζόν)

Πάρτε χαρτομάντιλα να τελειώσουμε μαζί, μας προσκαλεί το Sex Education με αφορμή την προβολή του νέου και τελευταίου κύκλου μιας σειράς που μας ξεβλάχεψε σεξουαλικά και συζητήθηκε όσο λίγες παραγωγές του Netflix.

Μετά το κλείσιμο του Moordale Secondary, ο Otis και ο Eric βρίσκονται πλέον στο Cavendish Sixth Form College. Ο Otis είναι πολύ νευρικός για τη δημιουργία της νέας του "κλινικής", ενώ ο Eric προσεύχεται να μην γίνουν ξανά οι losers του πανεπιστημίου.

Οι μαθητές του Moordale νόμιζαν ότι ήταν προοδευτικοί, αλλά αυτό το νέο κολέγιο είναι σε άλλο επίπεδο. Στις ΗΠΑ, η Maeve ζει το όνειρό της στο διάσημο Πανεπιστήμιο Wallace, διδάσκεται από τον συγγραφέα Thomas Molloy. Ο Otis την κυνηγάει, ενώ προσαρμόζεται στο να μην είναι μόνος στο σπίτι ή ο μόνος ψυχολόγος στην πανεπιστημιούπολη. Η τελευταία σεζόν του Sex Education είναι ίσως η πιο συναισθηματικά φορτισμένη ολοκληρώνοντας με έναν αφοπλιστικά συγκινητικό έπος μια από τις καλύτερες σειρές που δεν ντράπηκαν –και πολύ καλά έκαναν- να μιλήσουν με απελευθερωτικό τρόπο για τη ζωή και τη σεξουαλικότητα χωρίς κλισέ και χιλιοφορεμένα ναι μεν αλλά.

Καλό μου παιδί (2023, 1 σεζόν)

Ένα γερμανικό αστυνομικό θρίλερ γεμάτο ανατροπές, που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Romy Haussmann (κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Μεταίχμιο για να διαβάσεις και να διαπιστώσεις αν το βιβλίο είναι καλύτερο από την ταινία).

Η σειρά ακολουθεί την ιστορία της Λένα και των παιδιών Χάνα και Τζόναθαν, που ζουν σε ένα σπίτι με υψηλή ασφάλεια, εντελώς απομονωμένο από τον υπόλοιπο κόσμο. Τρώνε τα γεύματά τους, χρησιμοποιούν το μπάνιο και πάνε για ύπνο σύμφωνα με ένα αυστηρό πρόγραμμα. Μόλις ο απαγωγέας τους μπαίνει στο δωμάτιο, παρατάσσονται και παρουσιάζουν τα χέρια τους. Κάνουν ό,τι λέει. Μέχρι που η Λένα καταφέρνει να δραπετεύσει. Το Καλό μου παιδί έχει στρογγυλοκαθίσει στην 1η θέση των πιο δημοφιλών του Netflix γιατί είναι εξαιρετικά καλογραμμένο και σκηνοθετημένο με τέτοιο τρόπο που περιμένουμε πώς και πώς το επόμενο cliffhanger του.

The Fall of the House Usher (2023, 1 σεζον)

Ο Mike Flanagan (Haunting on the Hill House, Μidnight Mass) είναι ο απόλυτος άρχοντας του τηλεοπτικού τρόμου της εποχής μας. Για αυτόν τον λόγο άλλωστε περιμένουμε πώς και πώς τη νέα του σειρά η οποία θα κυκλοφορήσει στις 12 του Οκτώβρη και θα έχει άρωμα Edgar Allan Poe. Ο Flanagan μεταφέρει στη streaming πλατφόρμα της καρδιάς μας, την ομώνυμη ιστορία του τιτανοτεράστιου συγγραφέα εστιάζοντας στη σημερινή εποχή και στο εσωτερικό μιας διεφθαρμένης οικογένειας φαρμακοβιομηχάνων, της οποίας οι σχέσεις καταρρέουν, όταν οι διάδοχοί της αρχίζουν μυστηριωδώς να πεθαίνουν. ΜUST WATCH με κεφαλαία και χωρίς πολλά, πολλά.

Surviving Summer (2022- 2023, 2 σεζόν)

Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από μια επαναστάτρια έφηβη, την Summer Tores, από το Μπρούκλιν, η οποία μετά την αποβολή της από το σχολείο αναγκάζεται να πάει στην άλλη άκρη της γης, την Αυστραλία, και να ζήσει με οικογενειακούς φίλους, τους Gibsons. Καλό θα ήταν να μην μείνεις στο ολίγον τι σαπουνοπερικό βασικό στόρι, αφού η σειρά έχει όλα τα φόντα να γίνει η επόμενη ένοχή σου απόλαυση. Χαρακτήρες που αγαπάς να μισείς, έξυπνο σεναριάκι και μια αβανταδόρικη σκηνοθεσία θα κάνουν το Surviving Summer τον επόμενο τηλεοπτικό σου εθισμό.

Who killed Jill Dando? (2023, 1 σεζόν)

H Jill Dando, ένας θρύλος της βρετανικής ραδιοτηλεόρασης, σκοτώθηκε με μία μόνο σφαίρα στο κατώφλι του σπιτιού της το 1999 μέρα μεσημέρι. Παρότι η υπόθεση παραμένει μια από τις μεγαλύτερες έρευνες ανθρωποκτονιών στη βρετανική ιστορία, η δολοφονία παραμένει μέχρι και σήμερα ανεξιχνίαστη. Αυτή η σειρά τριών επεισοδίων μεταφέρει τους θεατές στην υπόθεση που είχε συνταράξει την παγκόσμια κοινή γνώμη στα late 90s, καθώς η οικογένειά της, οι φίλοι της, οι δημοσιογράφοι, οι ερευνητές και οι δικηγόροι παλεύουν να βρουν μια απάντηση στο ερώτημα: Ποιος σκότωσε την Jill Dando; True crime διαμαντάκι για να μην αφήσεις νυχάκι αφάγωτο με κορυφώσεις σασπένς και μυστηρίου σε κάθε επεισόδιο. Αν θες να ξυπνήσει ο Sherlock Holmes που κρύβεις μέσα σου, επιβάλλεται να το δεις.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v